Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, nevím jestli psát tady, nebo do chyb. Popíšu svou situaci. Když v Train Simulator spustím aktivitu jinde na trati (např. v Kolíně) tak jede bez problémů, ale když spustím aktivitu, nebo si vytvořím aktivitu s počátkem v Praze na hl.n., tak mi to nejprve házelo hlášku s chybějícími modely, když veškerou grafiku v základním nastavení dám na minimum (Dobrá animace), tak se mi Praha v pořádku načte, ale jakmile již posunu o jeden stupeň navíc (samozřejmě pak zkontroluji nastavení v Detailech grafiky, aby tam nemělo být nastaveno to co nemá), tak mi to začne hlásit, že selhalo vytvoření terénu, zkoušel jsem prozatím veškeré dohledané rady (úprava souboru soundcfg, defragmentace, i když jí mám automaticky nastavenou, stáhl jsem si nejnovější MSTS Bin a mám stažené hlášení pro slabší počítače). PC mám nastavený podle desatera CPU 2GHz, RAM 3GB, grafika: Mobile Intel(R) Series Express Chipset Family (1325612 KB), OS WIN Vista. Před tím mi MSTS a Trať 321 šlapalo jak hodinky (měl jsem aktualizaci 20), pak jsem si notebook přeinstaloval. MSTS jsem instaloval předevčírem a k tomu i nově zakoupenou trať, vše podle uvedeného návodu k němu přiloženému a doplnil jsem to nastavením z destaera, žádné jiné tratě nemám v MSTS, zkoušel jsem spouštět přes TrainStore (i bez něj), ale problém v Praze nadále přetrvává. Snad to bude stačit k popisu mého problému, byl by schopen někdo fundovaný mi poradit? Už jsem trošku z toho zoufalej. Díky moc za pomoc.

Občas rozmýšlam že či ozaj sme všetci homo sapiens ( človek rozumný). To čo tu popisuješ za problém je jedine medzi klávesnicou a židlý. Keby si si otvoril webove stránky autora trate zistíš že najnovšia aktualizácia je 25. Nerozumiem tomu prečo hráš na 20 aktualizácií? Máš warez verziu? Pokial ano odporúčam u autora za par stoviek trať kupiť ( Dnešný mládež ked je schopná minuť niekolko stoviek na chlast a diskoteky nedaj bože drogy) tak by mala byť schopná si niečo zakupiť legálne. V aktualizácií 25 je opravená a úplne inak prešpekulovaná Praha ako v 20 aktualizacií. Viac ku tomu nenapíšem. Stiahni všetky nainštaluj, zalohuj a skušaj.

I kdyby měl warez tak si může stáhnout aktualizace ale to je vedlejší, osobně si myslím že má slabej PC (o tý grafice nemluvě :razz:) Jaký máš přesně CPU?

Práveže na MSTS je dobré niečo ako ma on. Pokial má všetko nastavené podla desatora nemal by mať problém.

Slušně jsem požádal o pomoc, tak bych taky poprosil o trošku slušnějšího jednání, ne mě tady hnedka soudit, aniž bys věděl. Warez verzi nemám, jenom mi v danou chvíli postačila má zakoupená verze, kterou jsem měl po aktualizaci 20. Teď jsem si koupil trať ve verzi s aktualizací 25 (myslel jsem, že když uvedu, že když mám nově zakoupenou trať, tak to bude pochopitelné), PC mám nastavený podle desatera... vše jsem uváděl v mém prvním příspěvku, tak se prosím nauč nejprve orientovat v textu, díky. Kdybych neměl PC nastavený podle desatera, tak sem asi ani nepíšu, bylo by to zbytečné a PC si podle desatera nastavím. Taky mi to přijde divné, že mi to prostě nefunguje, i když by to dle nastavení mělo. Neříkám nic na to, že je to chyba v trati, to vůbec. Vím, že můj notrebook není nějak extra vybavenej, ale jenom podotýkám, že minule mi Praha šla i bez odlehčené verze. Procesor mám Intel T5870.

Jaký OS jsi tam měl, když jsi jezdil na aktualizaci 20 a vše šlapalo ? Visty jsou hodně žravé a ten notebook moc herní nevypadá s tou grafikou. Pokud hra nepadá a jen se nenačítají objekty v hustých zástavbách, tak to nevypadá na nesprávné nastavení hry, ale že počítač opravdu výkonem nestíhá. Ve Vistách pomáhalo vypínání postranního panelu, bylo to hned znát na FPS.

Měl jsem taky WIN Vista a všechno fungovalo tak jak má. Jak říkám postranní panel apod. veškerá nastavení jsem udělal tak jak jsem měl podle desatera. Hlava mni to nebere v čem může být problém, když si dám třebas průjezd Kolínem jen tak cvičně, tak Kolínem projedu i při nejvyšším nastavení grafiky ve hře... Nevím jestli nepomůže vypnutí nějakých grafických hloupostí ve Vistách, jako Aero apod. zkusím ještě nějakou optimalizaci systému pro vyšší výkon, jestli nebude problém opravdu v tomto

xlukyn napsal:
Nevím jestli nepomůže vypnutí nějakých grafických hloupostí ve Vistách, jako Aero apod.
V tom to určitě není, to mám vyzkoušeno, protože při spuštění MSTS Win automaticky přepne na základní zobrazení.

