Potřebuji pomoct

No ale už nějak dlouho probíhá údržba :( měl jsem je už stažené, ale přešel jsem na TSko to mě moc nevzalo tak instaluju celé OR znovu a bardotky chybí :(

Přeci pokud nĕco stáhnu, mám to na HOD. A nechávám v záloze. :) Už jen proto, kdyby v trainsetu nĕco zkolabovalo. Jinak pak může nastat tahle situace a nezbyde, než čekat na obnovení stahování...

Autor modely předělává. Kdo se v tomto pohybuje už nějaký pátek, ví že v takovém případě je stahování pozastaveno. Stejný způsob používal kdysi Ondřej Janiš i další modeláři.
Druhou stránkou je, že na zdejší diskuzi prakticky nechodí a také nikam nespěchá.

Já to říkám pořád. Zálohovat, zálohovat, zálohovat. Protože cokoli může přestat být bez varování dostupné. A také na žádný model není právní nárok, když si to člověk stahuje zdarma. V takovém případě platí přísloví "Lacino nabyl, lacino pozbyl".

Dobry vecer,

mozna trosku hloupy dotaz, ale radeji se zeptam. Windows 11, kdyz dam u souboru extrahovat, rozbali Windows 11 zabaleny soubor uplne stejne jako kdybych soubor rozbaloval pres 7zip?

7zip je sázka na jistotu. Protože se mi už mnohokrát stalo, že při rozbalování jiným způsobem mi to hlásilo, že archiv je poškozený. Jen u těch 11ctek mi vadí, že musím rozbalit "další možnosti", tedy nevidím to hned po kliknutí pravým tlačítkem.

V trainsetu trati BP je Traxx a sberace ma moc vysoko, nevite, jak se daji snizit na vysku trolejoveho vedeni? Nekde jsem zahledl co a jak udelat, ale nemuzu to najit, kde jsem to videl, myslim, ze na to byla nejaka klavesova zkratka.

Nedají, ale dá se zvýšit trolej. V ORCZ se tak děje automaticky nebo klávesovou zkratkou nebo se aktivuje ručně soubor trk pro tratě DB. Je to v hlavní složce.

V trainsetu trati BP je Traxx a sberace ma moc vysoko, nevite, jak se daji snizit na vysku trolejoveho vedeni? Nekde jsem zahledl co a jak udelat, ale nemuzu to najit, kde jsem to videl, myslim, ze na to byla nejaka klavesova zkratka.
Protože Traxx je zahraniční model a tam je trolej výše než v Čechách a na Slovensku (5,65m). Zkratka na to není. Jedinou možností je reverzní inženýrství u modelu a upravit mu animace. K tomu je nutno znát jak převést soubor modelu do čitelné podoby, kam tam sáhnout a co upravit. Používá se přitom trigonometrických operací, protože se mění úhly částí sběrače a výškové ustavení těchto částí. Lze to i metodou pokus-omyl, ale to je dost časově náročné.

Příklady:

příklad1.jpg
příklad2.jpg

příklad3.jpg

Značka ideál bude, když bude možnost zvolit výšku troleje přímo ve hře. Tedy pokud se přepnu na systém 15kV 16 2/3, tak v ORCZ se i automaticky zvedne trolej, protože v Německu, vlastně i OBB jsou jejich modely TV na výšku 6,2 m, tedy s tím počítám. A má to výhodu, že na jejich tratích se dají použít veškerá vozidla závislé trakce DB. Tedy by se na lokomotivě jen přepnul model s jinou výškou troleje. A ocenili by to všichni, protože i naše modely jezdí do zahraničí.

Ahoj,

prechazim ciste na trainset ORCZ a ze stranek msts-rw.cz jsem si stahl vagony, konkretne "pack wagons" a aby vse z tohoto baliku fungovalo, tak je potreba stahnout nejake vozy Falls od Pikka. Muze mi prosim nekdo poradit, ktere presne vozy od Pikka stahnout a napsat presne co a jak? Tech vozu Falls je v "pack wagons" opravdu hodne k oziveni.

A nevite prosim, kde bych na ceskych strankach nasel solidni model pro ORCZ nejakeho Traxxe, radu 240 a 371? Popripade postup, jak Traxxe, radu 240 a 371 ozivit, kdyz se bude napr.: zvlast stahovat model, ladeni a zvlast kabina.

Radu 240 a 371 myslim, ze vim, kde najit, ale nevim, jak ji spravne ozivit, ale na presne stranky s modelem si ted presne nevzpomenu.

Dekuji;).

Tady jsou Traxxy, Laminátky, i pár Bastíků. ;) Akorát tyhle řady ještě nejsou pro ORCZ připraveny, takže mají ladění pro klasické OR nebo MSTS.

Pokud vím, tak ty modely pro OR na CZSK verzi fungují velmi špatně, zkoušel jsem kdysi jen Bastarda, pak jsem to vzdal. Úplně se vše rozhodilo. To chce originál ladění... Ale třeba některé fungují lépe a jen jsem se blbě trefil. Neměl by někdo tip na relativně CZSK funkční 854, když už jsme u toho? :cool:

Tam u 854/954 problém je např. pohled z kabiny po změně stanoviště (ač je mašina otočena podle Editoru souprav správně). Po přestupu se kouká do předchozího vozu soupravy. Ani čarování s 'Position' nepřináší požadovaný výsledek.
I 843/943 není korektně vyřešena. Ladění a kabiny staženy z vzd.cz.

Back
Nahoře