uložená hra se sekne

Miroslavek81

Začátečník
Zdravím všechny, msts mně začal blbnout... Uložená aktivita se mi načte, ale hra se hryzne ihned po objevení se ve hře. Zkoušel jsem znovu nahrání aktivity, přesunout komplet trainset... snad všechno a NIC. Pokud aktivitu načtu od začátku, tak běží bez problémů, ovšem ze "save" vůbec. Dumám, dumám... začalo mi to dělat po nahrátí trainsetu od Midrafona a při zpuštění aktivity "průserový den na dráze" - super aktivita, fajn nápad s trainsetem. Snad to ale tím nebude... 1. díl jsem jel 2x, pač hra se sekla v Břeclavi po zmáčknutí F9. Druhý díl jsem jel taky 2x, ale už jsem ho nedohrál, pač před HavlBrodem jsem musel hru ukončit a už nic. Ostatní aktivity po uložení začaly dělat to samé, tak snad to bude v nějakém špatném nastavení, chybou snad mého překliku. Dík vám všem za info a rady.

Jednoduché. Niečo si si prepísal čo tá aktivita používa a save už je nepoužitelný. Dva krát merať a raz rezať. Pre MSTS to platí stonásobne.

Mirku,
to co napsal dem je 100% pravda. Aktivita byla pečlivě nejen udělána, ale i otestována a již i několika uživateli projeta.
Čili doporučuji Ti, než něco udělat, tak se poradit.
Potom vznikají tato nedorozumění.
A neber to nějak zle, protože i já dnes ještě udělám "koninu", za kterou bych si potom nafackoval.
Takže pokud budeš řezat až po stém přeměření, bude to určitě v cajku.
A kdyby něco, ozvat se můžeš vždy.:)
Mirek

Pokud mám rozehranou a uloženou aktivitu, tak je "přísně zakázáno" cokoliv měnit jak v trati tak i v trainsetu. Tohle je hlavní zásada ukládání a znovunačtení aktivit.

Tak jsem se kukal, vše mám jak je doporučeno - žádné stíny apod... Možná jsem to špatně napsal: 1. uložím aktivitu 2. ukončím MSTS 3. ihned nahrávám danou aktivitu - načítání bez varovných hlášek 4. jsem v aktivitě, ovšem nic se nehýbe, nic nereaguje...

Zbývá asi reinstal celééého msts :-(

Start jsem smázl, ale problém to nevyřešilo. Mno na lištu jsem to dával, než mně umřela batérka v noťasu... Ale i tak, když vlak vykolejil :-) , dala se hra načíst a hrát. No, až budu mět čas, tak to asi přeinstaluju... :-(

Pokiaľ niečo pozmením, tak MSTS vyhodí hlášku o zmene v súboroch aktivity. Stretol som sa s tým, že niektoré zložitejšie aktivity nešli nahrať na niektorom mieste, aj keď som ich nemenil. Nemáš veľa súborov v zložkách Consist a Save?

Stále mně to nedalo a možná problém vyřešen. Ptáte se čím? Smázl jsem všechny save z trati BP. A hle, po nahrátí aktivitky šel smeták hore a nic se nehryzlo... Snad to bude tak i nadále, brzy dám odpověď. Teď už jdu hajat, pač jsem dva dny nespal... nemám rád noční...

Pro další pohodovější jízdu bych doporučil:
nechávat si v MSTS jen jednu aktivitu, v jedné trati. Pokud nepoužívám Activity Mover nebo jiné na přesouvání aktivit, popř.Train Store na přesun nepotřebných vozidel v aktivitě.
A druhá věc, ty uložené saves z BP nebo z jiné trati jsou dle mého asi tím největším problémem.
Mám vyzkoušeno osobně na svém PC, že maximum uložených pozic je 15. Potom se již počítač chová nestandartně.
I tady bych byl velmi opatrný a i toto je zmíněno v nastavení od Zbyňka Š.
Kdyby problém přetrvával, napište.

Back
Nahoře