Bob, Zbyněk, PŠ, brzdy (ex. MsTS bin)

Petr Šimral

Posunovač
Já bych sběrače taky neřešil. Buď celou dobu na zadní nebo na přední. Kombinace sice předpis umožňuje, ale dnes již opravdu není nutno je extra využívat.

Spíše považuji za zajímavější úpravu foukání tlaku vzduchu. Lokomotivy mívají zpravidla 2 x 500 l, jak řekl správně Bob_57. Jen bych nezapomínal u osobních souprav na připojené vozy přes žluté hadice, to dá taky dost litrů (předpokládám, že jímka bude mít minimálně 300 litrů). A úplně nejvíc bych byl potěšen, kdyby jenom nešel dofukovat vzduch při shozeném smetáku (chcípnutém motoru) a šlo vidět v simulaci, jak se dlouho fouká na provozní tlak vlak.

Na to zapomínáme. Již to, že my jen odbrzdíme na 5 bar a vyrážíme do světa je špatně.
Vynechám zkoušku těsnosti, na simulaci tohoto nemá asi ani Džorž, ale důležité je, že po naplnění potrubí je potřeba taky naplnit vzduchojemy ve vozech, aby brzda skutečně fungovala. Kdo z nás aktivních na toto pozapomněl a pak brzdil třeba ruční brzdou a nebo se mu samočinná brzda chytila zoufalým tlakem při rychlobrzdě? Předpokládám, že v nějaké míře se to povedlo každému.
Já si například v aktivitách dělám vždy dle předpisu zkoušku brzdy. A pak dost často nestíhám. Přeci jen připojit lokomotivu a okamžitě odjíždět v reálu neexistuje. A rozumnost plnění hlavního potrubí nás k realitě přiblíží velmi výrazně.

A ještě: jsem kategoricky proti trestání hráčů ukončováním simulace třeba za nezahoukání nebo překročení proudů TM.
Mě to osobně nevadí, není to pro mě problém, ale je to problém pro mou osmiletou dceru. Ta tak perfektní zase není a já si myslím, že na ježdění v MSTS by měl mít nárok každý.
Buď zaveďme lehké a těžké ovládání vozidel nebo opravdu aktivity lehké a těžké, kde v těžkých ať je to se vším všudy, ale pokud toho nejsme schopni, neměli bychom to kazit těm, co na to prostě nemají nebo jen nemají čas a nebo nechtějí.
Kolika z nich nakonec MSTS zůstal v šuplíku.

Asi jako u mě je v šuplíku MS Flight simulátor. Špatně přistávám .

Naposled editoval moderátor:
Petře, to co jsi napsal, byl právě důvod nedorozumění mezi mnou a B57. Já jsem také proti, aby po přejití na druhou stranu stačilo hodit směr a jet. Proto mi nevadí prodleva u maximálně zabrzděné brzdy v mém nastavení. (je možné to snížit před stiskem klávesy 1). U nastavení, jak to chce B57 by opravdu stačilo jen hodit směr a jet.

Ohledně přejezdů. Tak to hold vymysleli hoši od Kuju. Asi bychom měli poprosit Džordže, aby na to kouknul. Ideální by byla volba při tvorbě aktivity, kdyby to navolil autor, dle obtížnosti. Jinak můj názor na věc je ten, že nezahoukání a následný konec mne také naštve, ale beru to jako nutné zlo. Ohledně malých dětí, nevím. Já si pamatuji jako malý kluk, kdy mne jeden fíra pustil do kabiny a já si mohl zahoukat. Tak proč to dětem odepírat v MSTS?

Pokud poslouchám většinu uživatelů, tak všichni do jednoho houkání nenávidí. Za většinu prosím Džordže, aby postih zmírnil. Mohl bych to zrušit přímo na přejezdech, ale pak by mne už nic neinspirovalo osazovat pískáčky. Přece jen, každý postih v MSTS za porušení předpisů je výborná věc, pokud MSTS bereme jako simulátor a ne jako hračku.

Sakra Bobe, bez toho rýpnutí na konci by to nešlo?

BS 2 to sice udělá tak, jak popisuješ a není tam tudíž sporu, ale BSE ti zabrzdí. Jakmile vypneš klíček (u nás jdeš přecházet), tak ti brzdí.
Já se zeptám jinak. Dá se to nastavit tak, aby vždy při přechodu mezi stanovišti bylo zabrzděno buď tak, jak bylo a nebo na 4,5 baru?

Houkání a podobné: máš pravdu, že dětu rády houkají všude, ale nemusí zjistit, že zrovna tam přesně musely. A určitě úpravy Binu děláme i pro dětské hráče a trošku bychom na to mohli myslet. Za ideální bych opravdu považoval, kdyby se náročnost dala v MSTS přepínat i jinak než jen použitím zjednodušeného ovládání.
Takové: náročnost mizivá: bez skluzů, nadproudů, požadavků houkání, hlídání překročení rychlosti - - > ať si prostě užijí nebo ať na to mají.

náročnost extra vysoká: skluzy, zásahy HV při velkých skluzech, nadproudy, (já bych i podpětí, je docela časté), stahovačky, houkání, smetáky, na dieselech třeba přehřívání dieselu, kvalitní simulaci práce s brzdami, přesná VZ, při přecházení mezi stanovišti pauza (10 vteřin - tou strojovnou je taky potřeba projít) a určitě bychom poskládali ještě mnoho vychytávek.

Tak, a teď Džordž vyslovuje nejméně stoslovné sprosté zaříkadlo, sápe se po monitoru, který vyhazuje z okna a... .

Naposled editoval moderátor:
Já bych byl rád, kdyby na téma základní polohy brzdy se vyjádřil i někdo jiný než já , B57 a několik odvážlivců, kteří se nebojí říct svůj názor.
A bez emocí. Ale uvědomte si, že vždy to bude kompromis, proto existuje návrh, jestli se někdo nudí, aby naklonoval všech tisíc a něco engů a všude to přepsal dle návrhu B57. Podmínka je, aby nastavení ostatní zůstala totožná. Pak se to může porovnat, co je lepší.

V případě BS2 se mi více líbí nastavení tak, jak je tzn. základní poloha uzamčeného brzdiče (myslím poloha závěr, nebo max brždění? kyždopádně bych dal závěr jako v reálu) U BSE by mohla být základní polohou jízdní. mno jediný prolém by nastal při načtení MSTS kdy by loko byla odbržděná, nebo by šel nastavit tlak třeba 0,5Atm v brzdovém válci?

Petr Šimral napsal:
Sakra Bobe, bez toho rýpnutí na konci by to nešlo?
Petře, v práci jsem fíra a řeším dopředu, tady jsem pomocník a tak reaguji na podněty, jestli ti jde o tohle - ano je to o způsobu myšlení.

Já to bral, že rejpeš do Zbyňka a zcela zbytečně. Pokud jsem to špatně pochopil, omlouvám se.

Petr

Back
Nahoře