Začít s Train Simulatorem

AŽD 71

Začátečník
Všechny zdravím,
na YouTube jsem náhodou narazil na videa ze hry Train Simulator. Velice se mi to zalíbilo, ale s tím současně vyvstaly otázky. Nejnovější verze je nyní 2017. Přes srovnanicen.cz jsem však našel prodej verzí (resp. licenčních klíčů) 2015 a 16. Jelikož mi jde čistě jen o českou (a slovenskou) železnici, TS aktivovaný na steamu licenčním klíčem by sloužil jen jako "nosič".
První dotaz - jsou upgrady na vyšší verzi zdarma? Pokud ano, vyplatilo by se mi totiž koupit třeba verzi 2015 (za cca 250 Kč) a pak jen upgradovat na aktuelní - 2017. Jen se potřebuji ujistit, zda tomu tak s upgrady skutečně je (že jsou zdarma, někde jsem se dočetl, že se aktualizuje "jádro hry" a nepřidají se nové tratě, nekoupím-li si celou novou verzi, ovšem mně jde pouze o ČD/ŽSR)
Druhý dotaz - budou tratě (např. PBO, ŽSR 170, Fiktivní trať...) a vozidla kompatibilní s novějšími verzemi?
Třetí dotaz-Jak je to s vytvářením tratí (jen obecně)? Předpokládám, že tak jednoduché jako v Trainz to asi nebude...

Ahoj
První a Druhý dotaz - Jelikož ti jde jen o ČD a ŽSR tratě, tak ti se dají stáhnout a fungují ve všech verzích TS. To samé i vozidla a objekty stažené.
Třetí dotaz - Vytváření tratí do TS je něco úžasné. Ze začátku jsem se toho bál, ale nakonec jsem zjistil že v TS jsem víc doma než v TRS.Prostě TS nabízí víc možností.A větší přiblížení k realitě.Samozřejmě vytváření tratí v TS je něco jiné než v TRS. Ale ničeho se neboj. Na to si zvykneš a budeš jen a jen nadšený.Na YouTube máš kopec videí, které ti v tom pomůžou.
Já osobně mám TS cca 4 měsíce a musím se přiznat že se víc věnuji vytváření tratí než ježdění jako takovému. Prostě je to super ;-) .

Děkuji moc za info.
Stačí tedy koupit licenční klíč k TS např. 15 a zdarma (?) upgradovat na 2017? Někde se píše, že se to má koupit přímo přes steam, ale na stránkách obchodů (kde mají licenční klíče) se uvádí, že steam je pouze pro aktivaci. Předpokládám, že to jde oběma způsoby. Na steamu však nemůžu najít TS 2015 nebo 16, pouze 2017. Účet tam zatím nemám. Je možné, že už tam stará verze (2015, 16) není a klíč by mi tedy byl k ničemu? Dá se stará verze případně sehnat ještě někde jinde, ale legálně?

Na steamu si můžeš aktivovat TS a budeš to mít jako hru, kterou jsi si koupil na steamu, neni v tom žádný rozdíl. Nebo si to aspoň myslím. Koupil jsem si hodně her mimo steam a v pohodě se mi aktualizovali atd.

Však TS2015 je dnes 2017, to není jako TRS. Tedy pres něco si kup klíč, který pak zadáš do Steamu a ona se ti stáhne aktuální verze a jedeš.

Já ale na steamu nemůžu (přes steam-obchod) najít 2015 ani 16, jen 17. Takže licenční klíč prodávaný pro 2015 (výrazně levnější) platí i pro 2017? Nebo tam najdu verzi 2015, zadám klíč a samo zdarma se to aktualizuje na 17? Na Win10 to doufám funguje. Omlouvám se za nechápavost, ale přes steam jsem nikdy nic nestahoval. Každopádně děkuji za pomoc.

Uděláš si účet na steamu., tam zadáš na složce Hry-Aktivovat produk klíč a stahuješ, co je k tomu nepochopení.

To je mi jasné. Ptám se, když se prodávají klíče pro TS 15, TS 16, TS 17, ale na steam-obchodu (bez přihlášení) najdu jen TS 17, umožní klíče pro TS 15 aktivaci TS 17??

Len by som poopravil tvrdenie že české modeli sú do všetkých verzií TS. Nie je to tak. U modelov je napísané od ktorej verzie vyššie. Ak sa dobre pamätám tak najstaršia verzia pre Heklove modely je 2013.

Já ale na steamu nemůžu (přes steam-obchod) najít 2015 ani 16, jen 17. Takže licenční klíč prodávaný pro 2015 (výrazně levnější) platí i pro 2017? Nebo tam najdu verzi 2015, zadám klíč a samo zdarma se to aktualizuje na 17? Na Win10 to doufám funguje. Omlouvám se za nechápavost, ale přes steam jsem nikdy nic nestahoval. Každopádně děkuji za pomoc.

