Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dane, chci se zeptat - o který hradecký rychlík jde? Třeba Krakonoš (Hradec a dál) jede přes Nymburk a Poděbrady. :)

Dane, chci se zeptat - o který hradecký rychlík jde? Třeba Krakonoš (Hradec a dál) jede přes Nymburk a Poděbrady. :)
Ahoj. Jde o fiktivní historický vlak, podrobnosti určitě budou v mém vlákně, jen vydrž. Budu dělat i grafické řazení.

Ahoj, vím, že opravuješ sloupy, ale raději. Třetí sloup před vjezdeovým do Jihlavy do Havlbrpodu, ja propadlý.
sloupy.jpg

Zbyňku jde to ještě opravit? Nymburk město spšr Poříčany. Nebo to už zůstane takhle trať BP tak to rozbitá?
RunActivity 2026-08-30 15-23-48.jpg

Co je tam rozbitého? Hrajete Openrails a tak to tam je. Nehledě k tomu, že cestovat na střeše vlaku je zakázáno, tady nejsme v Indii. :) Fíra má sedět v kabině. Víš dobře, že nejsme kouzelníci a troleje jsou dané a synchro je to i v editoru. Bohudík. A víš hodně dobře, i kdyby tohle šlo nějakým kouzelným proutkem opravit, tak někdo to musí srovnat fyzicky v editoru a takový blázen nejsem ani já. Nech brouka žít. :) Upravit sloupy, aby byly synchro s trolejí i to je nadúkol, ale rozhodl jsem se, že to dám. Když už jsem otravoval Aloise, aby tohle zadal do TSRE. Až vydám aktualizaci, bude to nebe a dudy. A vy co raději cestujete na střeše, takovým se zavděčit nelze. :) Kdybych například měl řešit klikatost v rovných úsecích, tak se na to rovnou vykašlu. :) To by už bylo příliš. Jen jsem zvědavý, jestli ty sloupy podle TV opraví i nový správce 321. Ta trať by si to opravdu zasloužila.

Ahoj. Zbyňku.
Větu, že má fíra sesět v kabině, bytostně nesnáším. :-) Tímhle se kdysi dávno oháněl jeden začínající skinař, který se na modelu vys..l na kliky, měl zrcadlově tabulky atd... Už samotný MSTS umožňoval externí pohled na soupravu a tráť i se snímáním kamery průjezdu vlaků. Dle toho, ci tvrdíš ti tedy stačí kabina, nepotřebuješ našlapané modely a k radosti ti postačí tzv "výhled koně" jenom vpřed, jako byl dosácký simulátor N57. Ale to jsi se svým tvrzením 20 let pozadu. Naopak. ORCZ/OR nabízí milión nových možností, jak okořenit aktivitu, aby nebyla fádní. A trolej, zcela mimo profil tratě, to rozhodně není. Vím, že máš radost. Nechci ti ji nijak kazit, ale tohle by se dotáhnout mělo. Je zajímavé, že jsi tu kdysi strašně požadoval, když jsi stavěl do Německa, jak ti vadí odlišné výšky troleje a jak to vypadá debilně, to ti taky mohli kluci z ORCZ napsat, že máš sedět v mašině ne? Namísto toho to upravili, že jde trolej snížit, nebo zvednout. Nic, tvoje trať, tvoje věc. Jen prostě reakce na tvoji odpověď Alcaponemu.

Aha, takže ruzné informace co jsi měl na troleji, tě taky nezajímají.
Nerozumím. A já bláhový myslel jakou budete mít radost, že se někdo pustil do té nekonečné práce na tisících km srovnat sloupy podle troleje, jak je to zalomené ve hře. Jen abyste pochopili, nejsem Icik, který dotváří hru. Tedy jsem nepochopil, proč trolej mimo pantograf píšeš sem. To je mimo moje kompetence. A je to neřešitelné. I kdyby to Icik vylepšil, pokud to neuvidím v TSRE CZ, tak je to neopravitelné. Už to konečně chápeš.?

Ne, že asi stožáry jsou daleko od sebe, někdo kdo dělal na dráze snad nemusím vysvětlovat jak daleko má být stožár na rovině jak daleko na různých obloucích. To by si se žábou teda moc daleko nedojel. A to, že vypínačky, stahovačky máš mimo taky nezájem. Tedy to není jen o tvém srovnání stožáru, ale i přesunou příslušenství.
Nic Tygy ti tu dá elaborát ze stavby troleje. Snad si to přečte ten tvůj kamarád a oba se chytnete za nos.

pokud to vyřeším ve hře, bude se to lámat častěji a nebude ti to sedět na ty úchyty. Začarovaný kruh.
Přesně. Řešení je, na těch několik málo míst, kde se tohle děje, aby nějaký modelář, vyrobil model zalomené troleje i se sloupem na rozteč k sousedním sloupům. Opravdu moc jich není, spíš je to nalámané na kratší 25m dlouhé. Tak se snažte i někdo další.

Při optimalizaci sloupů jsem objevil anomálii na jednom dvoukolejném dílu mezi Blansko a Blansko město směrem na Prahu. Nebyla na jedné koleji zobrazena trolej a ani nešla aktivovat . Databázové objekty, jako kilometrovník nešly natáhnout přes dvě koleje. Jedna kolej zkrátka mrtvá. Muselo to tam provozně blbnout. Kolej jsem smazal a osadil znovu. Už to nehlásit, opraveno.

Je možné, že v aktualizaci 105.2, je několik rychlostníků např. v úseku Studenec - Velké Meziříčí, osazených bez vazby na traťový monitor? Nezobrazují se tam. Plus na několika místech stojí větší skupiny jakýchsi bílých krabic a levitují kousek nad zemí. Snad úly...? Jde mi jen o to, zda se mi opravná aktualizace 105.2 stáhla korektně, nebo jsou to opravdu chyby. :rolleyes:

Back
Nahoře