Bastard...

Jakou variantu EDB preferujete?

• Hlasovalo členů
    69
  • Ukončená anketa .
Nie Pawlik. TO bude onen kompromis.....Pretože kompromis sa robí v prípade ak niečo nejde nasimulovať podľa skutočnosti. A nie preto, aby som mal nejakú tú možnosť navyše....V tomto prípade EDB závislá na tlaku v MSTS ide nasimulovať. To že to tak nie je je nesprávne....Pretože dôležitejšie je aby pri brzdení normálne išla. Preto je taktiež v reále započítateľná pretože stále ide. Aj pri stiahnutých zberačoch. Keď ti pri priebežnom brzdení nejde EDB tak už nie si dostatočne brzdený pre rýchlosti 140 a viac.... Takže tu je jasne vidieť čo je dominantné pri 350. Nie je to samostatne ovládatelná EDB, ale riadne fungujúca v závislosti na tlaku...

p.s: samozrejme záleží aj na zložení súpravy. Niekedy to vyjde na 140km/h aj bez EDB. Podmienka je ale potom r+mg v dostatočnom počte.

mimochodom ten post ktorý ostal v druhom vlákne je tu...

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/702&pid=136937#pid136937

Naposled editoval moderátor:
Asi takhle, já ti nebudu brát tvůj názor.
Ale za sebe říkám, že jsem si zvolil kompromis, který považuji za dostačující a řešící obojí. Při brzdění průběžnou šikovným dvojhmatem na klávesnici součinuji obě brzdy
za automatického odvětrávání brzdových válců, chci-li použít EDB na spádu samostatně, mám tuto možnost také. Pokud to takhle někdo nedělá (a když se kouknu na youtube, tak asi nikdo), je to proto, že neví, jak to na reálném stroji funguje a tudíž ho to netrápí. :) Čili tím nerozporuji a nikdy jsem nerozporoval, že EDB má výrazně vyšší účinek
než špalek.

ASP napsal:
Ja si dovolím súhlasiť s demom ohľadom EDB a hádam by ju bolo dobré zapracovať aj do všetkých X6X, či? ;)
Zbyněk by sa nemusel báť, že musí prerábať celý TBP. Mohlo by to byť robené formou zavesenia vzorových engov na web a kto by mal záujem tak by si ich stiahol a jazdil s nimi. Proste žiadne nanútenie a hádanie sa čo je lepšie.

Táto myšlienka sa mi páči. Možno by len stačilo dať sem riadky, ktoré by bolo v engu treba nahradiť. A ak už to tak v minulosti bolo urobené, mohol by sa ozvať niekto, kto ešte má takto upravené engy. Podľa toho by už nemal byť problém to nastaviť.

Pawlik: ja tiež brzdím dvojhmatom, ale neni to ono, lebo neviem aký účinok má EDB pri určitom tlaku v prevodníku.

Je potřeba hmaty sesynchronizovat, pak stačí nastavit rychlost náběhu EDB tak, aby při poklesu tlaku v HP o 3/4*1,5 bar šla EDB naplno.
Já dám přednost dvojhmatu, je to různé podle vkusu každého soudruha.

Pawlík ja zase nechcem aby si teraz menil to čo ti vyhovuje. Len hovorím, že z hľadiska ako to funguje v reále je reálnejšie to aby to fungovalo pri priebežnom brzdení. Hádaj kedy by 350 nemohla na EC von z depa.....V tedy ak by nešla EDB samostatne, ale pri priebežnom brzdení áno, alebo keby samostatne išla, ale nešla pri priebežnom brzdení.......? Podľa mňa nie je ťažké si odpovedať. A teda čo je dôležitejšie v prevádzke by malo byť naladené aj v MSTS za predpokladu, že to MSTS umožňuje...

Já chápu tvoje argumenty a uznávám je, ty zase uznej, že já EDB při průběžném brzdění využívám a nedokážu si jízdu bez ní představit stejně,
jako si nedokážu představit, že by mi nefungovala samostatně. Jak už jsem napsal, je to podle vkusu každého.

I když vím, že já osobně s tím nic neudělám, zakládám týdenní anketu s otázkou, jakou variantu EDB preferujete. Jsem zvědav, jak ona anketa dopadne.

Já položím otázku jinou - byl by někdo ochoten napsat návod, jak Demovu variantu realizovat? Díky

Dominik napsal:
Já položím otázku jinou - byl by někdo ochoten napsat návod, jak Demovu variantu realizovat? Díky
Prohledal jsem celé fórum, ale žádný takový návod jsem nenašel. Tak bych o to taky prosil. Předem dík

jak tohle provést, to by mě taky zajímalo... ale není něco podobného použito u CityElefantu? (v engu jsem se nehrabal)

Jelikož nejsem moc znalý elektrické trakce, mám blbou otázku na téma 471. Ona nemá na jízdní páce polohu BE?

Kde to nejde? Reál či MSTS? Pokiaľ máš na mysli MSTS tak si prečítaj celé vlákno znova....Nájdeš tam odpoveď.

Back
Nahoře