Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
vechtr napsal:
A není jednodušší při reinstalaci BINu nezaškrtávat bezhlavě všechny možnosti? Potom se ti nic nemění! ;)
No nevím, zda když se u instalace binu nezaškrtne úprava zvuku, tak jestli to instalačka nehodí na hodnotu v základním MSTS, ale nevím, já už MSTS nereinstaloval více jak rok a půl.:D

Pokiaľ viem je tam navýšenie zvukových bufferu... to znamená že je logicky že to užívatelia zaškrtnú. Každopádne treba vyskúšať. A ako nápad na "teoreticky" to vôbec nie je zlé.

Ahoj Martine. Prave som si v novom Alfolde vsimol asi prvykrat v nejakej msts trati pouzite klopene kolajnice v oblukoch. Vysledok vyzera celkom slusne, a rozhodne vylepsuje celkovy dojem z jazdy. Nerozmyslal by si nad tym aj pre trat 321 ? Taktiez aj s trolejami by sa dalo urcite vymysliet nieco krajsie a realnejsie. V ostatnych veciach tvoja trat uz hadam ani nemoze ponuknut viac. Objektivne po rokoch stahovania a jazdenia niekolko desiatok roznych svetovych trati, je ta tvoja uplne top (fantasticke detaily, spracovanie, autentickost... konkurovat moze len trat zsr 130, ak bude niekedy dokoncena a Zbynkova BP). Mimochodom uz sa velmi tesim na Cheb, Ostravsky uzol, Valassko a hlavne zsr 120 (koridor po Puchov je uz skoro hotovy, verim ze slub dodrzis :) . Drzim palce pri tvojej paradnej tvorbe

eurostar_mikso napsal:
Ahoj Martine. Prave som si v novom Alfolde vsimol asi prvykrat v nejakej msts trati pouzite klopene kolajnice v oblukoch. Vysledok vyzera celkom slusne, a rozhodne vylepsuje celkovy dojem z jazdy. Nerozmyslal by si nad tym aj pre trat 321 ? Taktiez aj s trolejami by sa dalo urcite vymysliet nieco krajsie a realnejsie. V ostatnych veciach tvoja trat uz hadam ani nemoze ponuknut viac. Objektivne po rokoch stahovania a jazdenia niekolko desiatok roznych svetovych trati, je ta tvoja uplne top (fantasticke detaily, spracovanie, autentickost... konkurovat moze len trat zsr 130, ak bude niekedy dokoncena a Zbynkova BP). Mimochodom uz sa velmi tesim na Cheb, Ostravsky uzol, Valassko a hlavne zsr 120 (koridor po Puchov je uz skoro hotovy, verim ze slub dodrzis :) . Drzim palce pri tvojej paradnej tvorbe

Krok stranou... V kterých místech jsou v Alföldu dotyčné oblouky, prosím? V nové verzi jsem zatím jel jen Miskolc - Bp. a ničeho jsem si nevšiml.

Sponka napsal:
eurostar_mikso napsal:

Krok stranou... V kterých místech jsou v Alföldu dotyčné oblouky, prosím? V nové verzi jsem zatím jel jen Miskolc - Bp. a ničeho jsem si nevšiml.

A jo. Akorát tohle video, zdá se, pochází z Open Rails, a tam převýšení v obloucích umí, v původním MSTS právě v těch místech ale není...

Áno je to OR a nie MSTS. Každopádne dosť obdivujem trať Alfold najmä z hľadiska detailnosti zástavby v okolí trate a najviac v mestách, kde je objektov na 1 štvorec neúrekom a hra tým nijako netrpí a beží stále plynule, čo prekvapivo pri tratiach 321 a BP nemôžem až tak povedať. Tipujem, že okrem veľa 2D objektov používajú systém lepenia viacerých do jedného, ale to už špekulujem.

Gr4Sp napsal:
Tipujem, že okrem veľa 2D objektov používajú systém lepenia viacerých do jedného, ale to už špekulujem.

Nešpekuluješ, je to tak. Nielen v prípade Alföldu. Rozsiahlejším 3D objektom ušetríš mnoho pozícií na štvorci. Niekde som videl celú dedinu z jedného objektu. Preto som pred časom vyrobil sady bytoviek. No istý staviteľ mi ich opi...oval že sa mu nehodia, pretože ... ... ... ... :D Preto na výrobu dedinskej zástavby mi prešla chuť.
Iní tie bytovky použili bez problému. Jedno čo nevedel som vyrobiť k spokojnosti boli bytovky spolu so stromami, ale to sa dá riešiť pomerne jednoducho dosadením vhodných zhlukov stromov. Nie je problém s pomocou Trundových textúr vyrobiť stromoradia vhodné do zástavby.