Pepa z Nuslí napsal:
xlukyn napsal:
Nevím jestli nepomůže vypnutí nějakých grafických hloupostí ve Vistách, jako Aero apod.
V tom to určitě není, to mám vyzkoušeno, protože při spuštění MSTS Win automaticky přepne na základní zobrazení.
Ahoj, buď svou zkušeností přispěju nebo ne. Mám Win Vista taky a prakticky stejný problém jsem před časem řešil. (v Praze nenačtení vozidel a různých objektů).. I když sem měl vše nastavené podle desatera, v jedné věci sem se nechal zlákat a to ve spouštěcím nastavení TrainStore. Mám 4GB RAM a tak jsem nastavil spouštěcí nastavení na 1024 a u některých aktualizací nastal problém (i když do té doby OK) a tak sem ho vrátil zpět na 512 a ťape to, sice občas s nějakou chybou v Praze ale jak sám stavitel píše, stačí uložit v daném místě a je to. Pokud to problém nevyřeší, tak mě nebijte ale vím, jak to naštve, když si člověk neví rady:rolleyes:

Ja mam zas uz celkom dlhe obdobie pri trati 321 problem, ze akonahle si spustim nejaku aktivitu alebo volnu jazdu, pri prepinani kamier mi MSTS niekedy zamrzne (stava sa mi to casto na Štrbe). Alebo akonahle ukoncim nejaku aktivitu alebo volnu jazdu, a zvolim si nejaku inu, tak namiesto nacitania mi MSTS koplet spadne. Poslednom case zacinam opet oprasovat MSTS (lebo citim ze bud prepojenie Valasska ci ZSR 120 sa pomaly ale isto blizia k realizacii :-) ) a vcera som preinstaloval BIN (podotykam spravne, ako vzdy predtym) a MSTS stale pada po ukonceni a nacitani dalsej aktivity ci volnej jazdy. Nepouzivam Trainstore.

tomasvon napsal:
Zdravím, po instalaci akt. 25 se mi objevil poměrně zvláštní problém v přerově. Už při vytváření aktivity bylo vidět, že zhlaví je nějak divně popřeházené a když si aktivitu spustím vlak jede jakoby po " staré cestě " a jede tak naprosto mimo trasu zkoušel jsem aktualizaci znova nainstalovat ale nepomohlo ...
Máš někde chybu v aktualizacích, Přerov naprosto bez chyby.

Mám takový problém, jakmile nainstaluji aktualizaci 24, hra mi při spuštění píše chybu train.exe a absolutně ji nepustím. Nevíte v čem je problém ? Jestli se tu náhodou už řešilo, tak se omlouvám.

Ach jo, řešení je popsáno na straně 28 tohoto vlákna, ale co by ses zdržoval hledáním že?

Ahoj, chtěl by se zeptat na příčinu, ikdyž podle mě to budou asi spíše příčiny z víc věcí najednou. Dříve jsem projel celou 321 bez problému, i složitější Prahu před "zjednodušení a velké uzly nedělaly nějáké větší problémy. Ale od posledních dvou aktualizací mi to dělá slušný problémy. Ihned při vjezdu do větších stanic, např. Přerov nebo ČT hra zamrzne a šmitec. Žádný traffic teď nemám, dané zjednodušené hlášení ve stanicích, ale zamrzne to stejně. Je pravda, že nemám nějákej turbo PC, ale dřív to bylo v pohodě. Je tedy možné, že všechny změny a rozvoj tratě, co proběhly, už mi to PC nezkousne a je to třeba na něj "moc velké"? Děkuji :-)

Asi neupravil, protože jsem ještě neslyšel, ze by se něco takového mělo upravovat. Mohl by jsi byt prosím konkrétnější s tou úpravou? děkuji

dukostav napsal:
Tak vlož toto do Globalu http://msts.jacek-modely.cz/soubory/uprava_soundcfg.rar
Ahoj.
Už jsem to kdysi psal i Jackovi, ta hodnota je stále nízká má tam 800 místo 1000 a pod 800 to ještě padá, nebo vynechávají zvuky. Takže otevřít tento soubor v texťáku a opravit tuto hodnotu v tomto odstavci:
----------------------------------------------
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )
-----------------------------------------------
Platí pro všechny Global u všech tratí a POZOR, po reinstal MSTS Bin se hodnota vrátí na původní, takže si soundcfg někde zálohovat a vždy po instalaci MSTS Bin nakopírovat do Global a nechat přepsat.

Dan presne toto som hľadal. Ak by som mohol doporučiť aj moderátorov nech to šupnú kde sa to nestratí. (FAQ alebo Chovaní Simulatoru) Diky

Dan J. napsal:
.. POZOR, po reinstal MSTS Bin se hodnota vrátí na původní, takže si soundcfg někde zálohovat a vždy po instalaci MSTS Bin nakopírovat do Global a nechat přepsat.

A není jednodušší při reinstalaci BINu nezaškrtávat bezhlavě všechny možnosti? Potom se ti nic nemění! ;)

Back
Nahoře