Win 10 a MSTS

jestli to nekomu pomuže tak msts na win 10 + amd cpu + amd gpu mně běží dle tohoto návodu příspěvek od Guzz

№1:
• zkopírovat atiumdag.dll ze složky Windows \ SysWOW64 \ do složky z hrou
• stahnout MSTS_AMD_BUGFIX.exe a zkopírujte do složky hry
• Spusťte soubor MSTS_AMD_BUGFIX.exe ve složce s hrou pak už jen najít atiumdag.dll nakopírovaný před tim do složky se hrou
• spustit msts pod win 10

Super, funguje ale ještě to chce testovat přecházení mezi mašinami, přepínání kabin a spojování souprav. Toto dělalo pády ve Win 8.

Ještě na Nvidia kartách zda to jde. A jak psal Icik, OR půjde, ale v MSTS na W8 to padalo.

Super, funguje ale ještě to chce testovat přecházení mezi mašinami, přepínání kabin a spojování souprav. Toto dělalo pády ve Win 8.

Ja na win 8 (nedávno aktualizácia na 8.1) a bez problémov posunujem, behám z mašiny do mašiny a mením kabíny.

Tak jo, funguje a je to stabilní, žádné výjimečné pády co by Win 7 taky neukázaly. Jen musím zdůraznit, že parametr mem:512 se mi jeví jako zcela nestabilní hlavně na trati 321 v Praze. Daleko lepší je mem:400. Sice se to viditelně jakoby na delší dobu zaškubne, ale načte větší kus a i na hlaváku v Praze je to celkem jistota.

Konečně ty sedmičky můžu smazat a nevybírat při každém restartu počítače momentální systém. :-)

Teď zkouším aktivitu od Šneka R 1250 Praha - Zdice a na začátku je to masakr. Při mem:512 samé pády po pár vteřinách, ale s mem:400 to projedu tak na 2-3krát.

Zkus jiný soubor soundcfg.dat (např. u Jacka) a budeš překvapený, jaký vliv to bude mít na stabilitu 321 v Praze. Soubor patří samozřejmě do příslušného Globalu.

Ve zvuku to není. Se soundcfg jsem si hrál taky už víc než je zdrávo. Ale pokud to padá i když soundcfg odstraníš tedy beze zvuku, tak to bude problém ve správě paměti.
Vůbec si nejsem jistý, jestli to číslo "512" je alokace v MB. Proč to tedy je nestabilní pokud alokuji třeba 1024 MB?

Vyzkoušel jsem na novém notebooku HP Envy (i7, GFORCE GTX 850, SSD 256 ), v MSTS samozřejmě ne, ale v OpenRails jsem si dal volnou jízdu po Praze. Kdybych se nedíval na FPS, které mi ukazovalo kolem 12, tak jízda byla naprosto plynulá bez jediného škubnutí. Externí pohledy a vůbec pohyby s kamerou plynulé. Ještě kdyby byla nějaká utilitka na MSTS, aby šlo rozdejchat editor MSTS na stavění tratí, jako jste rozdejchali na AMD grafikách. SSD disk nezklamal očekávání. (Windows 10)

ale návod jak spustit msts na W10 tady je. taky jsem to řešil na ntb a funguje to bez problémů i editor trati.

O víkendu jsem si udělal trochu čas a jen tak zkusil znovu zapnout MSTS, kde v Osmičkách se mi rozhodila grafika písmenkama, jak tady ostatní ukazovali obrázky. V desítkách jsem to vyzkoušel až dnes.
MSTS editor se normálně spustí, za víc než poloviční dobu než u klasického PC, ale nejde se tam pohybovat myší, jen šipkama dopředu dozadu vlevo vpravo bez otáčení.
Hra se normálně dost rychle načetla, ale po spuštění a načtení nějaké volné jízdy program přestal pracovat. Takže asi budou třeba nějaká nová pravidla nastavení.
Po grafické stránce MSTS jede na výbornou. Jediné co jsem udělal byla aktualizace ovladačů grafiky gForce GTX.
Až se mi podaří upragdovat na Desítky i stolní počítač (zatím mi to dvakrát zamrzlo v 92%, tak jsem udělal nějaké čistky zbytečností a uvidím do třetice), vyzkouším návod zde na AMD grafiku.
Na tom notebooku by mi úplně stačil jen editor, abych mohl stavět do MSTS i na cestách.

Zkoušl jsi rozběhnout MSTS ještě před aktualizací ovladačů gForce? Pokud ano, jaký jsi měl FPS? Dík...

MSTS hra už funguje. Reinstaloval jsem jen MSTS BIN a už se to chytlo. Jen jeden problém, pravé okno hry je za rohem, na obrazovce mám něco jako jen výřez. Nevidím na brzdiče. Jinak vše funguje. FPS díky tomu také nevidím. V OR ukazuje FPS 11 až 20, ale obraz běží jako kdyby FPS bylo kolem 40.

Když jsem měl ještě grafiku geforce GTX660 Ti, tak jsem pod Win 8 měl o dost nižší fps na fullscreenu, ale v okně to frčelo plnou rychlostí. Možná se Win 10 chová stejně.
Na ATI grafice není problém na fullscreenu ani v okně.

jestli to nekomu pomuže tak msts na win 10 + amd cpu + amd gpu mně běží dle tohoto návodu příspěvek od Guzz

№1:
• zkopírovat atiumdag.dll ze složky Windows \ SysWOW64 \ do složky z hrou
• stahnout MSTS_AMD_BUGFIX.exe a zkopírujte do složky hry
• Spusťte soubor MSTS_AMD_BUGFIX.exe ve složce s hrou pak už jen najít atiumdag.dll nakopírovaný před tim do složky se hrou
• spustit msts pod win 10
Může mi někdo vysvětlit, jak tohle funguje ?
Zkoušel jsem to, ale chce to po mě registraci, která stejně nefunguje a celé mi to zamrzlo. Ale i tak, nějaká registrace je už podezřelá a jestli budu muset přeinstalovávat počítač tak pěkně děkuji. Jedná se o to, jestli se pro tvorbu do MSTS nebudu muset přepínat do starých dobrých XP na jiném disku, nebo to tady nějak rozdejchám. (hlavní stolní počítač).

Postupovat dle návodu:
- zkopírovat atiumdag.dll ze složky Windows \ SysWOW64 \ do složky hry X:\Train Simulator
- spusťte soubor MSTS_AMD_BUGFIX.exe (odkaz ke stažení dole) ve složce hry X:\Train Simulator
- zmačknout tlačítko "Start" a počkat až se dopatchuje (nikam už nic nekopírovat)
- vytvářet nádherné tratě do MSTS respektive už jen a jen do Open Rails :-)

http://uloz.to/xvBC6JYX/msts-amd-bugfix-rar

Back
Nahoře