CZ 130 = Ústí nad Labem - Chomutov v O-R

pepeQ-2

Posunovač
Zdravím.
Dovolil jsem si založit "vlákno" pro trať cz130 nebo-li "Trať Usti nad Labem - Chomutov". V mém případě by se slušelo dodat: se speciálním zaměřením na tramvajovou rychlodráhu Most - Litvínov.

V poslední době mne trápilo to, že v O-R (na rozdíl od MSTS) se na rychlodráze tramvajový TRAFFIC výrazně zpomalil, neboť jednotlivé tram vlaky mezi sebou udržují jeden prázdný náv. oddíl.
Jsa povzbuzen Howkyho úpravami návěstidel pro 310 a BP jsem zkusil toto:

V "rootu" tratě jsem založil podadresář OPENRAILS a do něj zkopíroval soubory:
sigcfg.dat + sigscr.dat

V souboru sigscr.dat jsem v odstavci

SignalType ( "Tram"

jsem provedl následující úpravu:

Původní:
SignalNumClearAhead ( 1 )

jsem opravil na:
SignalNumClearAhead ( 0 )

A radost se dostavila. TRAFFIC začal "běhat" ve svižném tempu a funguje to zatím bez jakýchkoliv problémů. Dokonce jsem si mohl dovolit zlikvidovat jediný použitý skrytý servis, protože bohatě postačí, když se já vzdám přednosti příkazem CTRL+M a v Litvínově VI mne vesele objíždějí TRAFFIC vlaky a v Mostě DP tak mohu před sebe pustit linku 2 nebo 1 jedoucí od Velebudic.
Testováno cca 15 dní na verzi X3411 na službách s časovým rozsahem výkonu 6 - 9 hodin. (Jsem magor ....)
Zatím nezjištěn žádný problém. Pro názornost náročnosti Act = traťový interval TRAFFIC 2 - 3 minuty.

Neznám nic hezčího než svist vozů ČKD-TATRA mezi Mostem a Litvínovem ..... :-)

Já používám něco podobného. S tim, že postup stejný, jen ten řádek nechávám na pokoji a místo toho ke každému řádku s rychlostí dodám SpeedKPH ( 120 ) signalflags (OR_NOSPEEDREDUCTION) ). Výsledek je stejný, vlak jede jak má. Spíše jede přesně jako hráč.

Ad Alcapone:

Díky za námět. Toto řešení při mojích chabých znalostech signalních soustav by bylo příliš riskantní.
Mnou aplikované řešení přineslo kýžený výsledek - nic méně pokračuji v testování zda-li moje úprava přece jen nepřivolala nějakého "kostlivce ve skříni".

Pro MSTS mi ten parametr ( 1 ) doporučil pan Polák s upozorněním nepoužívat ( 0 ) - pád MSTS.
Takže pro MSTS to fungovalo skvěle. V hustém tramvajovém provozu bylo tedy možné říct že:

počet návěstních oddílů - 1 = maximální počet vlaků na trase.

Tramvajové vlaky se dojížděly až na "kufr" a vše bylo v pohodě.
Jenže O-R to (asi) četl tak, že má mezi jednotlivými vlaky nechávat jeden zmíněný oddíl neobsazený. A v té chvíli se ve smyslu výše uvedené rovnice pořet povolených TRAFFIC vlaků snížil na polovinu.
Na startovacích bodech se objevovaly zcela nečekaně vlaky, které již měly být někde na trati přede mnou.
Uvedená úprava to odstranila a tak pokračuji v testování ....

Jenže žádná radost nesmí být v dnešní době příliš velká. A tak se svěřím s záhadou:

Na mojí rozestavěné čistě tramvajové trati jsem použil páně Mikuldova návěstidla a hle:

Úpravu pro OpenRails využívají vlaky jen cca na 33%. To znamená, že někdy se vlaky sjedou "na kufr", ale ve většině případů stále respektují ten jeden volný oddíl.
Několikrát jsem po sobě kontroloval názvy souborů, adresářů - nic - vše jak má být.
A přesto se stejná návěstní soustava chová jinak .....

Takže rozdíl bude asi v tom, že jednu trať stavěl pan Stavitel a tu druhou mamlas .... :-D

Trať jsem si sice stáhnul, ale mám kojelivo a bum, najednou díra.... Prohlížel jsem to zatím jen v track viewru. Nevíte čím to je/může být?

Back
Nahoře