Blahobyt, ostnatý drát a podobné....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Celé to má zmysel ako snažiť sa zalepiť Titanic leukoplastom.......Celosvetová ekonomika je v koncoch. (už dávno skolabovala) Otázka času kedy to padne úplne......A nejaký politici v rámci nejakej malej krajiny sú len bábky čo si myslia, že niečo riadia......

Tom Kanka napsal:
Martens napsal:
... A jak je vidět, tak touha části národa po návratu totalitního zřízení je docela silná.

Bohužel, poslední demokratické vlády udělaly všechno pro to, aby tomu tak bylo!
Bohužel, někteří jsou pořád schopní tvrdit, že to byly nejlepší vlády, které konečně něco udělaly.
Martensi, volá tu snad někdo po návratu totality??? Píše se tu, že obyčejným lidem se žilo lépe a to je prostě fakt, se kterým nic neuděláš.

Tome, doufám, že máš na mysli ty poslední vlády, tj. od roku 1989.

Jo a abych nezapoměl? Studoval jsi ústavu? Kdo má podle ústavy zákonodárnou moc? Vláda to tedy určitě není. Podle Hlavy druhé je to Parlament a tolik diskutovaný Senát. A stačí se podívat do historie hlasování, abys viděl, jak moc se pravice či levice podílela těch 20 let na rozkrádání .... a myslím si, že tolik křičící levicoví voliči by se asi nestačili divit ....

Vláda má pouze výkonnou moc a jedná podle toho, jaké ústavní paskvily zrovna vypustí sněmovna - a že to dokázali - a to opět rukou společnou a nerozdílnou - pravice i levice - o tom není sporu.

Takže tenhle augiášův chlév je dílo společné - a to jak pravice, tak i levice. Na to se bohužel 20 let zapomínalo. Stejně tak i na to, že tady 20 let ani omylem nebyla konstruktivní, ale destruktivní opozice. A tedy i politické tanečky 4 na 4 - jak se o tom správně zmínil Gajdma.

Zbyňku - v jednom máš ale bezesporu pravdu - my sami si neumíme vládnout - a to ani jako pravicové vlády, tak ani levicové - stále totiž hledáme cesty, jak okrást druhé - stačí se jen dostat do řetězce zákonodárné moci a první, co začneme řešit je, jak vyjebat s lidma.

Kdyby nás Hitler nenapadl atd.? No nevím, ale tahle úvaha asi není to pravé, protože v tomhle případě bychom to asi stejně neovlivnili tak jako tak, protože WWII byl konflikt natolik rozsáhlý, že asi těžko bychom byli ostrovem míru uprostřed světové války.

Dále - žilo se lépe, pokud jsi se nesnažil proti režimu bojovata a tedy se projevila typická čecháčkovská schopnost - postavit se za příslušného komunistu - předklonit se o 90 stupňů a udělat 2 až 3 kroky vpřed - jen aby měl človíček klid a nikdo si jej nevšímal, poctivě vylepoval vlaječky 3 x do roka a 1x za rok se prošel radostně a vesele s mávátkem v průvodu .... a běda, jak jsi nemával nebo jsi se nedejbože nezůčastnil .... a celou tu dobu se bál, že se najde nějaký závistivý idiot, který jednoho dne napíše dopis bez podpisu a dokonale Ti změní život .....

A pokud si někdo povzdechne, že se mu za totality žilo lépe, jak jinak si to lze vyložit, než že dotyčnému tento režim fakticky vyhovoval a dokázal se té době přizpůsobit?

Jacek napsal:
Bohužel, někteří jsou pořád schopní tvrdit, že to byly nejlepší vlády, které konečně něco udělaly.
Jacku, ano, konečně začaly něco dělat - na rozdíl od těch předchozích, které o tom jenom blbě kecaly jak je to nutné udělat.

Bohužel ze strachu o ztrátu koryt do toho žádná z nich nikdy neřízla.

Nebo máš tak krátkou paměť na to, aby ses podíval, jak měl třeba Paroubek, Zeman či Špidla plnou hubu keců o tom, že je např. nutné dělat důchodovou reformu? Proč o tom jen hloupě tlachali a nezačali to řešit dříve v době, kdy jsme na tom nebyli tak špatně?

