CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, nedávno jsem hrál aktivitu Pn69111. V této aktivitě se jede s Vectronem přes Vysočinu a v Kutné Hoře najíždí dozadu postrk. A zde jsem se dostal do patu. Přední Vectron je již na střídavině a postrk vzadu (taky Vectron) je na stejnosměru. Měřáky přední mašiny pak ukazují nesmyslné údaje a nejde s ní jet. Dělám někde chybu, nebo se s tímto ještě nepracovalo? A jak to funguje v reálu? V postrku je fíra, který obslouží stahovačku a změnu napájení? Díky za případné odpovědi. Ještě dodám, že v této konfiguraci jsem jel aktivitu před časem. Pokud je již vyřešeno, tak se omlouvám za zbytečnou otázku. Teď jsem si dal dopředu dva CDC 363, dozadu jsem nechal najet nezávislou trakci a už jsem ve Světlé.

Upřímně tohle se ještě nijak zvlášť neřešilo. Také netuším jak to probíhá ve skutečnosti. Ale co v OR CZSK platí je, že navolený set přepínačů napětí v loko hráče platí pro celý vlak a tedy pro každou další loko ve vlaku.

Pokud jde o postrky z Hory tak na zadním Vectronu je normálně fíra, který začne strkat až na střídavině... ;)
Hmm, tady budeme muset asi trochu podvádět a vnutit postrkové loko napětí, které je na leadu. Jen se bude muset ignorovat chybový stav. Uvidíme, co vymyslíme. :)

Jinak ještě dodám, že tato situace platí jen pokud je vlak na normu pro rozjezd na jednu mašinu. Pokud je vlak těžší, tak se dává přípřež místo postrku..

Dobrý den,
chci nahlásit chybu v naklápění vozů, které jsou v soupravě otočené, viz obrázek. Všiml jsem si toho už v aktualizaci 1.6.98, ale od kdy to dělá, to netuším. Chyba se projevuje i v poslední aktualizaci 1.6.108. Doufám, že to není chyba u mě, ale oba vozy mají totožný soubor .wag kromě označení vozu.

Přílohy

• Open Rails 2022-05-05 01-25-13.jpg
    Open Rails 2022-05-05 01-25-13.jpg
    438.8 KB · Zobrazeno: 0
Dobrý den,
chci nahlásit chybu v naklápění vozů, které jsou v soupravě otočené, viz obrázek. Všiml jsem si toho už v aktualizaci 1.6.98, ale od kdy to dělá, to netuším. Chyba se projevuje i v poslední aktualizaci 1.6.108. Doufám, že to není chyba u mě, ale oba vozy mají totožný soubor .wag kromě označení vozu.
OK, podívám se na to. ;)

Dobrý den,
Opraveno.

Zdravím, nedávno jsem hrál aktivitu Pn69111. V této aktivitě se jede s Vectronem přes Vysočinu a v Kutné Hoře najíždí dozadu postrk. A zde jsem se dostal do patu. Přední Vectron je již na střídavině a postrk vzadu (taky Vectron) je na stejnosměru. Měřáky přední mašiny pak ukazují nesmyslné údaje a nejde s ní jet. Dělám někde chybu, nebo se s tímto ještě nepracovalo? A jak to funguje v reálu? V postrku je fíra, který obslouží stahovačku a změnu napájení? Díky za případné odpovědi. Ještě dodám, že v této konfiguraci jsem jel aktivitu před časem. Pokud je již vyřešeno, tak se omlouvám za zbytečnou otázku. Teď jsem si dal dopředu dva CDC 363, dozadu jsem nechal najet nezávislou trakci a už jsem ve Světlé.
Toto jsem teď snad vyřešil. Postrk by neměl napěťově shodit celý vlak. Prosím vyzkoušejte.

Toto jsem teď snad vyřešil. Postrk by neměl napěťově shodit celý vlak. Prosím vyzkoušejte.
Zkoušel jsem teď v Nedakonicích. Vepředu i vzadu Vectron. Přijel jsem ze směru od Přerova a zastavil. Navolil jsem jediné napětí, na které mi šly zvednout smetáky (3kV + 25Kv) a přední loko to shodilo z důvodu podpětí. Zadní zůstala s pantografem nahoře. Buď dělám něco špatně, nebo by to chtělo ještě vychytat.

