Ahojky všem, po delší době jezdění čistě na mých oblíbených strojích řady 150.2 a 151 jsem zaznamenal dvě takové věci.
1. u lokomotiv řady 151 pokud vím je EDB odstupňovaná z důvodu velkého rozdílu rychlostí při které EDB účinkuje na 3 stupně.
1. stupeň EDB (max. konstrukční rychlost až 76 km/h) na displeji ukazatele stupňů by mělo svítit -1
2. stupeň EDB (75 km/h až 52 km/h) na displeji svítí -2
3. stupeň EDB ( 51 km/h až 25 km/h kdy EDB odpadá) na displeji svítí -3
V OR na 151 svítí jen -1 tak jak by to mělo být v reálu pouze u řady 150.2 která EDB odstupňovanou nemá.
2. U kabiny pro stroje řady 150.2 do OR jsem si všimnul, že i zde je vedle levého hříbku pro bdělost tlačítko na vyrovnávání nápravových tlaků, tuto "vymoženost" by ale správně měly mít jen stroje řady 151. Je mi jasné, že front je dělaný z fotek kabiny pro 151.027-0. Také jsem si to zkoušel trochu v poslední době pro sebe upravit, ale bohužel mé zkušenosti s TGAToolem jsou mizerné a už téměř měsíc se mi to nedaří. U žádné 150.2 jsem toto nikdy neviděl. Pokud se ale mýlím, budu rád když mně někdo ohledně toho vyrovnávání tlaků opraví.
A teď bych se chtěl zeptat a tak trošku zamžourat očkama a poprosit především
@Dodo jakožto autora už tak krásné a vymazlené kabiny a také hlavního programátora
@Icik , zda by s těmi dvěma mými poznatky šlo něco udělat. Vím že hlavně Dodo už se v komplet x5x nechtěl moc šťourat ale dle mého názoru si myslím, že toto jsou věci které celkem ubírají u obou lokomotivních řad na reálnosti. Navíc když těm strojům v reálném provozu moc nezbývá, aby byly vymazlené alespoň tady v tom našem českém OR které díky tak super komunitě máme.
Předem moc děkuji za odpovědi, snad s tím půjde něco udělat. S pozdravem Macis