Starší verze nenajdeš. Ale opravdu po vložení klíče dojde k aktivaci a upgrade hry na poslední verzi. Upozorňuji ale, že se aktualizuje jen hra jako takové a ne obsah. Ono za poslední dobu nedošlo k žádné zásadní změně. V podstatě se to týká jen možností editorů tratí a scénářů, kde byly postupně "odemčeny" nové funkce, které byly dříve nepřístupné a mohli je využít jen autoři DTG. V podstatě se dá říct, že hra je v zakonzervovaném stavu od doby, kdy DTG začalo vyvíjet kompletně nový simulátor Train Sim World který poběží na enginu UE4. Beta verze je ohlášena na prosinec a vydání ostré verze na únor 2017.

Co se týká stávajícího Train Simulátoru, podpora běží a průběžně jsou vydávány některé opravy. Slíbena je i podpora do budoucna.
Zpětně by mělo fungovat vše od verze TS 2015 bez jakýchkoliv komplikací.

Problém s antialiasingom neriešený ani teraz......Je to marné, je to marné, je to marné.......

cely engine je na dve veci, mam i5-4690K na 4,3Ghz takt a teraz novu MB s GPU. MB Gigabite z97 pro gaming a gpu Nvidia geforce 1060 6GB od MSI, Ram 16GB a proste to blikanie troleje a vlnenie je celéé zlee. čakal som že to pustim s kvalitou MSAA 2x2 minimalne no žial... nestalo sa ... aj ked mi to ide na 30fps pri takomto nastavení ale 60fps je 60fps ...

cely engine je na dve veci, mam i5-4690K na 4,3Ghz takt a teraz novu MB s GPU. MB Gigabite z97 pro gaming a gpu Nvidia geforce 1060 6GB od MSI, Ram 16GB a proste to blikanie troleje a vlnenie je celéé zlee
Jestli to není ten důvod, že to celé odpískaly a pustily se do kompletně nového simulátoru ;). Myslím, že to pochopily sami, že dál ten starý engine nelze donekonečna flikovat :).
Akorát ten nový sim asi znamená prakticky konec komunitní tvorby. Už do TS se toho dělá málo a z toho ještě drtivá většina není vlastně finální verze využívající všechny možnosti simulátoru.
To, co je vidět na videu (myslím hlavně lokomotivu), to nikdo, k naší smůle asi nedá... :( . Tedy tak, aby to mělo úroveň. Modelově to je promakaný úžasně.
Do RW lze ještě s velkými úpravami převést i modely z MSTS, ale v TSW by to vypadalo dost tristně.

Môj názor je, že premakaná strojovňa s toho ešte lepší simulátor neurobí.....Simulácia bola dostačujúca aj pri TS2016......Naše adony sú celkom fajn. Normálne sa na nich dá jazdiť. Oni idú na nový engine...OK. Keď treba tak treba, ale s toho videa pri vonkajšom pohľade vidno, že AA je na tej istej zlej úrovni ako pri ostatných dieloch TS. Takže načo to vlastne je celé dobré?

p.s: nejaká komunita vlastne už dávno nehrozí a neexistuje.....TS17 lepšie povedané TSW to nijako nerozbije. Nie je čo. :)

Simulácia bola dostačujúca aj pri TS2016......
Nesouhlas. I spolu jsme to řešili :) . Fyzika vozidel, hlavně ložených nákladních vozů je špatná.
Naše adony sú celkom fajn. Normálne sa na nich dá jazdiť
Úhel pohledu. Osobně jednoznačně upřednostňuji addony od vR (101, 103, 151). Už jen to, že mají dobře zpracované zvuky je velikánské plus. DTG už udělalo také velký pokrok. Modelově jsou nejlepší jejich addony, ale pokulhávají funkcemi. To je ale myslím dáno tím, že to musejí mít "pro všechny" a ne jen Expert Line ;).
Vezmi si, že u nás je jen jeden člověk, co umí skriptovat. Tedy tak, aby to mělo hlavu a patu. Pak nemůže být nic, krom jednoho vozidla, z tvorby "aktivních uživatelů" konkurenceschopné.
ale s toho videa pri vonkajšom pohľade vidno, že AA je na tej istej zlej úrovni
Tak to Jsi fak dobrej :) . Nic ve zlém, ale já vidím jen klasické video, kde youtube při zpracování změní datový tok a pak to vypadá tak, jako to je :D. Myslím, že moudřejší budeme v prosinci ;). Nemá cenu se kvůli tomu dohadovat na základě jednoho videa ;)
nejaká komunita vlastne už dávno nehrozí a neexistuje.....TS17 lepšie povedané TSW to nijako nerozbije. Nie je čo. :)
Proto píšu už záměrně "aktivní uživatelé", když bereš komunitu jako spolupracující autory ;).

No hádať sa nemá zmysel, to je jasné. Len ja na tom videu vidím nie len zničenie kvality od YT. Ale keď vyjde von tak sa uvidí. Mám však skepsu....

Ahoj mam staženou mapu pr-be-ta (praha-->tábor) ale chybí mi tam návěstidla a koleje. viz obrázky co mi chybí za objekty? pokud máte odkaz pls pošlete. Předem děkuji
Bez názvu.jpg Bez názvu2.jpg

Back
Nahoře