CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já nevracím nikam nic, modlím se vždycky, abych do toho musel zasahovat co nejméně, protože jsem z počátků svého MSTS úplně osypaný předem, že budu muset něco zkoušet, doplňovat, že mi to bude házet více a více errorů...:D Jede to - jede, doufám, že dobře, podle screenů a zvuků z youtube kanálů ostatních, zdá se že ano. Vždycky se k úspěchu dopracuji, ale jsem rád, když tu počítačovštinu nemusím moc luštit. :D Zvlášť, když tyhle věci fungují na principu velké neznámé mezi nebem a zemí.:D Stačí, co jsem se musel napředělávat a do includů nacpat vozů, aby každý nebrzdil úplně jinak a aby to pokud možno chodilo stejně. Ale polské vozy jsem k polským zvukům zachoval a na trati 042 klidně ať si krákají v létě a bučí v noci, venkov si také žije svým životem.:D Spíše jsem puntíčkář na chování strojů. Každý máme něco...

Tohle má jednoduché vysvětlení. Podpora Control nebyla pro diesely doteď implementována. Ale začal jsem kód rozšiřovat o vše potřebné a mělo by to už víceméně fungovat. V update.
Skúsil som update, ale po pokuse o prejdenie do cabu 943 s Type ( Control ) mi vyskočí chyba, keď to vrátim na Type ( Diesel ) prejdem bez problémov.
chyba943.jpg

Jestli se někdo opravdu podílel na 810, a ještě nebyl v této diskuzi zmíněn, tak Igor Hnízdo. Nemá možnost, možná už ani zájem zde přispívat, ale je to člověk, kterým na tom celém zrovna tak jako Icik a Dodo nechává ruce.
Naprostý souhlas. Igor Hnízdo udělal všechny eng a wag. Samozřejmě, nemůže mít aktuální všechny modely a právě tím vznikly chybky, kdy by jsi si přebil nové modely omalovankou a tak podobně. Ale to samozřejmě chápu a muselo se tovšechno přepsat a odladit. Proto jsem psal, že kdyby si někdo hodil ten původní balík do trainsetu, tak by asi dojezdil.

Dane, přečti si ten můj první příspěvek #3074 znova. Je v tom snad nějaké navádění někoho k něčemu? Kde, v kterém místě? To se týká i dalších.
Zopakuji: "Rád bych ještě upozornil ty, kteří chtějí z nějakého důvodu ENG a WAG soubory používat přímo ve složce vozidla, mimo subsložku [OpenRails CzSk]...".
To byste neuhodli, kdo tuto finesu prezentoval. ;) Ale to je jedno.
Samozřejmě, Igoru Hnízdovi se omlouvám za to, že jsem ho zapomněl jmenovat. Ale to je vše, čeho jsem se dopustil. :cool:
Ostatní tvoje výlevy a spekulace viz např. příspěvek #3077 ponechávám bez reakce, nestojí mi to za to.

Jasně, žádné výlevy v tom nebyly, jen jsem napsal proč a myslím, že ti to napsal i Icik. A napsal jsem ti to slušně, tak se nechovej jak uražený dvacetiletý smrkáč, kterému, když se něco vytkne, kope kolem sebe. Šlo jen o to, že tady podsouváš nějaké návody na překopávání balíku modelů ofiko vydaných na webu. Pokud si to předěláváš ty sám tvoje věc. Dál se o tom bavit nebudu. Když nechceš chápat, tvoje volba.

Ahoj Iciku, prosím tě, dělal jsi něco v poslední aktualizací s AI? Od poslední aktualizace mi vždy zastaví 714 při posunu v Hradci a nenajede na vozy, nebo se vyskytla nějaká anomálie, ale aktivitu jsem projel 2x a vždy najel. Zastaví na tom Angličanovi a k nástupišti nedojede, přitom na videu v sekci obrázků, jde vidět, že normálně jel, níc jsem tam neměnil.
Posun.jpg

Ahoj Iciku, prosím tě, dělal jsi něco v poslední aktualizací s AI? Od poslední aktualizace mi vždy zastaví 714 při posunu v Hradci a nenajede na vozy, nebo se vyskytla nějaká anomálie, ale aktivitu jsem projel 2x a vždy najel. Zastaví na tom Angličanovi a k nástupišti nedojede, přitom na videu v sekci obrázků, jde vidět, že normálně jel, níc jsem tam neměnil.
Zobrazit přílohu 40921
Já tam také nic neměnil. AI je už dlouhou dobu stejná.

