Motorové vozy od Pikka

Pokud vím, tak kabina na tyto nové motory nebyla veřejně vydána... :-( Viděl jsem jen screen.

... stačí otevřit eng soubor a zadat tuto cestu:

CabView ( "../../common.cab/cab810/810.cvf" )
a ani cvf subor nie je chybný zápis takto je smerovanie CabView ( "../../common.cab/cab810/810.cvf" ) ako aj pri Trainsete BP
Není to jedno a to samé, co mu nefunguje? Já už jsem z kola MSTS venku, ale matně si vzpomínám, že když v odkazované cestě chyběl cvf soubor, tak to zobrazilo chybovou hlášku. Když tam ten soubor byl, ale chyběly textury odkazované uvnitř něj, tak se kabina jakoby nenačetla a nehlásilo to žádnou chybu. Jenže Peter268 píše, že tam ty ace soubory textur má. Tak buď se za ty roky něco změnilo nebo někdo kecá.

.... takže pro začátečníky a kdo neví so a jak, stačí otevřit eng soubor a zadat tuto cestu:

... .:)

Výborný nápad, hlavně jim poraď, ať si nesmyslně opraví hromadu enginů. Vždyť to je kravina - proto dávám do adresáře s modelem podadresář Cabview, kde je patřičný .cvf soubor. Nenajde .cvf kabinu? Nevadí, i Neználek se může svézt, jen má průhlednou nebo neúplnou kabinu. Opraví engin špatně? Neználek se nesveze vůbec. KOMU NEJDE KABINA, VYMĚŇTE SI PROBOHA CVF ZA SPRÁVNÝ, HLAVNĚ NESAHEJTE DO ENG SOUBORŮ. POKUD NEROZUMÍTE STRUKTUŘE ADRESÁŘŮ NEBO POKUD NEZNÁTE HIERARCHII ADRESÁŘŮ OBECNĚ HRAJTE RADĚJI SOLITAIRE !

No jo, je to pravda, ale když máš napsáno že downloady jsou pouze pro zkušené uživatele, tak pro ně musí být úprava engu a cvf brnkačka. :)
Ne, tady je základní problém, že někdo jiný dělá kabiny a někdo jiný hnací vozidla. Pak někdo zruší downloady a problém je na světě a nezbývá nic jiného než improvizace.

Ahoj Pikku, samozřejmě směrování v eng. souboru na kabiny a zvuky jsem v MSTS uměl v dobách, kdy byl vozový park u Havla a spousta modelů byla bez kabin, nebo zvuků. Chápu i tvoje směrování a taky co tím sleduješ, ale už jsem taky narazil na pár chybek, například u úzkokolejného věžáku, kde jsem směroval taky eng napřímo do common.cab. Chyběly tehdy taky nějaké odkazy na textury nebo co, už si to nepamatuju. Chtěl jsem jen dotyčnému poradit, aby měl motor s kabinou a když mu to nejdede, tak musí mít chybu někde ve svém trainsetu, například jiná kabina nebo netuším, ono to člověk nemůže posoudit, když nesedí přímo u PC a neví, kde je zakopaný pes. Jinak ale nezlob se na mne, směrování v eng. souborech je v MSTS běžná věc, když si chce člověk sjednotit cesty ke zvukům, kabinám a v tomto se vrtá asi každý.:) Mne spíš zaráží jiný problém a to zvuky u šukafńů 810, 809. Tam jsem narazil na problém, co jsem popisoval výš a ještě pár dalších chybek:
1) Při rozjezdu traffic misto krátce zahoukne, zapískne.
2) Při dojezdu a rozjezdu ze stanice vynechá zvuk motoru, při příjezdu naskočí, až traffic zastaví.
Zvuky v lokomotivě jak 810, tak 809 ovládané hráčem jedou bez chyb. Toto začalo dělat až po update na nové zvuky pro šukafóny, které jsou směrovány na wav soubory 810.577. Staré zvuky jely i u traffic v pohodě, ale nechci směrovat zpět, ty nové zvuky jsou suprovní a věrohodnější.

Dane, problém je v MSTS, teď jsem dojel aktivitu v OR a tam se zvuky chovaj korekně, tedy otázka, zda má cenu dělat lepší zvuky, když to MSTS nepobere. A stále opakuji, MSTS není hra, ale program a pokud neumíš plně ovládat své PC, hru neinstaluj.

Hra a nešťastně napsaná jako program...:):):) Bohužel, asi brzy nastane čas přejít na OR. Jenže, až bude simulátor ve finální podobě, nikoliv stále naskakujících updatů. Pak se v tom už nevyzná ani čert. Takže zatím MSTS a plno rozpracovaných aktivit v něm...:)

Dane s MSTS si myslim že som zažil všeho možného a toto smerovanie čo tu píšeš akože pre začiatočníkov som samozrejme použil ako jednu z prvých možností pri riešení tohto problému...a samozrejme pokiaľ sa nemusím tak sa nerýpem v eng súbore ale v tomto prípade to inak nešlo lebo modely sú fakt super a ta kabína ma dosť mrzí že nejde a tie cvf súbory čo sú priložené k modelom tiež som skúšal rôzne ale asi fakt robím niekde chybu lebo nie a nie to rozchodiť ale aj tak diky za snahu chlapi

..... tie cvf súbory čo sú priložené k modelom tiež som skúšal rôzne ale asi fakt robím niekde chybu lebo nie a nie to rozchodiť ale aj tak diky za snahu chlapi

Vzhledem k tomu, že jsem se již dostatečně uklidnil, zde návod: Na stránkách Jirky Poláka http://trainsim.wz.cz/ je ke stažení kabina pro řadu 810 (právě jsem otestoval stažení, vše funguje naprosto spolehlivě. ) Stáhni si zkomprimovaný soubor (jmenuje se Cab810.zip a má cca 4,2 MB) , je v něm vše potřebné pro kabinu pro jakýkoliv model 810. Ten zkomprimovaný soubor rozbal DO PODADRESÁŘE CABVIEW v adresáři CD810 (tzn. typická cesta ......TRAINS\TRAINSET\CD810\Cabview\ ) a dej přepsat původní soubor 810.cvf . Pak budeš mít kabinu pro model 810. (Ovšem samozřejmě bez noční verse a otočená ti nepůjde korektně.) Tím jsem se skutečně pro dnešek vyčerpal.