Martens napsal:
Jacku, ano, konečně začaly něco dělat - na rozdíl od těch předchozích, které o tom jenom blbě kecaly jak je to nutné udělat...

Spíše se snaží vzbudit dojem, že něco dělají. Od Kalouskova korupčního uskupení TOP09 nleze očekávat nic pozitivního.
...apropos, kampak se poděla Vlasta "Casa" Parkanová???

Nedostala nějakou trafiku? Stejně jako Kato Kavan či Špidla? Případně se finančně zajistila stejně jako sranda Gross, který si napakoval kapsy na Moravia Energo? Případně jako lidi kolem Zemana, kteří se zase napakovali na prodeji Mostecké uhelné?

A aby někdo neplašil, že téhle vládě straním - trafiku taky dostal Vondra za zásluhy o PROMOPRO - a to shodou okolností velmi podobnou trafiku, jakou dostal Tvrdík, který dokonale zmanagoval ČSA?

Jo a co pozitivního můžeme čekat od případné vlády Sobotků, Šloufů, Škromachů, Grebeníčků, Filipů a dalších?

Jinak tohle řečnění už nic nevyřeší a je jen žroutem času - žádné nové argumenty se tady už neobjeví.

Martens napsal:
Jo a co pozitivního můžeme čekat od případné vlády Sobotků, Šloufů, Škromachů, Grebeníčků, Filipů a dalších?

Nic. Nejsem příznivcem levice a pravice neexistuje. Pouze šíbři, kteří si na ni hrají.
Jsem skeptik. Každá další vláda bude jen k horšímu. Bude se vymlouvat na minulou vládu, zvýší daně, všemožné poplatky - také státní dluh. Nezaměstnanost poroste.
To se bude opakovat, až do úplného zhroucení.

Martens napsal:
Tome, doufám, že máš na mysli ty poslední vlády, tj. od roku 1989. ...

Ano, o první republice se zde (a když tak čtu některé názory - zaplaťpánbůh!) nikde nepsalo.

Martens napsal:
... Studoval jsi ústavu? ...

Nestudoval. Pouze jsem si jí přečetl. Stejně jako Listinu základních lidských práv a svobod, Benešovy dekrety, apod.
Těmi posledními vládami jsem myslel vládu včetně Parlamentu a Senátu.

Martens napsal:
...stačí se podívat do historie hlasování, abys viděl, jak moc se pravice či levice podílela těch 20 let na rozkrádání .... a myslím si, že tolik křičící levicoví voliči by se asi nestačili divit ....
.... Takže tenhle augiášův chlév je dílo společné - a to jak pravice, tak i levice. Na to se bohužel 20 let zapomínalo. Stejně tak i na to, že tady 20 let ani omylem nebyla konstruktivní, ale destruktivní opozice. A tedy i politické tanečky 4 na 4 - jak se o tom správně zmínil Gajdma. ....

S tím naprosto souhlasím

Martens napsal:
..... žilo se lépe, pokud jsi se nesnažil proti režimu bojovata a tedy se projevila typická čecháčkovská schopnost - postavit se za příslušného komunistu - předklonit se o 90 stupňů a udělat 2 až 3 kroky vpřed - jen aby měl človíček klid a nikdo si jej nevšímal, poctivě vylepoval vlaječky 3 x do roka a 1x za rok se prošel radostně a vesele s mávátkem v průvodu .... a běda, jak jsi nemával nebo jsi se nedejbože nezůčastnil .... a celou tu dobu se bál, že se najde nějaký závistivý idiot, který jednoho dne napíše dopis bez podpisu a dokonale Ti změní život .....