á tam také nic neměnil. AI je už dlouhou dobu stejná.
Teď jsem ti písnul do SZ, on jej normálně blokuje osobák z Pardubic, z ničeho nic, ten jede za mne na obsazenou a pžed vjezdovým má 60002, jenže ani k němu nedojel a stejně, jakoby zabral celou trasu a nepomůže když dám před tu 60002 WP 3XXXX. Nevím, najednou si OR postavil hlavu.

Tak chyba byla na mém přijmači. I když to stejně nechápu.
Chyba, že to byl test HK a nestál jsem v 2. pol. perónu směr Jaroměř a tím byla kolej neobsazená. Tím měl vlak od Opatovic na vjezdovém postaveno a blokoval posun loko 714.

Ale nechápu, že když měl osobák z Opatovic před klackem kód 60002 proti stůj, že i když byla kolej volná, měl postaveno přes tenhle kód, ale budiš. Ale, co mi už vůbec hlava neberr, že když jsem mu dal před kód 60002, kód 3XXxx, pro blok a aby požádal proti stůj až po vypršení času kódu 3XXxx, měl stejné postaveno. Když jsem kolej obsadil, kde má stát hráč, vše proběhlo korektně.

Rád bych ještě upozornil ty, kteří chtějí z nějakého důvodu ENG a WAG soubory používat přímo ve složce vozidla, mimo subsložku [OpenRails CzSk], že musí v řádcích s odkazy INCLUDE upravit zápis do podoby '../common.eng' a '../common.inc' namísto původního '../../common.eng' nebo '../../common.inc'. Jinak bude vozidlo nepoužitelné a OR-CS vám bude hlásit chybu - Vozidlo nenalezeno.
Odkazy na kabinu a zvuky se nemění.
Venny, Ještě chvíli smajlíkuj...

read me.jpg

A můžu napsat Dodovi, ať se k celé situaci postaví stejně, jako by to udělal Pikku! Spolupráce na vozech, jak osobních, tak nákladních, tak i na tom packu 810 mám docela dost a né jen upravy wag souborů. Tvoje nevycválanost, mně docela překvapila, už i včerejší palečky na příspěvek toho vybanovaného magora! Místo toho, aby jsi se chytil za nos, že zde poskytuješ veřejně návody, v rozporu s pravidly, děláš pravý opak!

Než se tu opět budete hádat a vyčítat si to, kdo komu dal lajk nebo úsměvnou reakci, tak bych chtěl poprosit o radu. :)
Stáhl jsem si balík 810 a v návodu čtu, že KBS by se měla zapnout kombinací kláves Ctrl + Shift + , (čárka). Když tuto kombinaci sepnu, tak je slyšet sepnutí přepínače, ale bdělost mi při jízdě nefunguje. Je k tomu prosím potřeba nějaký postup? Děkuji :)

Než se tu opět budete hádat a vyčítat si to, kdo komu dal lajk nebo úsměvnou reakci,
V klidu, nezačnem, celou situaci už řeším mimo fórum MSTS. Pokud tady mají vládnout "fejsbůkové" manýry s návody, jsem zásadně proti. Jak jsem psal, v soukromí, ať si každý třeba z žel. vozu udělá letadlo, ale tohle mně fakt štve a soplácké reakce jakbysmet. Jasý důkaz o 3 příspěvky výš. Tečka.

Než se tu opět budete hádat a vyčítat si to, kdo komu dal lajk nebo úsměvnou reakci, tak bych chtěl poprosit o radu. :)
Stáhl jsem si balík 810 a v návodu čtu, že KBS by se měla zapnout kombinací kláves Ctrl + Shift + , (čárka). Když tuto kombinaci sepnu, tak je slyšet sepnutí přepínače, ale bdělost mi při jízdě nefunguje. Je k tomu prosím potřeba nějaký postup? Děkuji :)
Aby se KBS aktivovala, musíš mít nafoukáno ve válcích. Teď nevím, jestli jsem to dal na 1 nebo 2 bary. Pak teprve zapnout KBS.

