Možnosti ladění 15x/350 pro ORCZ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna ML636
  • Datum začátku Datum začátku
o tých 3och stupňoch EDB vieme a však sme to tam nedali. Preto je tam len -1. K tým kabínam sa už nechcem vracať a tak to ostane ako je zatiaľ. To tlačidlo na vyrovnávanie nápravových tlakov môžem niekedy dať preč to nebude problém. No s tou EDB a zobrazením na displeji to sa mi nechce. Ale nejde len o vizuálnu stránku to by trebalo aj v OR kóde upraviť. Každopádne dík za tvoje postrehy.

o tých 3och stupňoch EDB vieme a však sme to tam nedali. Preto je tam len -1. K tým kabínam sa už nechcem vracať a tak to ostane ako je zatiaľ. To tlačidlo na vyrovnávanie nápravových tlakov môžem niekedy dať preč to nebude problém. No s tou EDB a zobrazením na displeji to sa mi nechce. Ale nejde len o vizuálnu stránku to by trebalo aj v OR kóde upraviť. Každopádne dík za tvoje postrehy.
Zdravím DoDo, děkuji moc za odpověď. Chápu že se do toho už nechce. Nevadí nechme to tak, ale za to tlačítko vyrovnávání tlaků u 150.2 a jeho odstranění bych byl moc rád. Děkuji moc. Hezky zbytek víkendu všem

Ahojky všem, po delší době jezdění čistě na mých oblíbených strojích řady 150.2 a 151 jsem zaznamenal dvě takové věci.
1. u lokomotiv řady 151 pokud vím je EDB odstupňovaná z důvodu velkého rozdílu rychlostí při které EDB účinkuje na 3 stupně.
1. stupeň EDB (max. konstrukční rychlost až 76 km/h) na displeji ukazatele stupňů by mělo svítit -1
2. stupeň EDB (75 km/h až 52 km/h) na displeji svítí -2
3. stupeň EDB ( 51 km/h až 25 km/h kdy EDB odpadá) na displeji svítí -3

V OR na 151 svítí jen -1 tak jak by to mělo být v reálu pouze u řady 150.2 která EDB odstupňovanou nemá.

2. U kabiny pro stroje řady 150.2 do OR jsem si všimnul, že i zde je vedle levého hříbku pro bdělost tlačítko na vyrovnávání nápravových tlaků, tuto "vymoženost" by ale správně měly mít jen stroje řady 151. Je mi jasné, že front je dělaný z fotek kabiny pro 151.027-0. Také jsem si to zkoušel trochu v poslední době pro sebe upravit, ale bohužel mé zkušenosti s TGAToolem jsou mizerné a už téměř měsíc se mi to nedaří. U žádné 150.2 jsem toto nikdy neviděl. Pokud se ale mýlím, budu rád když mně někdo ohledně toho vyrovnávání tlaků opraví.

A teď bych se chtěl zeptat a tak trošku zamžourat očkama a poprosit především @Dodo jakožto autora už tak krásné a vymazlené kabiny a také hlavního programátora @Icik , zda by s těmi dvěma mými poznatky šlo něco udělat. Vím že hlavně Dodo už se v komplet x5x nechtěl moc šťourat ale dle mého názoru si myslím, že toto jsou věci které celkem ubírají u obou lokomotivních řad na reálnosti. Navíc když těm strojům v reálném provozu moc nezbývá, aby byly vymazlené alespoň tady v tom našem českém OR které díky tak super komunitě máme.

Předem moc děkuji za odpovědi, snad s tím půjde něco udělat. S pozdravem Macis :)
U řady 151 jsem vytvořil podporu pro 3 stupně brždění a aktualizované soubory poslal Dodovi na aktualizaci paklu na webu.
Pokud si teď aktualizujete kód, nebude vám to fungovat. Musíte počkat na aktualizovaný pakl na webu.