Stejně jako za protektorátu, když člověk vylezl na ulici, byl hned zastřelen, že jo? HOVNO! V naší rodině v KSČ nikdo nebyl, naopak jednomu dědovi sebrali autodílnu, druhému fabriku na výrobu cementového zboží, a ještě si oba pár let k tomu odseděli.
A nikdy se u nás žádné vlaječky nevěšely, v průvodu jsem byl naposled někdy ve třetí třídě a nikdo z nás se před nikým neklaněl! A žili jsme normálně bez jakýchkoliv perzekucí. Nepočítám-li to, že nás dvakrát profilcovali na hranicích při cestě do Německa a Jugoslávie, (když si vzpomenu na filcung před deseti lety, když jsme přejížděli hranici z USA do Kanady, tak to bylo naprosto totéž) a že mi ve Varnsdorfu na nádraží chtěl jakýsi člen Pomocné stráže Pohraniční stráže v roce 1983 zabavit foťák, protože jsem si fotil projíždějící německou dvaapadesátku. Tím ale nechci tvrdit že bylo všechno super, žili jsme si jako prasata v žitě nebo že bych chtěl, aby se to vrátilo.

Martens napsal:
A pokud si někdo povzdechne, že se mu za totality žilo lépe, jak jinak si to lze vyložit, než že dotyčnému tento režim fakticky vyhovoval a dokázal se té době přizpůsobit?

Dotyčný má dnes kliku, že za pokud má jiný názor a veřejně ho sdělí, je jen osočen z toho, že s minulým režimem souhlasil a podporoval ho. Kdyby to bylo v režimu minulém, bylo by s ním "zatočeno po našem - Kdo nejde s námi, jde proti nám!", že?

PS: Martine, byl bych nerad, abys to bral jako nějaký útok na Tvou osobu. Jen s Tebou v některých bodech nesouhlasím, přestože také nejsem příznivcem žádného totalitního režimu, a už vůbec ne komunistického. Pokud jsi proti minulého režimu bojoval a byl za to perzekuován, máš můj obdiv, protože takových opravdu mnoho nebylo.

Tome, jako útok to v žádném případě neberu - je to jen výměna názorů na toto téma.

Jo a jako dítě školou povinné jsem toho taky moc nevybojoval - ale nemusel jsi být proti režimu aktivní, aby Tě režim více či méně nesemlel, kdy chtěl (nebo když jsi se znelíbil někomu z okolí).

Největší sranda je, že o nějakém aktivním STB jsem se dozvěděl až po revoluci. Těch 30 let minulého režimu mi to tady připadalo vše přirozené a normální. Na komunisty se nadávalo a maximálně asi nějaký STB dohled nás v hospodě usměrnil, "hoši ne tak nahlas" .

Vlaječky za okno. To jsme vylepovali do srpna 1968, kdy jsme tak nějak věřili, že to s námi strana a vláda myslí dobře a SSSR je náš přítel. Po vpádu vojsk - hovno. Žádné vylepování. Na prvního máje jsem byl v průvodu naposledy na střední škole a to proto, že se zapisovala účast. Ale hned poté honem na nejbližší vlak domů. Na dráze bylo lepší si na prvního máje vzít šichtu , protože to bylo placeno základ plus 33% za přesčas a 100% za svátek a když první máj vyšel na sobotu nebo neděli, tak k tomu ještě dalších 50%. To pak byla výplata. A výzdobu na oknech lokomotivy jsme strhávali s odůvodněním, že je to proti bezpečnosti a žádný bolševik nám nemohl nic. Ale do průvodu chodilo několik přesvědčených a ostatních s tím nikdo neotravoval. Alespoň ne v Praze. Jinde prý buzerace byla.
V Praze byl klídek, nikdo nás nehonil kvůli ústrojové kázni. Tolerovaly se nástupy a hlavně konce mimo depo. Například se končilo v Pardubicích a všichni jsme jeli rovnou domů a až byl čas konce směny, tak se jen zatelefonovalo strojmistrům. A papíry s proužkama se poslaly po fírech rychlíku jedoucímu do Prahy. V jiných depech by tohle bylo nemyslitelné.
Však jsme předpovídali, že takové nádherné turnusy a některé směny, kde se dala půlka šichty skrz placená prochrápat by nám žádný kapitalista netoleroval. A pak na tyto časy nemám vzpomínat v dobrém. A nemusel jsem být ani bolševik ani komunista, ani se jim klanět.