Dělat universální slepené celé vesnice či části měst jen tak nemá smysl, protože každá zástavba je v jiném terénu. Hodí se to snad jen do Polabí, či někde kolem oblastí, kde je dokonalá rovina. Vše ostatní je individuální. Také každá obec má jinak poskládané ulice, takže jediné řešení je mít jednotlivé domy a pak celek pospojovat do jednoho objektu. Jsou zde hyperdetailisti a určitě by neodpustili, že kolem trati je zástavba smyšlená a budovy tam jsou ve skutečnosti jinak poskládané. :)

Tax napsal:
Jedno čo nevedel som vyrobiť k spokojnosti boli bytovky spolu so stromami, ale to sa dá riešiť pomerne jednoducho dosadením vhodných zhlukov stromov.

Ono to sice jde, ale není to moc použitelné. U svých domků jsem nakonec jakýkoliv terén musel řešit jako samostatný model se stejnou polohou. U budov je potřeba denní, zimní a případně noční textura, aby se v oknech svítilo. Terén a vegetace však mají textury dle ročních období, což jaksi s budovou dohromady nejde. Stromy nemají svítit a budova nepotřebuje jarní a podzimní texturu. Navíc při kombinace zima v noci je na takovém spojeném modelu tráva zelená.

Jacek napsal:
Ono to sice jde, ale není to moc použitelné ... ... ... při kombinace zima v noci je na takovém spojeném modelu tráva zelená.
Jacku, záleží od toho k akému účelu je to robené. Keď je to vzdialený objekt, farby objektu riešiš do matna, šediva a je jedno, či je sneh, tma alebo iné. Trávu jednoducho nepoužiješ. Zoberieš textúru terénu, ktorý sa chová podľa ročných období. U stromov použiješ tmavú, nevýraznú modrošedú u ihličnanov a podobnú hnedozelenošedú u listnáčov, z 500 m a ďalej je už lautr jedno, či je zima jeseň alebo noc. Ide o to, či chceš alebo nechceš oživiť vzdialené okolie trate.

Vím že to sem asi vůbec nepatří ale neví někdo co se chystá na aktualizaci 26 ? Děsně se těším už od 1.6.  :D

Víme to všichni! Stačí prohlédnout toto téma několik stran zpátky.  ;-) Hlavně, aby už ta aktualizace byla! :P :D

ML636 napsal:
Víme to všichni! Stačí prohlédnout toto téma několik stran zpátky.  ;-) Hlavně, aby už ta aktualizace byla! :P :D

Ještě doplním, že v této trati se kromě obvyklého "o čem se mluví" pokaždé autor vyjede s nějakým překvapením. Abych to teda shrnul, rozestavěná je trať do Chebu a inovace Ostravska. To je tolik, "o čem se mluví". Pokud chceš lepší info, hledej. :cool:

ML636 napsal:
ML636 napsal:

Ještě doplním, že v této trati se kromě obvyklého "o čem se mluví" pokaždé autor vyjede s nějakým překvapením. Abych to teda shrnul, rozestavěná je trať do Chebu a inovace Ostravska. To je tolik, "o čem se mluví". Pokud chceš lepší info, hledej. :cool:
Jo , tak díkes :)  jsem slepej a nic neprohledávám :D na 26 se moc těším, chtělo by to od Berouna na Plzeň a Cheb. To by bylo úplně mega super :D nezbývá nic než jen čekat ;) 

martin.b napsal:
Jo , tak díkes :)  jsem slepej a nic neprohledávám :D na 26 se moc těším, chtělo by to od Berouna na Plzeň a Cheb. To by bylo úplně mega super :D nezbývá nic než jen čekat ;) 

Od Berouna to určitě nebude. Bude to od Krušných hor. :D

ML636 napsal:
martin.b napsal:

Od Berouna to určitě nebude. Bude to od Krušných hor. :D

Podle mě minulá aktualizace 25 nebyla moc obsáhlá ale aspoň ta Chomutovka :D

Back
Nahoře