Otázka pro fíru

Hynďa mne vadí akákoľvek elektronika na mašine. Je to síce trend , ktorí sa proste nedá zastaviť, to chápem, ale neznesiem, keď si mašina robí čo chce. Najradšej mám rušne kde ten medzikus medzi kontrolérom a stoličkou je jedinou elektronikou aj reguláciou súčasne.

To samozřejmě! Čím míň elektroniky, tím líp ale elektronika už bude všude a jde jen o to, jestli dobrá elektronika. Takže když už elektronika tak MSV.

no dobře, ale těch 6 v pohodě bylo a to nás tam 5 nemělo co dělat, takže si myslím, že to bohatě stačí tak, jako u to u toho esa je ;)

380tky měly být tak o 2-3 metry delší. Podvozky se jim moc nepovedly. Co se týče automatiky, tak ta je perfektní. Většina fírů nadává, že stanoviště je uprostřed, ale je to tím, že na to nejsou zvyklí.
Takže Taurus - 380, každá mašina má své lepší a horší vlastnosti.
Záleží na každém strojvedoucím, jak se s tím zžije.

Presne tak. A ja si myslím , že podvozky sú problematické kvôly svojej malej dĺžke......Tie 2,3 m by strašne pomohly. A to je ďalšia vec čo kludne mohly odkukať od Taurusa. Dlhá mašina a dlhý podvozok. A jazdné vlastnosti to má omnoho lepšie.

ARR nieje o tom, aby udržovala presne ručičku rýchlomera priklincovanú na jednom mieste. Rozladené peršingy lietali v kuse z jazdy do brzdy, až nakoniec zasvietili nože a spravili dieru do podlahy. Nehádam sa, že škodovka vyvinula asi najlepšiu ARR v okolí, ale škodovácky um je už tatam po odchode dôchodcov, ktorí konštruovali x6x. Taurus má benevolentnú automatiku, ktorá moc nedrží konštantnú rýchlosť, ale spotreba je napríklad na inej úrovni tým pádom. Kvalita lokomotívy sa nehodnotí tým, že ako prudko sa dokáže rozbehnúť, ale prívetivosťou k obsluhe a hlavne spolahlivosťou a celkovými jazdnými vlastnosťami. Neverím, že nejaká 380 je za dažďa lepšia ako iný moderný stroj s vysokým výkonom a královskými čapmi. Malú dieru do sveta spravil TRAXX, ktorý má podobné šikmé tyče ako stará laminátka a ten skutočne s klzkými kolajami nemá problém. Moja otázka znie, že do akej skupiny prechodnosti sú na SŽDC zaradené rušne 1216, 189 a 380?

dem napsal:
Hynďa mne vadí akákoľvek elektronika na mašine. Je to síce trend , ktorí sa proste nedá zastaviť, to chápem, ale neznesiem, keď si mašina robí čo chce. Najradšej mám rušne kde ten medzikus medzi kontrolérom a stoličkou je jedinou elektronikou aj reguláciou súčasne.
Tak díky elektronice mají dneska 4 nápravové lokomotivy stejnou tažnou sílu jako před 30ti léty šestikoláky.
Ale je fakt, že automobilové peachoviny typu samozatmavovací
zpětné zrcátko a senzor stěračů bych fakt nepotřeboval.

dem napsal:
Presne tak. A ja si myslím , že podvozky sú problematické kvôly svojej malej dĺžke......Tie 2,3 m by strašne pomohly. A to je ďalšia vec čo kludne mohly odkukať od Taurusa. Dlhá mašina a dlhý podvozok. A jazdné vlastnosti to má omnoho lepšie.
Představuješ si to dost zjednodušeně, abych tak řekl.
Nicméně stačilo to obšlehnout ze škodováckých ČS200, které už 34 let jezdí 200 km/h bez jakýchkoliv obtíží.

Naposled editoval moderátor:
VIdíš to je inak podvozok ako sa patrí. ALe aj ten s 350 ky je výborný......(skoro totožný). A tu sa dostávame k odpovedi na otázku čo je moja obľúbená mašina. 350. Proste to má gule aj po 30 tich rokoch.

No v dnešnej dobe by t už naozaj za to nestálo.....To už radšej nakúpiť Bombardieri...

Ve 21. století mít koupit novou odporovou mašinu je padlé na hlavu. Ty stroje jsou dávno za zenitem. Kdyby byly aspoň tak spolehlivé jako pražské 150/151, ale lemplovské depo Blava na to sere, tak se nedivme, že to zdechne na každém druhém vlaku.

Ibaže na Pražských 150/151 jazdia len pražáci a Žilinčania , možno ešte Košičania......Kdež to na 350, maďari s budapešti, Bratislaváci, Leopoldováci, Košičania, žilinčania, Břeclaváci, Pražáci a kto vie ešte kto.......Kilometrický prebeh má tiež o dosť vyšší ako Pražské 150/151. Potom reko 150/151 riadiaceho systému na 150/151 robil bývalí fíra, čo na tom jazdil, kdežto u 350 to robila firma ala tunel sro.....(napriek tomu to bolo to jediné čo sa im naozaj podarilo) Potom údržba tiež nie je taká ako by mala byť. ALe povedať , že na to Blava serie je dosť mimo. SKôr by som povedal, že vďaka tomu že to jazí aj na ČD sa do toho investuje viac akoby bolo treba. A to aj na úkor ostatných mašín.....Na 350 je to skôr o rukách....AK s tým jazdíš ako šarlatán tak samozrejme , že vykapeš. TIe skutočné neschopnosti, ktoré nezaviný rušňovodič tak tých je dosť málo......

Ještě si u těch 151 zapomněl Bohumín a Olomouc. No pokud jsem dobře pochopil s některých diskuzí a drbů tak nejhůře na 350 jezdí Hungaři. Jinak mašiny to jsou pěkné, ale nic to nemění na tom, že ikdyž by jezdili skoro bez poruch, tak odporová regulace by už neměla v dnešní době mít místo.

Ono tá odporovka zase nie je až tak nebezpečne nehospodárna. To nie je zlá koncepcia, ale je náročná na údržbu...A Hyňďa videl som jazdiť na 350 ke aj Pražáka tak, že by som mu najradšej dolámal ruky.... :)

Jo a když jsme u těch 350, ty na nich asi jezdiš, že ? Můžeš mi prosimtě říct, která je taková živá, spolehlivá, a naopak která je lenivá, často se porouchává ? Vím ,že 350 002 nemohla jezdit při větším dešti :D

Back
Nahoře