Nejhorší je, že je asi úplně jedno, kdo nám vládne, jestli pravice nebo levice, protože jak jsem někde četl, nám vládne 5 nejbohatších rodin. A jen tahají za nitky loutek, které jsme si zvolili. Já si pamatuji na Kotel s Jílkovou, když tam byl Standa Gross a na dotaz z publika, jestli se mafie dostává až do vlády to nepřímo naznačil. Pak zázračně křišťálově čistě zbohatl.....

Martens napsal:
Jacek napsal:
Jacku, ano, konečně začaly něco dělat - na rozdíl od těch předchozích, které o tom jenom blbě kecaly jak je to nutné udělat.

Bohužel ze strachu o ztrátu koryt do toho žádná z nich nikdy neřízla.

Nebo máš tak krátkou paměť na to, aby ses podíval, jak měl třeba Paroubek, Zeman či Špidla plnou hubu keců o tom, že je např. nutné dělat důchodovou reformu? Proč o tom jen hloupě tlachali a nezačali to řešit dříve v době, kdy jsme na tom nebyli tak špatně?
Martensi, já nejsem sklerotik, v roce 89 byl důchodový systém v přebytku. Každá polistopadová vláda si z něj něco "půjčila" na zalepení děr v rozpočtu. Nejvíce Topolánkova. A teď se důchodcům řekne, že není na důchody? Ať tam vrátí co vzali a není co reformovat.
Tahle důchodová reforma je možná dobrá pro tebe, ne ale pro většinu národa. Jen úzká skupina lidí má ten průměrný nebo vyšší plat. Pro lidi s podprůměrným platem je nějaký pilíř nevýhodný. Krom toho jen naprostý cvok by dával peníze do nějakých soukromých fondů, které za 30 let nebudou. Těch vytunelovaných fondů už tu bylo... Takže pro koho je taková reforma?
Už před 2 roky jsem se s tebou hádal, že ta podle tebe nejlepší vláda chce z bohatých dělat ještě bohatší a ze střední třídy a chudáků dělat žebráky. A bohužel jsem se nemýlil. Lidé s vyššími přijmy dostali vyšší důchody, na úkor všech s přijmy nižšími. Silou byla protlačena vyšší DPH, která měla být důchodcům kompenzována mimořádnou valorizací. A výsledek? Důchodci nedostali nic, naopak, řádná valorizace je jen třetina oproti inflaci. Náklady vzrostly o pětistovku, ale valorice stovka. No paráda. A znovu zvýšení DPH. Prý se tím zvýší příjem státu. I žák pomocné školy ví, že když má méně peněz a věci navíc zdraží, že si nekoupí nic. Počítal si někdy v obchodě jestli si koupíš tři rohlíky nebo jen dva? Pochybuji. Já už kupuju jen to co vyloženě potřebuju, nic víc.
Co ty miliardové kauzy, to ti nevadí? O našem životě rozhodují odsouzení poslanci, to taky nevidíš? Nebo nechceš vidět?

Invalidům se berou důchody jak o život, nezaměstnaní se mění na otroky, kteří se musí 2x týdně hlásit na poště jako by byli propouštění trestanci. Co řeší taková reforma? Zajímá někoho jak se tam ten člověk dostane, když bydlí na vesnici? Platí jim někdo autobus? Co slavné Skarty?
Já nevidím, že by něco pozitivního dělali. Vidím jen, že vzniká hromada paskvilů, které pak končí zrušením u ÚS jako protizákonné.

Matkám s dětmi, rodinám, důchodcům a postiženým se utahují opasky a sami si přidávají tolik, kolik mnozí nemají ani ten důchod.
Mladí lidi jsou na pracáku, není možné sehnat práci, ale do důchodu se bude chodit v 72 letech. Ovšem jistá skupina spoluobčanů byla bez starostí tenkrát, stejně jako dnes. Proč našinci počítají důchod podle odpracovaných let a tihle dostanou v 18 letech plný invalidní a spočítá se jim z průměrného platu???
Mám pokračovat???

Jacku, důchodová reforma mne vůbec nebere, protože už jen, to, že mám naskočit do nějakého druhého pilíře bez možnosti změny rozhodnutí či vystoupení z něj - na tohle už u mne řve červená kontrolka.