Shodit napětí na vlaku může teď jen loko obsazená hráčem. Tzn., že si musel mít něco špatně na loko, ve které si seděl. Důležité je tedy hlídat si jen obsazenou loko hráčem. Musím to zkusit. Možná se napětí ze zadu přenáší dopředu. Prověřím.

Shodit napětí na vlaku může teď jen loko obsazená hráčem. Tzn., že si musel mít něco špatně na loko, ve které si seděl. Důležité je tedy hlídat si jen obsazenou loko hráčem. Musím to zkusit. Možná se napětí ze zadu přenáší dopředu. Prověřím.
Zkoušel jsem ještě ČDC 363+Vectron a ČDC 363+ČDC 363. U u obojeho oznam, že jsem sběračem poškodil lokomotivu.

Zdravím,
jakou klávesovou zkratkou se zapíná tento vlakový zabezpečovač?
Jedná se mi o to, že pokud mašinku oživuji z odstaveného stavu, tak pomocí stisknutí klávesy ´ nedovedu zabezpečovač rozsvítit.
Pokud mám mašinku po naběhnutí simu oživenou, zabezpečovač svítí a funguje, ale pokud jej klávesou = vypnu, už ho opět nastartovat nedokážu. Zkoušel jsem to na esech 363 z balíku vyladěného pro ORCZ.

Díky za radu :)

ls.JPG

Jinak ještě dodám, že tato situace platí jen pokud je vlak na normu pro rozjezd na jednu mašinu. Pokud je vlak těžší, tak se dává přípřež místo postrku..
To bych neřekl. U "pater" (autovozů) jo, ale na zrní apod. dva Vectrony činné na přípřeži.... nejsem si jist, jak toto vychází na omezení tažné síly pro tažné zařízení v případě tedy dvou Vectronů či jiných 6 MW.

Není provozně problém, aby z Kutné Hory zabral jen jeden Vectron a postrkový až po nahození na střídavině poté, co se na ni dostane. Je na webu řada videí z reálu, kde je jasně poznat, že postrkový zabral, zatímco vlaková se s tím plíží do toho stoupání na odjezdu klidně i 20 km/h.
Dříve v OR MG jsem takovéto provozní situace řešil jednoduše:
měl jsem vlak s postrkem, shodil jsem sběrač, čímž spadl i u postrkové, vypnul jsem mnohočlen, nahodil sběrač, čímž šel nahoru jen ten na vlakové a taky rozjezd byl jen na jednu mašinu (vlakovou), zatímco postrková bez výkonu a sběrače dole. Po najetí postrkové pod střídavinu jsem zapnul mnohočlen, mžikově shodil a zvednul sběrač, čímž se zvednul i postrkové a rval to hore kopcom se dvěma stroji.

Počínaje verzí 1.4 sleduji u sebe na sčotu problém při vypnutí mnohočlenu, dokonce i při přechodu z CZSK do MG mi to dělá i v MG.
Nejsem schopen shodit na druhé (neřízené) loko sběrač. Výkon jo, ale smeták zůstává viset spolu s přípřežní (či vlakovou v případě postrku). viz šlehy zde. V podstatě ta princka měla být jako zdechlá a lamina vlak zachraňuje.
Tipnul bych, že je to od doby laborování se sběrači u traffiku, ale možná dělám jen něco špatně já. Nevím..

Napětí se nepřenáší, každá lokomotiva si ho měří sama. Postrk nezapřičiňuje shození HV na vedoucí lokomotivě.
Pokud bych měl uvažovat a o tom, že postrk bude tlačit, když lead bude bez napětí, tak nemám(nevím) jak postrk řídit. To by musela být nějaká AI.

Mám zataženou BP, kódy z návěstidel se mi na opakovači ukazují ( to můžu vypnout nebo zapnout bez problému), ale to spodní bílé světlo rozsvítit nedokážu, i když mi na opakovači svítí kód od návěstidla zakazující jízdu, snížení rychlosti nebo když stojím ve stanici. ls.JPG

Back
Nahoře