Ale proč se vracet zpět do roku 2003 ? Asi mám tu stejnou kabinu, ale jsou tam i noční i rv, které jsem kdysi sám vypočítával a vše je v TBP. Tenkrát jsem chtěl mít 100% bezchybný trainset a byla to práce na několik let. Tím i vím, že jen tak zaměnit kabinu za jinou není jen o přepsání směrování v eng souboru. Konkrétně 810 asi problém nebude, ale každá mašina, která má polohy kontroleru (od zamračených až po 350 ) , tak tam musí jít synchro číselné zápisy v eng a cvf. A samozřejmě na tohle ladění jsou i poskládané zvuky. Takže pokud jsou zvuky naladěné na určitý eng soubor, tak je nutné podle něj upravit zápis číselné řady v cvf, jinak se zvuky rozjedou. Když to shrnu, pokud si chcete vyměnit kabinu, musíte se vyznat v zápisech jak eng souborů, tak cvf a zvukových sms. Proto bez potřebných znalostí do ničeho vrtat nedoporučuji.

až som niekoho tu nahneval či vytočil tak za to sa ospravedlňujem...len sa mi vyskytol takyto problem a pri vyskúšaní všetkých možností som sa teda obratil sem na fórum s prosbou o radu či sa s tym nahodou tiež niekto nestretol ale vôbec som nechcel aby sa tu niekto vytačal to nie to nebol vôbec zámer...Pikku vďaka za radu aj som nad tým rozmýšlal že ešte aj toto vyskúšam....ešte raz sa teda ospravedlňujem až som tu niekoho nahneval to nebol zámer a všetkým ďakujem za pomoc a rady!!!

Omlouvám se za lehčí OT, ale zrovna mám podobný problém s novými zvuky na 749 z Jackova balíčku. Tam se mi stává, že zvuky se chovají korektně, ale po určité době jízdy motor začne samovolně zvyšovat otáčky (zvukově) a při snižování výkonu naopak se zvukově stupně přidávají. 749.121 zlobí od rozjezdu, 749.264 po určité době jízdy a 749.039 se chová stále korektně. Vše ze stejné modelářské dílny. Tak kde je zakopaný pes...:( Kdyby se vám to zdálo jako příliš OT, tak to klidně vyhoďte. Ale víceméně je to k tématu - zvuky.

Asi se budu opakovat, nechci nikoho dráždit, ale mám stejný problém. Nezobrazuje se mi řídicí pult (resp. kabina) na 810, přitom vlak normálně naskočí a může se s ním jezdit.
Udělal jsem toto: Z podadresáře Cabview jsem přepsal dle pokynů soubory cvf v původní složce Cab810, dále jsem doplnil všem 810 zápisy v engu, kde bylo potřeba doplnit směrování u všech 810.
Vzhledem k tomu, že se domnívám, že jsem udělal vše výše popsané a kabina přesto nejede (zkušební proklik na odkaz byl nefunkční), tak si dovolím zopakovat otázku. Děkuju za trpělivost.:rolleyes::)

P.S. Jedním nejmenovaným (a opravdu nebudu jmenovat) uživatelem odsud, mi bylo naznačeno, že Kadrova nová kabina na 810 je pravděpodobně na světě. Prozatím se o ni nehlásím a rád bych věděl, jak to mezi vámi s tou kabinou je. Oficiálně se jedná o neveřejnou verzi a kdokoliv ji má třeba k dispozici, mám to brát jako co? Kabina je "zcizená", nebo možno používat pro individuální uživatele na žádost? Rád bych věděl, jak se k tomu postavit. Pokud je vypůjčená na věčnou oplátku, zájem o ni mít nebudu.

HeadOut ( 1.9 2.8 6 )
Do engu motoráku se kterou chceš jet. Samozřejmě přepsat.

Mám to tam všude (už to tam bylo), ale kabina ani prd... Napadlo mě, jestli nemám zkusit aktivovat řídicí pult v BINu. Ale nemůžu k tomu najít klávesovou kombinaci a už si jí nepamatuju. Kdysi mi to na nějaké lokomotivě vyřešilo ten samý problém.

Josko a ML636, pokud Ti naskočí mašina, ale nevidíš kabinu, tak není problém v engu a v odkazu na cvf (to by řvalo, že nemůže sestavit kabinu), ale spíš bych se podíval do cvf, na který eng odkazuje a prověřil existenci ace souborů s texturami 2D kabiny.

Ani téměř rok po release většina userů nepochopila, jakým způsobem addon CD810 z mojí dílny zpracovává směrování na kabiny. Toto nepochopení vede k tomu, že místo náhrady DVOU souborů .cvf (810.cvf a 810_rv.cvf) jinými, pro ně vyhovujícími soubory v podadresáři Cabview -ve staženém adresáři CD810- opravují masově VŠECH sedmnáct souborů .eng v adresáři CD810. Ale dobře Vám tak lameři.

Back
Nahoře