(urobte mi) Liberec-Tanvald-Harrachov

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Prosím vás nemá někdo v plánu stavět tuto trať (dle mého názoru) s nejhezčím okolím, přírodou, viadukty, ... ? Opravdu jsem to už zkoušel sám, ale v Route Editoru neumím moc dobře dělat okolí jak např. hory, vodní plochy, atd.. A když už by tato trať měla být tak nechci, aby dobří modeláři vynaložili veškeré úsilí k vymodelování objektů na trať a já stavitel začátečník znemožnil jejich úsilí svou slabou zkušeností s Route Editorem. Tak vás prosím, nepište mi odpovědi typu že mohu být první nebo ať to zkusím sám aj. . Proím zkušené modeláře, aby to alespoň zkusili. Je to má velká touha. Dík

Lidi, neblbněte okolí a nezakládejte témata, kde jejich náplň je jen něčích zbožné přání. Tohle nepatří do tratí, ale do rubriky "postavte mi"

Jinak autorovi tohoto příspěvku mohu prozradit, že jsem na tom byl kdysi úplně stejně. Nezkušený začínajicí stavitel tratě, který se v route editoru téměř nevyznal.

No jo tak já už se přesouvám do rubriky stavba tratí a hledám řešení svých problémů. Ale stejně nemám moc šancí tuto trať kvalitně vytvořit, když tam jezdím jen jednou ročně na lyže, neboť jak jste si mohl všimnout, jsem z Kojetína.

ProfiAmater napsal:
No jo tak já už se přesouvám do rubriky stavba tratí a hledám řešení svých problémů. Ale stejně nemám moc šancí tuto trať kvalitně vytvořit, když tam jezdím jen jednou ročně na lyže, neboť jak jste si mohl všimnout, jsem z Kojetína.
A to si představ, že tady máme skvělého modeláře, který je přímo odtamtud a umí a taky se do toho nehrne.
Ono to není jen tak, udělejte mi...

bob57_cz napsal:
ProfiAmater napsal:
A to si představ, že tady máme skvělého modeláře, který je přímo odtamtud a umí a taky se do toho nehrne. Ono to není jen tak, udělejte mi...

Tak pokud myslíš mne, tak do stavby tratí se opravdu nehrnu, chvíli jsem si hrál s RE, zanedlouho jsem ho proklel, smeknul klobouk před staviteli tratí a šel na pivo. Raději udělám spoustu modelů strojů nebo budov než pár km trati.

I když v našich končinách může být i jiný modelář... Já jen abych tu pochvalu někomu nesebral.... :lol:

Však, pokud mne Honza Švec přitáhne do Staré Paky, pak už je to kousek. :lol: Jediný problém vidím v tom, že čím víc kolejí položím, tak se neustále bude prodlužovat čas načítání MSTS, takže tudy cesta asi nevede a tyto tratě se hodí jako samostatný projekt. (prioritní jsou pro mě Přerov a Havl Brod) Přímý vlak jezdil jen snad Praha - Tanvald. Proto jsem kdysi rozmlouval KimiRovi jeho plány postavit celou českou republiku.

Škoda,že tě Jan Švec tahá to Staré Paky.Když už,tak by se mi líbilo 032.Až budeš ve Staré Pace,Tak tě někdo donutí to propojit přes Ostroměř a potom ještě přes Hořice.Určitě to jednou tak bude.
Mám teďka radost,že můžu jezdit aspoň 031,ael ještě objekty.Na té 030 do Paky toho moc není,furt skoro jen v lese.

David Kodet napsal:
Škoda,že tě Jan Švec tahá to Staré Paky.Když už,tak by se mi líbilo 032.Až budeš ve Staré Pace,Tak tě někdo donutí to propojit přes Ostroměř a potom ještě přes Hořice.Určitě to jednou tak bude.
Mám teďka radost,že můžu jezdit aspoň 031,ael ještě objekty.Na té 030 do Paky toho moc není,furt skoro jen v lese.

Pane Kodet, pane Kodet - brečet s hlavou v dlaních - to jde skvěle.....tak se o Zbyňka přetahujte - popadněte foťák a běžte dokumentovat ....třeba se nějaký modelář najde a vaei dokumentaci využije.....a že to neumíte?

NIKDO Z NÁS TO POPRVÉ NEUMĚL.....ALE NEUMĚLI ANI TO, CO UMÍTE SKVĚLE .....BREČET !!!!!

Psal jste mi, že jsem na Vás alergický.....nejde o alergii, ale ještě se divíte Why?

Martensi,tak si nech toho pane Kodeta a bav se semnou normálně.Hlavní myšlenka je ta,že se mi nezdá Jaroměř-Stará Paka,protože to je furt v lese.Jestli chcete něco nafotit tak řekněte co,a já to klidně nafotím.Sice nevím jaký úhly ale to je jedno.
Ještě něco speciálně pro Martense.Protože mám u 814 manuální řazení,tak jsem si chtěl dát,aby mě to dole zobrazovalo jaký mám zařazený stupeň.nO TAK jsem zkopíroval z M131 GEAR cvf do 814 a mám tam řadící páku.Docela pokrok v kabu a to se mi ještě podařilo otevřít cab 814 a 854 v editoru.Ale nevím,jak mám doanimovat aspoň tachometr a kontrolér na 854,když jsem dal vložit ovladač,tak mě to poslalo k Billovi.
Ještě jsem tě chtěl pochválit za kabinu na 711,je to moc pěkné.Jak dlouho to asi trvalo?

Zkouším stavět alespoň podle mapy.cz. Snad z toho něco málo vykouzlím.

P.S. Já na rozdíl od jiných jedinců toužících po výstavbě své oblíbené tratě alespoň připojím kouzelné slůvko.

David Kodet napsal:
Martensi,tak si nech toho pane Kodeta a bav se semnou normálně.Hlavní myšlenka je ta,že se mi nezdá Jaroměř-Stará Paka,protože to je furt v lese.Jestli chcete něco nafotit tak řekněte co,a já to klidně nafotím.Sice nevím jaký úhly ale to je jedno.
Buď to zkus nafotit a ten kdo to bude modelovat tě s těmi fotkami pošle někam a řekne Ti, jak to potřebuje a budeš to muset přefotit nebo se s dotyčným domluv rovnou, ať Ti řekne, co a jak potřebuje nafotit...alespoň to tady takto už asi tak 3 roky chodí....viz Tax a jeho historické modely,
fotografické začátky Davida Hájka, z jehož fotek vznikla zmiňovaná 711...i Zbyněk si říká, co potřebuje na to, aby mohl stavět dál.....

Já bych řekl, že stavět na paku je dobrý nápad. To že je to v lese nevadí, ale zato tam jsou peprný stoupání :lol:

No pamatuju jak 842 na plnej výkon a v zastávkách měli pěkný problémy se rozjet.Od jaroměře až po Borovničku je to furt do kopce,potom už to myslím jde.

Tak já zkusím chvilku stavět a když se mi to bude líbit tak vám budu posílat screeny. Pořád jsem ale velký začátečník a proto nechci aby třeba Miran pracně vymodeloval objekty do trati a já jako stavitel selhal. Radši bych tu stavbu přenechal někomu ostřílenějšímu. Budu stavět jen z objektů které mám k dispozici, že budou (možná) později ale opravdu ve vzdálené budoucnosti nahrazeny opravdovými reálnými objekty.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře