Skiny Ricar

Já třeba dodnes pro výměnu vozů a lokomotiv požívám ConBuilder
My jej pro kontroly používáme taky. Používám oba programy, až bude mít TSRE tlačítko přečíslovat soupravu 0 - XXX, pak CB potřebovat nebudu. Ale incy stejně nemá rád AE MSTS. Co děláme aktivity máme podsoubory i na poldké vozy. :)

Což, předpokládám, řeší podsložka pro ORCZ. Ale tím pádem ORCZ engy můžou v klidu zůstat jednoduše v podsložkách, jak jsem psal v minulém příspěvku. ;)

TSRE umí přečíslovat vozidla v consist. Používá se jedna obezlička. V menu Consist vyberete Reverse a pak ještě jednou Reverse a uložíte. A vida, máte přečíslováno. ;)

Tak a vyřešeno, dík. Tím pádem se tohle musí udělat při výměnách vozů a budou se zobrazovat zprávy.

Což, předpokládám, řeší podsložka pro ORCZ.
Ale furt neřeší riziko splácání inc od více autorů. Dodnes třeba nevím, zda vozidla od Hekla nepřebijí include z webu ORCZ. Když máč eng, wag ve složce zcelený, tak se tohle nikdy nestane. Prostě to je daleko víc riziková cesta, ketrá ulehčí vlastně jen ladičům a my pak stejně klonujem engy do modelu a v podložce musíme přepisovat každý eng. Takže 2x tolik práce.

No já tady nerozumím absolutně ničemu, tady se mluví svahilsky.:D Z čehož vyplývá, že pro mne jako koncového hráče, jsou Include kolikrát vysvobození, protože jen přemístím jedno do druhého a vím, že vše co stáhnu a pojede to na Includy, bude mít stejné výchozí chování a záruku bezpracné funkčnosti. Co jsem se dřív v MSTS napřepisoval věcí, oči z toho přecházely a každý vůz a lokomotivu pěkně zvlášť kabinu, oba soundy a kdovíco ještě. Zlaté includy.:rolleyes: I spoustu ne-includových vozů jsem si přeházel na includy. Někdy to jde, někdy se holt zneschopní.

To je jednoduché. Neděláš s editory aktivit. 1. komplikace, kdy se musí dělat mraky podengů a wagů. 2. co nechápeš? Když stáhneš model ze dvou různých webů, kde bude mít autor jinou představu o chování vozidla, tak se ti inc splácá v jeden paskvil podobně, jako se ti pobily dva engy, nebo wagy, ale to jsi odhalil snadno. Ne každý nový nápad je lepší, než zběhlá věc. Mně to taky z počátku přišlo jako dobrý nápad pro ulehčení ladění. Jenže, pokud musíš používat veřejný trainset a tvoříš veřejně, je to spíš komplikace. Ono kolik je sakra práce vzít jeden celistvý naladěbý eng a udělat kopii a jen přepsat cesty k modelu a názvu. Je to úplně to samé.

Ono kolik je sakra práce vzít jeden celistvý naladěbý eng a udělat kopii a jen přepsat cesty k modelu a názvu. Je to úplně to samé.
A co je na tom si udělat svůj upravený .eng na .inc ladění a ten přibalit k aktivitám? Vždyť ladění pomoci .inc usnadní tolik práce. Nemusí se upravovat rozměr modelu, nemusí se řešit světla... tohle vše odpadá a myslím si, že @Icik, @Dodo a jejich tým dělají dobrou práci a našli cestu. Já mám ve svém trainstetu vše pod .inc. Dokonce když něco není, tak si to "vytvořím".

Ano, odvádějí svělou práci. Kdo si myslíš, že s trainsetem u Doda pomáhá a mimochodem "svůj trainset" je ti při veřejné tvorbe k ničemu. :-) A k aktivitám nic takového přibalovat určitě nebudu. Byl by v tom akorát bordel. Vozy musí sedět s weby, jak tam jsou. Právě proto je u Doda na web tak, že stáhneš, jedeš a incy pomalu z trainsetu mizí. Nicméně, jen tak mimochodem, když jsouvtřeba inc světla a zbytek ok, tak s tím editor potíŝe nemá. Nevím, zda by do eng nestačilo zanést jen rozměry vozu, aby viděl AE MSTS celý čtvereček vozu, né jen to středové kolečko. Tím by se mnohé taky vyřešilo. Tohle schválně zkusím.

