Mohl by mě někdo prosím říct ...

Co jsem tak při hraní odpolzoroval, tak elektrické mašinky mají dvojí nastavení ovládání sběračů. Jedny to mají tak, že pomocí P se nahodí a shodí zadní sběrač a pomocí Shif+P se nahodí a shodí přední sběrač.
Druhé to mají tak, že pomocí P nahodíš zadní, pak oba, přední, a shodíš přední. Shift + P v tomto případě funguje naopak.
Nesouvisí tvůj problém s tím, že by mašinka měla nasimulované ovládání pouze jednoho sběrače? Vyzkoušel jsi i jinou mašinku, jiné řady?

Vyzkoušel jsi i jinou mašinku, jiné řady?
Každá mašina má v souboru.eng vlastní definici ovládání sběračů a ještě je to závislé na verzi souboru c_electric.iom (c_electric.txt) v adresáři GLOBAL (default, bin, vlastní definice kláves) . Já mám třeba definované ovládání sběračů na klávese P nahoru/doprava a O dolů/doleva. Shift k tomu nepotřebuji.iom.jpg

Tak jsem to zkoušel a zatím nic. Tak jsem ještě včera večer zkusil kompletně vymazat a znovu obnovit kompletní GLOBAL tak uvidíme. Vzal jsem ho z náhradního disku kde je v záloze :).

Ahojda tak jsem to všechno nakombinoval a výsledek nula :/. Ale nevadí za nedlouho budu dávat zřejmě Win 10 tak se spíše zaměřím jak natáhnout právě na Win 10. Prohlížel jsem vlákno a snad to nebude problém :).

Ahojh dotaz ohledně MSTS a spoštění sběrače, který mi šel spustit na shift +P a teď vůbec nereaguje. Nevíte někdo? Reaguje pouze P. Díky moc.
Dneska jsem zjistil, že mi to na trati 180-183 dělá taky. Podle všeho za to může nový Global k této trati. Zkusil jsem přepsat "c_electric,iom" ze staršího Globalu této trati a pomohlo mi to. Jsem ale počítačový "matla" a tak bych prosil zkušené odborníky, zda by mi neřekli, jestli je to možné a jestli jsem si náhodou tím nezadělal na nějaký jiný problém. Děkuji. (při testovacím ježdění jsem žádné závady neměl)

Ale tohle je věc MSTS BIN, ne? Stačí přeinstalovat a bude to správně. Tato funkce v základním MSTS přece nebyla. Měli jsme jen zadní sběrač a nazdar bazar.

Nechci kvuli takove prkotine zakladat thread, tak to prilepim sem, kdyz se to tak hezky jmenuje.
Nevzpomene si nekdo, ve ktere trati jsou udelane za poslednim nadrazim trojuhelniky pro otoceni lokomotivy?
Tusim, ze to bylo v nejake mensi ceske trati, ale nevzpominam si ve ktere.
Diky...

To bylo všude v projektu BP, ještě před časy MSTS BIN. Důvod byl, že lokomotivy jezdily jen jedním směrem a nešlo přecházet na druhé stanoviště. Tehdy se u pantografových jednotek a motorových vozů dělal pohled z kabiny namísto do boku dozadu na druhé stanoviště a couvalo se. To byla druhá možnost. Kdepak. MSTS tehdy byla skoro hračka. Nebýt MSTS BIN, tak asi tato hra dávno skončila. A to se psal rok někdy kolem 2005. :)

No, jenze ja BP nemam (muj pocitac by to ani neutahnul, maximum, co si na tom tak muzu pustit je trat 310), nicmene nejakou takovou trat jsem mel. Byla to trat myslena spis tak pro parni masinky, co si vybavuju (a neni to zlatohorka), sem si rikal, ze bych ji vyhrabal v archivu, jen nevim kterou...

Back
Nahoře