V klidu, nezačnem, celou situaci už řeším mimo fórum MSTS. Pokud tady mají vládnout "fejsbůkové" manýry s návody, jsem zásadně proti. Jak jsem psal, v soukromí, ať si každý třeba z žel. vozu udělá letadlo, ale tohle mně fakt štve a soplácké reakce jakbysmet. Jasý důkaz o 3 příspěvky výš. Tečka.
Nestačím žasnout nad tím, jak lehce se tady dá pohádat a v co může taková drobnost přerůst... :rolleyes: Nikoho neobhajuju, ale to, že sem dal Venny to, co sem dal, mohlo pomoct začátečníkům, na co si mají dát pozor, pokud se rozhodnou toto dobrovolně páchat. Nikoho, pokud vím, nenabádal. A když si ty soubory upravím "v rozporu s licenčním ujednáním", ale nechám si je jen pro sebe? Úprava ladění, vylepšení efektu světel, apod.? Z toho PC mi to stejně nikdo nesmaže. Rozhodně tím nechci říct, že se to dělat má, riskuje se tím rozprasení daného souboru a ano, pak se chyba může hledat X hodin a nikdo na ní nepřijde. Tedy vše na vlastní nebezpečí, jak píšeš - "v soukromí, ať si každý třeba z žel. vozu udělá letadlo". Vždyť jsou vánoce, svátky klidu a míru... ;) A my se tady pobijeme, naházíme na sebe navzájem trestní oznámení... :D
POSLEDNÍ SOUVĚTÍ NEMÁ NIKOHO K NIČEMU NABÁDAT, JEDNÁ SE POUZE O SNAHU O ODLEHČENÍ SITUACE.

Víš, věc se má tak, že odjakživa, co se vydávaly veřejně vozy, tak se ctilo pravidlo, nepřepisovat a nepředělávat struktury ve vydaném modelu. A už vůbec ne, nabádat tím, že se zde budou dávat rady, jak na to. Právě už jen proto, aby se v tom právě začátečníci nehrabali. Celá struktůra simu, tak fungovala skvěle. Vydal se skin/model, aktivitář vydal aktivitu, použil jej a dal da ReadMe odkaz. Když jej uživatel stáhnul, nemusel nic v aktivitách přepisovat, bylo jasné, že bude fungovat v celém simu bez problémů. K čemu vlastně celý Vennyho oznam byl? Proč to vlastně vracet do kořenu modelu? Právě, když tohle udělá nováček, kterému se bude zdát dle téhle rady, zbytečné, mít tam 2 engy a ani nemusí udělat chybu v cestách k inc., pak si instaluje nejakou aktivitu od jakéhokoliv tvůrce, co použil model z webu v originále a má problém. Poněvač jej consist editor vyhodnotí, jako jiné vozidlo (u většiny vozů v balíku, když napereš ORCZ eng přímo do složky). A pak "buuuu" ono mi to nejede. Tak k čemu tahle Vennyho rada je? Nezlob se na mne, ale úplně k hovnu! Znova, stáhnu, instaluju a jezdím. Pokud si někdo chce upravovat struktury vozidel soukromě jeho věc, ale ať pak nežádá veřejně zde na fóru o rady a ať pak nebrečí, že se něco nechová, jak má. (myšleno všeobecně)

Jinak ano, vylít jsem, poněvač mně včera vytočil coment toho vybanovaného hovada, na který dal v souvislosti s tímto problémem Venny lajk. Nikdy jsem proti Vennymu nic neměl, ale narovinu? Po tomhle označení lajkem příspěvku toho dobytka, co mi napsal? Venny, promiň, jsem upřímný a budu i ktobě, jsi se kur.a snížil na stejnou úroveň. Sorry chlapi, neumím se přetvařovat a dělat, že mám určité věci u... Říkám věci narovinu a upřímně, moji přátelé a kamarádi si mbe za to vždy cenili. Neříkám, že mám vždycky pravdu. Chybu uznám. Ale za tímhle si stojím. Taky mne mrzí, kam to zašlo. Přitom stačila reakce, nebudu sem cpát návody k předělávkám vydaných modelů, které jsou odskoušené, fungují a případné chybky se opět vychytávají na originál na webu.

Back
Nahoře