Ahoj, já jsem něco zaspal tak jsem si všiml až teď, že jsi vydal update motoru 843, jenže ORCZ s nima má problém, zkoušel jsem různé možnosti a nic, vrátil jsem tam původní pack. Já to řešil z důvodu, že jsou motory nefunkční pro cestující i když tam mají odstavec. Můžeš se na to prosím podívat.

Ještě další věc, nemáš klíček řízení klasicky na Alt+K, ale na Alt+A což je v OR aktivace automatického řízení, navíc ten klíček mě nejde uchopit myší. Sice se ruka u něj objeví, ale ať dělám miší co chci, nic se neděje.

Ještě další věc, nemáš klíček řízení klasicky na Alt+K, ale na Alt+A což je v OR aktivace automatického řízení, navíc ten klíček mě nejde uchopit myší. Sice se ruka u něj objeví, ale ať dělám miší co chci, nic se neděje.
Tohle moc nechápu teď jsem tu 843 zkoušel a žádné podobné problémy jsem neměl, klíček řízení je normálně na ALT+K, nebo jde otočit i myší a ARR se zapíná/vypíná pomocí Shift + W/S.

Jinak chystám opravu známých problémů, jako nekorektní zápis jednoho z motorů a padání hry při jízdě na ARR s použitím EDB, plus některé drobné novinky ohledně stmívání kabiny.

Tohle moc nechápu teď jsem tu 843 zkoušel a žádné podobné problémy jsem neměl, klíček řízení je normálně na ALT+K, nebo jde otočit i myší a ARR se zapíná/vypíná pomocí Shift + W/S.

Jinak chystám opravu známých problémů, jako nekorektní zápis jednoho z motorů a padání hry při jízdě na ARR s použitím EDB, plus některé drobné novinky ohledně stmívání kabiny.
A soubor LS90.inc. tam bude taky dodán?

Paráda, tak na tu aktualizaci se moc moc moc těším, prosím šlo by oživit ukazatel proudu i při brzdění EDB, totiž když brzdim EDB tak ampérmetr zůstává na 0, a také na 943 doplnit ukazatel proudu TM, na 843 je ale na 943 ne. Děkuji mockrát. Hezky zbytek večera

Ahoj, tak řízení vyřešeno otočením motoru, protože, když jsem to měl původně musel jsem ještě přes Ctrl+E přeskočit a to byl kámen úrazu ne tebe, ale OR, rozhodí se mírně pozice a pak je to problém, který se vyřeší přeuložením aktivity, pak je to OK. Ale jsou tu 2 jiné a to, že motory nepříjímaj cestující a zasadnější ten poslední balíček nepříjíma ORCZ a hlasí chybu. Tedy do vyřešení používám ten původní.

Ahoj, tak řízení vyřešeno otočením motoru, protože, když jsem to měl původně musel jsem ještě přes Ctrl+E přeskočit a to byl kámen úrazu ne tebe, ale OR, rozhodí se mírně pozice a pak je to problém, který se vyřeší přeuložením aktivity, pak je to OK. Ale jsou tu 2 jiné a to, že motory nepříjímaj cestující a zasadnější ten poslední balíček nepříjíma ORCZ a hlasí chybu. Tedy do vyřešení používám ten původní.
Původní balíček již nemám, na aktuálním je vše zmíněné ok, o chybě nepříjmání cestujících motory vím, to bylo opraveno v té aktuální verzi 1.1.
Co ti aktuální verze píše za chybu?

Právě, že nic, nejde vybrat. Jen vidíš chyba vozidla xxx, tím pádem položku Spustit máš šedou. Třeba v červenci když jsi to vydal to šlo, ale pak se třeba v OR něco změnilo a nejde.

Back
Nahoře