U řady 151 jsem vytvořil podporu pro 3 stupně brždění a aktualizované soubory poslal Dodovi na aktualizaci paklu na webu.
Pokud si teď aktualizujete kód, nebude vám to fungovat. Musíte počkat na aktualizovaný pakl na webu.
Takže neaktualizovat ORCZ, pokud jezdím se 151?

Tak teď už jsem z toho úplný jelen. Myslel jsem, že se to týkalo eng. souboru, takže stačí jen stáhnout novou kabinu? Já mám engy v podsložkách a updatr celku znamená přepisování všech engů a cest k inc.

Dane, Dodo sem dal dočasný odkaz JEN na kabinu/y. Názvy CVF souborů 150/151 zůstaly zachovány podle stávající verze. V Packu je kompletní balík X5X. Tedy stačí vyměnit za stávající složky kabin a zvuků + INC a ENG. A ten bude rozhodující pro správný chod. ;)

Moc moc všem děkujeme pánové. Děkuji vám Dodo, i vám Iciku. Moc děkuji. Hned odpoledne se jde jezdit

Paráda, konečně zase další krůček k realitě. Sice nemůžu nerýpnout, že už jsem totéž navrhoval krátce po vyjetí ORCZ/SK ladění 151, ale... Bylo toho tenkrát tolik, že tohle byl fakt nepodstatný detail. Hlavní je, že si toho všiml i někdo jiný, autoři vyslyšeli a že to máme. :cool: Funguje!

Tak vieš nedá sa všetko hneď. A vďaka aktualizáciam vieme tieto veci predbežne dopĺňať. Mne sa do toho moc nechcelo. Všetko pripravil Icik aj v Kode OR aj v kabíne.

Já také děkuji. x5x mě nikdy nepřestanou bavit, na takhle dobře funkční modely v simu jsem čekal někdy od roku 2010, co tuhle hru znám. Staly se jednoznačně nejčastějšími stroji, které jezdím. Dokonce až tak, že jsem zjistil začínající mezery ve znalostech obsluhy ES a peršingů, o jiných tramvajích nemluvě. :rolleyes: :D

U řady 350 se nezobrazují vnitřní textury lokomotivy (model 014 a možná i další) ani v Shape View (což nemusí být až tak podstatné, protože tam se mi bez vnitřních částí modelu zobrazují snad všechny lokomotivy, které mám k dispozici,), ale ani ve hře při vnějším pohledu. Ve hře jsou ty, které byly použity v nějakém CON, v pořádku
Kde může být chyba? Chybí nějaká textura?
Mám k dispozici 2 verze, jedna s texturami r. 2019/20 a druhá z r. 2021. U obou je to stejné.

Přílohy

• chyba 350 - OR.jpg
    chyba 350 - OR.jpg
    977 KB · Zobrazeno: 0
  • chyba 350 - S-View.jpg
    chyba 350 - S-View.jpg
    81.8 KB · Zobrazeno: 0
U řady 350 se nezobrazují vnitřní textury lokomotivy (model 014 a možná i další) ani v Shape View (což nemusí být až tak podstatné, protože tam se mi bez vnitřních částí modelu zobrazují snad všechny lokomotivy, které mám k dispozici,), ale ani ve hře při vnějším pohledu. Ve hře jsou ty, které byly použity v nějakém CON, v pořádku
Kde může být chyba? Chybí nějaká textura?
Mám k dispozici 2 verze, jedna s texturami r. 2019/20 a druhá z r. 2021. U obou je to stejné.
Nechybí ti v engu zápis freightanimu? Protože u tohoto modelu je myslím interiér řešen právě přes freighanim.

Stejně si nemůžu pomoct, ale nejhezčí barevné schéma (mimo originálu) je pro mě modrá verze "Kakadu". Také asi proto, že na tratích ČD v té době byla zlatá éra řady 350 a nejprestižnější výkony pro obě ramena mezinárodní vozby, jak Budapešť - Praha, tak (Vídeň) - Břeclav - Praha - (Berlín).

Back
Nahoře