Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Já vím, jsem hroznej... :):) Ale koukni sám, jak vypadá blbě, když koukáš na vůz na obrázku výš a zevnitř vykukijí ty prosklené ventilačky. Z vraku ještě musím udělat celý rám, je moc zachovalý... A mně se taď tak neeechce. :-) :-) :-)

Tak z mé strany je prakticky na 99,9% hotovo, teď záleží, kdy Pikku spáchá moje puntičkářské požadavky. :) Tady ukázky 3 typů oken pro vrak na úpravu mapování:
okno nahled.jpgokno2 nahled.jpgokno3 nahled.jpg

Nebuď hnidopich Dane, takový blbiny sis vymyslel.
Ahoj, no určitě budu potřebovat u toho vraku rozhodit ty okna a zrušit osvětlený interiér, když se tak bráníš tomu zrušení vnitřních ventilaček. :-) :-) A těch víceverzí oken, sis vymyslel ty.:p Pak je opravdu pustím do světa, víš sám, že nechceš pustit ven, s čím nejsi spokojen. To samé platí i u mne a je tomu tak jak s aktivitama, skinama, ale i v dalších mojich aktivitách mimo vlaky. :-)

Ahoj. Takže kdo chce může stahovat můj skin vozu ČSD Balm 70 54 20-01 013-8 pro OpenRails, zde:
https://vzd-or.eu/
CSD_Balm0138.jpgCSD_Balm0138_k.jpgCSD_Balm0138_k1.jpgCSD_Balm0138_z.jpgCSD_Balm0138_z_k.jpgCSD_Balm0138_z_k1.jpg
Skin je na model vozu ČSD Calm od Jardy Skůry a chování "Balmu" pro OR upravil Josef Vogeltans.

Jinak jsem se na webu dočetl, že tyto vozy byly pro řazení do vojenských vlaků. Já měl za to, že v tomhle zbarvení i do normální osobní přepravy. Tak jak tomu je? :-)
Dan

Jinak jsem se na webu dočetl, že tyto vozy byly pro řazení do vojenských vlaků. Já měl za to, že v tomhle zbarvení i do normální osobní přepravy. Tak jak tomu je? :)
Dan

Debata o vojenských transportech se tak rozvášnila, že nabrala nepatřičný směr a skončila v "řečnírně". A odpověď jsem napsal omylem taky tam. Tak tedy znovu a lépe:
Označením jaké jsi použil pro skin odpovídá době někdy kolem roku 2006, kdy bylo zaváděno.
Informace konkrétně k značení tohoto vozu jsem čerpal zde a jsou od člověka nad míru povolaného (Ivo Mahel) a proto jsem použil poznámku o vojenské přepravě.

Já měl zato, že ten nátěr i s nápisy na voze odpovídal tak 70. až 80. letům, takže jsem vytvořil něco, co jsem ani nechtěl. :-) Čerpal jsem z těchto fotek:

496184.jpg496185.jpg496186.jpgBalm-013-8-Krnov-2.8.11_01.JPGBalm-013-8-Krnov-2.8.11_02.JPGBalm-013-8-Krnov-2.8.11_11.JPG

Ahoj, zatím co čekám, na dodělky na prkeňácích, rozhodl jsem se dotáhnout skin, který už se mi válí na HOD tak 10 let. Poněvač pracovních vozů ČSD není nikdy dost, jde o dílenský vůý ČSD Ciz-D, inspirací mi byla paměť, kdy v roce 1980 něco velmi podobného stávalo odstavené v Háji u Opavy (dnes ve Slezsku), ale samozřejmě jde o fikci, poněvač žádná předloha bohužel není. Ještě kdyby mi někdo poslal ty ČSD Bai s plošinou na střeše pro dráteníky, bylo by to super, jak jsem psal v patřičném vlákně, bohužel fotky jsem nikde nenašel.
ČSD_Ciz-dílensky.jpg
Vůz je ve velmi ranném rozpracování, zároveň jde o stařičká model, ale do odstavných kolejí do aktivit z dob ČSD myslím postačí.

Taxi, nechtělo by se ti zbastlit model? Drátenické vozy do období 60. - 70. let nemáme žádné, tohle by stačilo namalovat základ, já bych si s tím pak pohrál. :)
Vuz_4_06.JPGVuz_4_07.JPGVuz_4_08.JPGVuz_4_09.JPGVuz_4_10.JPGVuz_5_12.JPG

Máme fotky na textúry?
Podle fotek na textůry umí dělat každý náctiletý skinař, my máme fantazii e malování ne? :D:p

Ne, zcela vážně.
Není nic a asi ani nebude, podobně jak bastlím ten Ciz-Sv. Když dělám nějaký takový dílenský vůz, třeba i ten pošťák, jsou mi předlohou takové fotky, jako jsou výš a neno paměť, ale ta není spolehlivá. :p Ono z pracovních vozidel už asi toho k nafocení moc nebude. Navíc tenhle vůz elektrikářů, vůbec nevím, na jaký nákladní vagón to byla přestavba a ještě ke všemu už nemá nahože lávku. Dořešíme v Praze u štamprelete...

Back
Nahoře