Pád MSTS po odkliknutí dialogu

vacica

Začátečník
Nedávno jsem se po nějaké době vrátil k MSTS a zaznamenal jsem problém, který se děje pouze někdy, obvykle v místech náročnějších pro simulátor (velké stanice, hodně trafficu apod.). Jde o to, že po odkliknutí jakéhokoliv dialogového okna dojde k okamžitému pádu simulátoru. Je jedno, jestli se jedná o hlášku v rámci aktivity, co mám dále dělat apod., nebo například o informaci o uložení hry po zmáčknutí F2. Další věc je, že toto se děje pouze u trati Bratislava - Praha, nikoliv např. u trati 321, a jak jsem již dříve napsal, pouze v exponovaných místech. Netuší někdo, čím by tohle mohlo být?

Ještě bych chtěl doplnit, že mám simulátor i operační systém nastavený přesně podle pokynů pro instalaci dostupných na internetu.

Můj počítač:
Windows 7 x64 Professional
Intel Core i3 2,53 GHz
4 GB RAM
AMD Radeon HD 6300M

Ahoj,
stáhni si tento soubor: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Původní ve složce GLOBAL si zazálohuj a nech potom přepsat tímto.

Lukáš

Lukáši, ta oprava soundcfg.dat není všelék na vše. Tohle je akutní, pokud mám ve stanici strašně moc dlouhých vlaků, kde každý přehrává nějaký zvuk. Pak se hledá řešení v tomto souboru.
Pokud někdo sáhne na F2 a pád, tak to je jiný problém. Tipuji moc uložených pozic nebo nesprávně zapsaný parametr, aby si MSTS vzal víc paměti nebo zkusit reinstalovat MSTS BIN. Mě se taková závada nikdy nestala, proto jen hádám.
Pokud má někdo mou trať, tak je tato záležitost ohledně zvuků vyřešena v souboru global.exe, aby i laik si to mohl bez problémů jedním kliknutí aktualizovat. Proto tipuji, že příčina bude někde jinde.

dvacka napsal:
Ahoj,
stáhni si tento soubor: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Původní ve složce GLOBAL si zazálohuj a nech potom přepsat tímto.

Lukáš

Díky za odpověď, ale bohužel to nefunguje. Problémy se souncfg.dat jsem řešil už a dříve a úspěšně jsem je vyřešil, přesto jsem to teď zkusil znovu přepsat, ale bez úspěchu. Tohle musí být v něčem jiném...

Zbyněk Šemora napsal:
Lukáši, ta oprava soundcfg.dat není všelék na vše. Tohle je akutní, pokud mám ve stanici strašně moc dlouhých vlaků, kde každý přehrává nějaký zvuk. Pak se hledá řešení v tomto souboru.
Pokud někdo sáhne na F2 a pád, tak to je jiný problém. Tipuji moc uložených pozic nebo nesprávně zapsaný parametr, aby si MSTS vzal víc paměti nebo zkusit reinstalovat MSTS BIN. Mě se taková závada nikdy nestala, proto jen hádám.
Pokud má někdo mou trať, tak je tato záležitost ohledně zvuků vyřešena v souboru global.exe, aby i laik si to mohl bez problémů jedním kliknutí aktualizovat. Proto tipuji, že příčina bude někde jinde.

Moc uložených pozic to taky nebude, v současnosti tam mám pouze 2 savy, a jak jsem napsal, tohle se stane při jakémkoliv dialogovém okně v rámci aktivity, ne jen při uložení.

vacica napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Moc uložených pozic to taky nebude, v současnosti tam mám pouze 2 savy, a jak jsem napsal, tohle se stane při jakémkoliv dialogovém okně v rámci aktivity, ne jen při uložení.
Tak ani reinstal binu nepomohl, nic se nezměnilo...

vacica napsal:
vacica napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Tak ani reinstal binu nepomohl, nic se nezměnilo...

Tak to zkus přeinstalovat celé, to je poslední možnost.

Instaluje se jen MSTS a BIN. Vlaky a tratě nikoli, takže tyto není třeba znovu instalovat, ale jen překopírovat za zálohy. Otázkou také je, jestli je MSTS nainstalován způsobem "spustit jako správce a po jeho nainstalování je zatrženo "Spustit jako správce" a správně zapsaný parametr.
Vždyť na tom není nic složitého, jen správně nainstalovat vlastní MSTS a pak nainstalovanou složku Train Simulator vyměnit na aktualizovanou o tratě a vlaky a reinstalovat MSTS BIN (ale až po nastavení MSTS.)

Mne sa v podobných prípadoch osvedčilo premazať zložky Saves, Consist, Paths, Services a Traffic.

Back
Nahoře