Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
vechtr s tým čo píšeš prakticky súhlasím, avšak v mojom prípade som všetko nainštaloval korektne, parametre nastavil správne a keď už mi tie koľaje s krajinkou zmizli, hru som uložil, znova načítal a zrazu tam krajinka aj s koľajami bola... Prešiel som asi kilometer a opäť sa všetko začalo strácať. A takto dookola. Takže kedže zlou inštaláciou to nebolo, parametrami tiež nie, nakoľko po pár dňoch sa Trainstore sám od seba umúdril, jedine už mi ostáva málo pravdepodobný ale logický záver, že aj ten Trainstore má nejaký ten bug či dva...

Já Trainstore ze stavebních důvodů nepoužívám, ale nevěřím, že způsobuje mizení kolejí nebo nějakých objektů. Jak jsem v minulosti pochopil, když spustím cokoli přes Trainstore, tak přesune do odkládacího adresáře vše, co s jízdou konkrétního vlaku nesouvisí. Tedy všechny ostatní soupravy ze složky consists, všechny nepotřebné vlaky, nepotřebné trasy ve složce Paths, určitě i aktivity, ale jsem si jistý, že z tratí nic nevyhazuje. Tedy až dojde ke spuštění MSTS tak zůstane jen čístá jedna konkrétní trať. A tím i končí práce Trainstore a vše další je pouze na MSTS. Jediný problém může být moc spuštěných programů u uživatele. Trainstorem oškubaný MSTS musí být vždy svižnější než MSTS full.
Gr4Sp bych doporučil vyzkoušet problémové místo, kdy mám Trainstorem oškubaný MSTS, tak Trainstore ukončit a spustit MSTS přímo. Ale nezdá se mi, že by Trainstore užíral PC až tak moc paměti.

Malý dotaz k aktualizaci: Jak se vám podařilo začít z Hořovic, nebo ze Smíchova, jak někdo psal? Museli jste si vytvořit nové počáteční body, nebo se vám v trainstore objevily samy? Mně tam totiž chybí a chystám se je vytvořit, proto se ptám, jestli tam chybět mají, nebo mám něco špatně.

mě tam taky chybí nevím jestli je chyba u nás nebo ne a.nevím jak se ty počáteční body tvoří nemohl by nikdo poradit předem díky

Martine moc děkuji. Už jsem skoro zapomněl, co to je mít druhé Vánoce. Je to tak dokonalé,že jsem v Berouně začal kašlat. Asi alergie na cement. Děkuju i Tvým pomocníkům.

Hm, takže se naplnily mé obavy, FPS mám mezi Prahou a Hořovicemi tak nízké, že je to prakticky nehratelné. Místy mi vyběhne "až" na 23 v krátkých úsecích mezi Prahou a Berounem, ale většinou nepřekročí 8. Takže mám smůlu. Zkusím snížit dohlednost, ale to rázem bude stát za houby realističnost.

Ronaldo2007: Na stránkách www.semora.cz je v sekci k simulátoru spousta manuálů a dá se tam dohledat, jak používat editor msts. Vytváření tras je podobné, jako vytváření souprav. Základem ale je předtím otevřít Trainstore a kliknout na "vrátit vše zpět do MSTS", jinak nebude dělat editor dobrotu.

Nevyrobil by někdo StaviteliXX cedule na výpravní budovu do stanice Karlštejn, aby se překryly původní s názvem Říčany? Já vím, je to malichernost...

Francku, Stavitelxx si umí vyrobit cedulky, ale Stavitelxx zřejmě musel mít při stavbě Karlštejna asi 4 promile v krvi, když si něčeho takového nevšiml :eek:
Mám tam budovu z Říčan a ze všech tří viditelných stran je nápis "Říčany", místo nápisu "Karlštejn", no pro tohle neexistuje žádná obhajoba, stydím se! :(
Původně tam totiž byla jiná budova, bez cedulek, ale těsně před vydáním měl jistý nejmenovaný tester tratě připomínky, že se mu budova nelíbí a mám tam dát tu z Říčan, tak jsem budovy v rychlosti vyměnil a cedulek jsem si nevšiml...
Takže děkuji za upozornění, testera zaškrtím a cedulky vyměním :D

Martine,jsem od Berouna,takže trať z Berouna do Prahy znám jako své boty a musím napsat,že se ti moc povedla.Akorát nevím,jestli jsem to nepřehlédl,jak jsem se kochal,ale myslím,že mezi Černošicemi a Prahou Radotínem ti tam chybí jedno hradlo.Návěstidla tam máš,ale domek tam není :-) Je to ale detail a jak píšu,máš to moc pěkné.

Já musím říct, že co jsem zatím měl možnost projet, je to skvělá práce. Inovovaná krajina udělala úplně novou trať a je to skutečně zábava. Dokonce se mi i zdá, že se o něco méně zatěžuje PC a simulátor pracuje rychleji a vlastní jízda je plynulejší s vyšším fps.
Bohužel, jak už jsem psal, na ty Hořovice je to naopak. To mi zkrátka počítač nepřechroupává.
Zřejmě mě teď bude zbytek komunity kamenovat, ale mám-li srovnat úsek Praha - Beroun v tratích BP/321, propracovanější je BP (zeleň, náspy, úrovně terénu, postavení závor...). Na druhou stranu, levá strana Smíchova je lepší v 321, pravá naopak BP. Holt si každý musí vybrat to svoje :-D

Musím tiež pochváliť Martina za skvelý update. Najviac oceňujem nový koridorový úsek Beroun - Hořovice, jazdí sa tam perfektne. Krajinka od detailov až spieva a pocit z jazdy je úžasný. Pôvodne ma trasa do Plzne nezaújmala, ale po tomto čo si postavil dúfam, že bude dokončená čoskoro celá. :D

Parádní aktualizace - přestavěný úsek od Přerova do Svinova se mi moc líbí, stejně tak jako nový úsek do Hořovic, měl bych jen jednu otázečku spíše pro stavitele objektů myslíte, že by bylo reálné vytvořit noční verzi žižkovského vysílače, zda by to vůbec šlo vytvořit tak aby to v msts vypadalo nějak přijatelně.. ?

Ahoj! Vím, že trochu předbíhám, ale chtěl bych se zeptat Martina, zda chystá odbočku ze Studénky přes Sedlnice do Mošnova. ;) :) Díky

No, předpokládám, že dokud tu odbočku do Mošnova nepostavím, tak mi nejspíš nedáte pokoj :D
Nedá se říct, že by mě nějak lákala, ale je to jenom kousek, uvidíme...

Ahoj, konečně jsem se dostal k nainstalování aktualizace a hned hlásím chybku za stanicí Hořovice směr Plzeň. :-)
hořovice.jpg

Back
Nahoře