Otázka pro fíru

No, ale už je snad hotov projekt a snad to roka začnou dělat, protože tu máme 43 let starý koleje a RŽZ. Údajně bude traťovka 140, co by znamenalo přeložky, ale projekt jsem neviděl. Radotínskému starostovi se asi podařilo uhádat výtahy (chtěj v Radotíně 2 ostrovní nástupiště), ale na to ses asi neptal... :D

Dobrý večer,
vysvětlí mi někdo prosím rozdíl mezi hradlem a stavědlem? Nejsem si zcela jist, zdali tyto dva termíny používám správně.

Děkuji pěkně.

No nevieme ako ich používaš, ale stavadlo je v stanici na zhlaví, odkial sa obsluhujú miestne stavané výhybky a spolu s dopravnou kanceláriou a jej stavadlovým prístrojom sa stavajú vlakové cesty v stanici. Hradlo je na šírej trati a rozdeluje medzistaničný úsek na traťové oddiely. Neobsluhujú sa z neho nijaké výhybky, ale len návestidlo, ktoré kryje oddiel a má zavislosť na ďalšom návestidle.

Zdravím. Měl bych dotaz nejspíš na fíry. Používá se někde u nás, nebo existuje vůbec, autoblok bez přenosu návěstí na mašinu? Nejde mi o výlukové stavy.

Dobrý deň,
ja by som sa chcel spýtať, aká je rýchlosť cez stanice Devínska Nová Ves a Bratislava- Lamač ?
Ďakujem. S pozdravom Lukáš.

nebulus: Presne tak, po našom "drevený autoblok".

Luko: Cez Devínsku 100kmh a cez Lamač 90kmh a oblúkové zhlavie smer Devínska 80kmh.

Nedávno jsem v Zelenči čekal na vlak a směrem na Prahu se mi zdálo, že vidím cosi jako oddílové návěstidlo.
Proběhlo rozdělené mezistaničního úseku mezi Mstěticemi a H. Počernicemi nebo se spíš jednalo o předvěst do H. Počernic? Díky.

Nejednalo se o předvěst Počernic, zhruba 840 m od Zelenče směrem k Počernicím jsou oddílová návěstidla hradla 1So a 2Lo.

Back
Nahoře