Pokud počítáš s tím, že se fondy vytunelují, tak je jediné řešení - pokud ještě máš nějaké úspory, zašij si je do polštáře a nech je tam v tichosti odpočívat. Tvůj polštář Ti asi nevytuneluje jen tak někdo :D.

Lidé s vyššími příjmy dostanou vyšší důchody? Ano, tuhle causu jsem taky sledoval, protože mi bylo proti srsti být úspěšný a vydělávat tak za 3 normální zaměstnance, kteří mají jedinou starost - mít po padla židli v hospodě u piva. A za cenu vysokého nasazení, sebevzdělávání a pracování na sobě mám mít důchod jako kopáč s minimální mzdou? Ani omylem - to je zlodějina nejvyššího kalibru ve jménu solidarity. Proto jsem zastáncem toho, aby státní důchod měli všichni stejně počítaný podle toho, co všichni stejně odvedou do sociální sítě (chápáno procentuálně) a se zbytkem, ať si každý nakládá na důchod dle svého. Nebo Ti to příjde spravedlivé? Solidárnost ano, ale jen do určité míry.

Jinak budeš se divit, ale i já v krámu počítám, co si můžu dovolik koupit a co ne - případně co musím koupit, protože to prostě potřebuji pro svou práci atp. - a neberu si na to přihlouplé spotřebitelské úvěry jen proto, že to musím mít. Tuhle čápovinu jsem naposledy udělal jako mladý blbec těsně po vojně, kdy jsem si půjčil na dovolenou na Kanárech :D :D ... protože to bylo in ..... :D :D :D

Ad miliardové kausy -neboj ani ty mne nenechávají chladným a serou mne stejně jako Tebe - počínaje Mosteckou uhelnou v režii ČSSD, přes Open Card v režii ODS, Vondrova PROMOPRO, Pandury, Casy a další jim podobné kausy - např. současný fotovoltaický průser v režii Fischerovy vlády a vlády ČSSD.

Neboj sKarty mezi ně taky patří, stejně tak jako slavné informační systémy pro pracáky a evidenci vozidel - stejně tak jako slavná R47, na kterou uzavřela ČSSD vláda tak fantastickou smlouvu, že díky ní bychom měli nejdražší dálniční síť v Evropě.

A poslední věc - pokud Ti vadí ona jistá skupina spoluobčanů - tohle asi neovlivníš ani ty ani já - a neudělalo se s nima nic za celých 20 a více let. Mimochodem - jako mladý jsem skončil na pracáku taky hnedle po škole, protože mne před vojnou nechtěl nikdo zaměstnat. A po vojně? Dělal jsem za skvělých 3500 Kč za měsíc. Skvělé vyhlídky.

Kdo si sám přidává? Ano, správně - jsou to sami poslanci ČSSD, KSČM, ODS, TOP9 a Veverky - pokud jde o jejich koryta, tak v tom se dokonale shodnou - viz zrušení zdanění náhrad, pobírání plného platu poslance v případě trestu odnětí svobody. Jo, to mi taky vadí, že v parlamentu rozhodují pravomocně odsouzení poslanci, případně se vyhýbají stíhání - Wolf za ČSSD, Novák za ODS a další. A proč se v tomhle případě nemůžou (či nechtějí) poslanci dohodnout a rukou svornou tyhle křivárny napravit? Vláda s tím nic neudělá, protože nemá zákonodárnou moc - pouze moc výkonnou na základě zákonů, schválených parlamentem.

No, a já si to tu dovolím zamknout. Kdysi se tu politické témata rovnou mazali, tak myslím, že jsme oči nad touto diskuzí zavírali dlouho. Stejně se tím nic nevyřeší.

... ale počkejte 20 let jak jsem příjdou arabáči a podobná havěť. Oni si začnou diktovat podmínky. Koukejte se na Fracii. To pak si nepobrečíte na fóru a nebudete nadávat jak ten Allah je špatný protože vám bude hrozit několikset ran bičem nebo vám useknou bimbase. :D
No, mám pocit že už tých 20 rokov čakať nemusíme. Teda v Nemecku určite nie ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře