Skiny ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna ČSD
  • Datum začátku Datum začátku

ČSD

Začátečník
Dobrý večer,
železnica mi učarovala už dávno. Dá sa povedať od môjho detstva zhruba 15 rokov. Jazdeniu v MSTS sa venujem tiež už vyše 5 rokov no chuť niečo vytvoriť prišla až teraz. Keďže najviac sa mi páči doba minulá, ktorú som ja osobne nezažil moje skiny budú smerovať hlavne na ňu. Je to doba krásnych pestrých náterov a rozmanitých radov lokomotív. Ako každá doba aj táto mala svoje pozitíva a negatíva ale to teraz nie je dôležité.

Ako svoju prvotinu som si vybral niečo spod trakcie, pri ktorej som vyrastal. Jedná sa o elektrickú lokomotívu 2. generácie E499.3060 ČSD. Zároveň je to posledná lokomotíva tohto radu, ktorá obdržala staré Kryšpínové označenie. Je to skin na el. loko. 163.056 ZSSK s použitím textúr zo 162.006 (Autori: Hekl a kulica). Skin som sa rozhodol urobiť z dôvodu, že Peršing ČSD je len jeden (o inom neviem). Keďže je to môj prvý skin berte to prosím s rezervou.

Skin by sa mal dočkať aj zverejnenia . Keďže na inom fóre sa pán Hekl vyjadril že dáva skinárom voľnú ruku bude to už čoskoro.

29bc2c4bd9194078895f56806d95b532.jpg
1bd4c83e063b41fdf77b8edacc4ff638.jpg
67edee6d8b4a9975b6a79a97100b85df.jpg
0f38f2640ea3ae2d58272009fe1ff059.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ako som uz pisal na cervenej stranke, mozno by to chcelo upravit tie odtiene. Mne to moc dobe CSD nepasuje (zazil som ju). Popisky asi tiez nebudu prave orechove. Ono nestaci zmenit tabulky:) Ale kazdeho vecou, ako sa k svojej praci postavi. Hlavne nezabudnut potom na original readme. Je potrebne uvedomit, ze 162 006 som neskinoval ani ja, ani Kulica, takze treba napisat autorovi o suhlas s pouzitim jeho textur...

Hekl338 napsal:
... mozno by to chcelo upravit tie odtiene ...

Každý človek má iné farebné videnie, navyše každý monitor to inak zobrazí. Súhlasím s tebou, malo by to byť trocha tmavšie, podľa môjho názoru to moc svieti. Ale čo je hlavné, na bokoch chýbajú oválne symboly ČSD, ktoré na tejto farebnej schéme boli bežné. Asi bude treba upraviť model, alebo to pridať ako freightanim.

Dobrý deň,
vďaka za reakciu. Skriňu s polopantografmi som stmavil. Viac sa už asi nebude dať lebo to bude veľmi tmavé. Popisy sú takisto podľa predlohy avšak všetko len podľa možností.
00.jpg
01.jpg

Tax: Čo sa týka oválneho loga tzv. štadióna máte pravdu ale konkrétne moja predloha ho nemala viz. foto E499.3060
Zdroj: www.railtrains.sk
02.jpg

Jestli se nepletu, tak oválné logo se začalo používat až později, se zavedením unifikovaného nátěru a nového značení.

No, takto sme to zrejme nemysleli. Mal som na mysli skor cosi taketo:
c73e795ca9c0bd92004668e4f39f70b9.jpg
To nejde spravit tak, ze plosne vsetko stmavis, tym padom stmavis aj tiene, ktore su rendereovane na texture to uz dobre rozhodne nevypada. Je to cca podla tej foto, co si tu linkol, len na rychlo upraveny obrazok, pre predstavu....

Pěkný den přeji,
vypadá to moc hezky, tohle nám tady chybělo. Osobně bych pohledal fotografie a pořádně ty mašiny potunil. Na tento stroj bych určitě dal alespoň ozdobné pluhy nebo talíře nárazníků. Nebál bych se jít do fiktivních číšel mašin nebo na skříně přidat něco, co tam původně nepatřilo. Barevné obroučky poziček, velký státní znak na čelo, velké ozdobné ČSD. Těmito vychytávkami spíše disponovala ESa, ale i u Peršingů by se něco našlo. Tehdy si v depech, PJ... zdobili svoje stroje a starali se o ně. Pokud bys měl zájem, mám nějaké skeny Železničárů apod., určitě by se něco barevného našlo. :) Držím palce!
http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?filename=162057a.jpg&gallery_name=162g3
http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?filename=363112a.jpg
http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?filename=363177a.jpg

Mc.Ota napsal:
Jestli se nepletu, tak oválné logo se začalo používat až později, se zavedením unifikovaného nátěru a nového značení.

E499.3 či ES499.1 predsa vyšli z fabriky už priamo v unifiku - s výnimkou prototypov ES499.1001 a 1002. Nové značenie sa zaviedlo tuším od 1.1.1987 či 88. Treba sa pohrabať v dobových fotkách.
Môže byť, že oválne logo pribudlo neskôr, na pár fotkách z rokov 87 - 88 ktoré som prezrel boli stroje bez oválneho loga. Zrejme sa zaviedlo až po revolúcii.

Hekl338: Bohužiaľ niečo takéto neviem docieliť. Peršinga tým pádom odkladám a pustím sa do iného.

Nuz ako myslis. Stejne ako to ide docielit na obrazku, este jednoduchsie priamo na texturach. Chce sa to len naucit a nabrat skusenosti. Vsetko sa neda naucit hned. Ovsem, nevyriesis to tak, ze sa pustis do ineho;)

I když ...
Taky už si kulový pamatuju, ale něco mě říka, jestli první peršingy nebyly celé zelené se žlutou hvězdou na čele?

To není až tak těžké. Ono to nechtělo až tolik ztmavit, ale ubrat nasycení. V grafickém editoru ohraničit části textur skříně (pantograf a pasovina na střeše "svítí" rovněž, raději i to) a na to vybrat funkci "ubrat sytost". Záleží od editoru, který je k dispozici. U těhle ČSD skinů lze mít volnější ruku - dochovaná barevná fota mají špatnou kvalitu.

ČSD napsal:
Hekl338: Bohužiaľ niečo takéto neviem docieliť. Peršinga tým pádom odkladám a pustím sa do iného.

ČSD napsal:
Peršinga tým pádom odkladám a pustím sa do iného.
Nevzdávej se tak rychle. Je první možnost jej dát na čas do šuplíku a až nabydeš další zkušenosti, vrátíš se k němu. A druhá, že jím potěšíš fandy ČSD a vydáš jej. A časem se k němu vrátíš a uděláš update.

Nenapomínejme, že na screenu vypadají barvy trochu jinak než v SV a tam ještě trochu jinam než v MSTS. A záleží na nastavení monitoru a ..... a nakonec - mám dojem, že často vládne přesvědčení, že to, co je z dob ČSD musí být staré, zašlé a rezavé. Opak je pravdou, tehdy to bylo nové a mnohdy ještě naleštěné naftou.

Zdravím !
Jsem velmi potěšen, že se objevil nový tvůrce pro období provozu ČSD. Na uvedený stroj se velmi těším. Autorovi přeju hodně zdaru, pohody a hodně úspěchů ....

Zdá se, že tabulku E499.3060 vozila lokomotiva něco málo přes rok.
Spolu jsme se nejspíš minuli. Ona šla ze Škodovky ven a já měsíc po matuře dovnitř :D
Pozor na tu zelenou u pluhů, ta tam nepatří.

Dobrý večer,
kým sa vyrieši Peršing prinášam malú ochutnávku ďalších skinov tentokrát na modely od pána Pikku. Všetko s jeho povolením.

1. Motorová lokomotíva T435.0092 Malý hektor. Konkrétne mi bol predlohou Hektor, ktorý dlhé roky slúžil ako staničná záloha u nás v Poprade.
376c6701a96695cde385964a0aec6883.jpg
6ea4d7910f51cd3d2e2f3796952d3504.jpg
11a561eabf3d8667130243e2a60d965f.jpg

2. Parná lokomotíva U35.904 pre priaznivcov krásnej úzkorozchodky JZD
a73d2615ff476834bc0b60807f5525af.jpg
4abc660a6b1f6ee5466f8b3715fa78bc.jpg
0ba613895523733874696cda3c4a3cb7.jpg

A ešte raz ten ďalší pokus o odtieň Peršinga. Nie je to také ako to má pán Hekl no skúsim sa s tým ešte pohrať.
54dba925ebc99a85aa8c04a0e263e121.jpg

Back
Nahoře