Padání hry

kazda jedná trat ma svoj adresar aby sa to medzi sebou vzajomne nebylo...a robil som to postupne najskor zaklad spustilo potom BP spustilo a nakoniec 321 a spustilo lenze som vypol PC a na druhy den idem spustit a uz nic nejde tak uz vobec netusim kde je problem ci niekde v globale alebo aj v trainsete fakt neviem

hej mam všetko je rozdelene tak aby to fungovalo global, routes, sounds vsetko je zvlast tak ako som to robieval do teraz a vzdy to tak fungovalo a zrazu to nejde tak za to tomu nerozumiem ze kde moze byt zadrhel

daný problém čo som sa tu snaž popísať asi spôsobuje trainset lebo keď mám len BP a od Midrafona tak to ide ale ako náhle začnem vkladať ostatné súbory v tom momente sa MSTS nespustí vedel by mi niekto prosím poradiť v čom by mohla byť chyba

Vše co přidávám si musím kontrolovat a pokud něco zlobí, vyřadit nebo opravit. Z toho důvodu je nutné si uvědomit, že takové aktualizování je jen pro zkušené uživatele. Ale zítra máme slezinu, bude tam hodně lidí, kteří rádi poradí. Ostatně i od toho ty sleziny jsou.

keby som nemal pracovné povinnosti tak som mal pôvodne tiež dojsť na slezinu ale z dôvodu pracovných povinnosti sa nemôžem zúčastniť čo ma dosť mrzí mohlo to byť super sa stretnuť s ľudmi čo zapálení pre MSTS

Hezkou neděli. Rozhodl jsem se projet si něco staršího a tak jsem sáhl po Os 5905 od Davida Hájka, ale bylo to možná, až trochu moc nostalgické tak jsem si dostáhl erikmirovu push-pull Os 2019. Po načtení aktivity se mi objeví "kokpit", ale ani čas se nehne, MSTS zůstane zamrzlé a po chvíli se odebírá do věčných lovišť. Parametr 512 mám napsaný, spouštím na sedmičkách, jako správce. Podotknu, že problém je u obou aktivit.

Zdravím všechny příznivce MSTS. Nechci zbytečně zakládat nové téma a tak to napíši sem. Chtěl jsem si na trati 183 zajet aktivitu Orient Express. Problém je v tom, že když aktivitu vyberu a chci spustit, tak se načítá přibližně do jedné třetiny (viz žluté čárky na obrazovce při načítání aktivity) a poté celá hra spadne do Windows bez jakékoliv chybové hlášky. Zkusil jsem to spustit i přes Train Store, ale spadne to v tom samém místě opět do Windows. K této trati mám více aktivit ale ani jedna při načítání nespadne a když ano tak chybí nějaké vozidlo. Kontroloval jsem i nastavení hry podle tzv. "Desatera". Neví někdo jak zjistit chybu proč to padá? Díky

S největší pravděpodobností je někde porušená cesta (path) některé soupravy na trati. Zjistit se to dá otevřením aktivity pomocí AE (Editoru aktivit) kdy AE při chybné path toto nahlásí ale nespadne. Dokonce se tam dá path opravit. V tomto případě ale je nejlépe v Trainstore dát "Vrátit vše zpět" a AE spouštět bez Trainstore.

Miran napsal:
S největší pravděpodobností je někde porušená cesta (path) některé soupravy na trati. Zjistit se to dá otevřením aktivity pomocí AE (Editoru aktivit) kdy AE při chybné path toto nahlásí ale nespadne. Dokonce se tam dá path opravit. V tomto případě ale je nejlépe v Trainstore dát "Vrátit vše zpět" a AE spouštět bez Trainstore.
Kde se dá stáhnout ten Editor aktivit?

mire.k napsal:
Miran napsal:

Máš ho na disku s platnou instalací.

prolam napsal:
mire.k napsal:
Miran napsal:

Máš ho na disku s platnou instalací.
Můžeš napsat cestu k editoru? Předpokládám ve složce Train Simulator.

Tak jdi přes START, všechny programy, Microsoft games a máš tam Train Simulator Editors and Tools.

Správný způsob spuštění AE pokud je použit i parametr mem:512 je popsán tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1514

Naposled editoval moderátor:
prolam napsal:
Tak jdi přes START, všechny programy, Microsoft games a máš tam Train Simulator Editors and Tools.
Při spuštění Train Simulator Editors and Tools a výběru úkolu se objeví chyba
"Program Microsoft Train Simulator v1.4 přestal pracovat" Zkoušel jsem i aktivitu co jde spustit ale editor spadne. Upravil jsem i parametr ve vlastnostech.

Pokud má někdo problém jen s některými aktivitami je to třeba napsat.Pokud to dělá u všech aktivit platí totéž.Dá se pak zjišťovat vylučovací metodou.Ještě doplním uvádějte zda používáte stejný BIN jako má autor aktivity.

Orient je můj a je starej jak Jetulazém. Pokud ti jdou i jiné aktivity, zkontroluj zda máš všechny vozy. Pokud Šnek neudělal nějakou změnu v trati za poslední 3 roky, tak by neměla být porušena trasa, ale vím, že mu Miky opravoval Plzeň.

prolam napsal:
Hezkou neděli. Rozhodl jsem se projet si něco staršího a tak jsem sáhl po Os 5905 od Davida Hájka, ale bylo to možná, až trochu moc nostalgické tak jsem si dostáhl erikmirovu push-pull Os 2019. Po načtení aktivity se mi objeví "kokpit", ale ani čas se nehne, MSTS zůstane zamrzlé a po chvíli se odebírá do věčných lovišť. Parametr 512 mám napsaný, spouštím na sedmičkách, jako správce. Podotknu, že problém je u obou aktivit.

Problém přetvává, ovšem pouze u některých aktivit. Jmenovitě Os 2019.

Back
Nahoře