Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Děkuji!!!

děkuji moooc za radu,po nastavení mi všechny zvuky jdou! Ještě jednou díky. :-)

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

heme napsal:
Zbyňku, se mnou se nebavíte...?
Bavím, ale nestíhám. Objekty se zapisují do World, ale pozor, pokud se položil nějaký databázový objekt (kolej, silnice, návěstidlo, přejezdy,....) Tak konec, to už neĺze vrátit. Jinými slovy, kdo si udělá vlastní úpravy, už nesmí trať aktualizovat.

Jinak za sobotu a neděli jsem se pustil do trati 250 z Brna směr Tišnov. Osazoval jsem jen podjezdy, nadjezdy a nějaké značky kolem trati. Dostal jsem se až do Brna Králova Pole. Tak to jde rychle . Ale také oznamuji, že je aktivovaná zastávka Brno Lesná. Videa mám z této doby (díky DH), tak to bude takto. Dle toho jsou osazeny i stahovačky.
Jinak editor mi včera si 8x spadl, paráda. Tam, kde jsou velké lesy se nesmí dělat s kamerou prudké pohyby :lol: .

Naposled editoval moderátor:
Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyňku, díky za odpověď. Chápu vás, že nestíháte, když jsem si tam pár travin přidal, tak jsem koukal s vykulenýma očima, kolik je hodin, u toho PC to strašně rychle ubíhá. Jinak dostal jsem nápad. Abych byl pro tuto trať užitečný, rozhodl jsem se začít modelovat objekty v okolí Žďáru nad Sázavou - trať 251 už je hotová Lubomirem a já udělám něco z 250tky a detailní Žďár - chci se s panem Lubomirem domluvit, ale nemůžu se mu za žádnou cenu dopsat, možná si za to můžu sám, když jsem ho porát otravoval. Ale abych neodbočil, chci se zeptat, jestli někdo jiný už staví objekty z 250tky, abych to nedělal zbytečně 2x...

Naposled editoval moderátor:
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

heme napsal:
tak jsem koukal s vykulenýma očima, kolik je hodin, u toho PC to strašně rychle ubíhá. ....
Tak to je opravdu fakt. Jakmile ráno zasednu k editoru, tak je hned večer a já mám pocit, že jsem nic nepostavil. Na trati 250 těch objektů moc nemáme, kromě Tišnova a 251 od pana Luboše.

Ahoj, já teď mám rozpracován Grygov, už je těstně před dokončením, jen upravím textury a půjde ven.

Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora - Ještě bych měl nějaký dotaz - Když jsem si teda udělal těch pár změn v editoru ve vegetaci, nesmažou se mi ty změny po instalaci nové aktualizace trati...?

Na ty objekty se pustim v co nejbližší době, jen mi potrvají úpravy textur, protože te je u mě problém. Asi na to ani spěchat nemusím, v další aktualizaci asi bude ta krajina v úseku Židenice - Níhov, takže mám času dost... :study:

Ahoj Zbyňku,
mezi Lhotou pod Přeloučí a Řečanama se vznáší nad terénem silnice souběžná s tratí.
dave01

Kdybych měl foťák a věděl jak správně nafotit objekty tak aby se daly použít hned bych se vydal z Tišnova směr Žďár n. Sáz. po 250:). Jen mít ten foťák :(

vohryz napsal:
Kdybych měl foťák a věděl jak správně nafotit objekty tak aby se daly použít hned bych se vydal z Tišnova směr Žďár n. Sáz. po 250:). Jen mít ten foťák :(
Pořídit si dnes digitál už není finančně neúnosná věc. Na focení objektů ti bohatě postačí jakýkoli základní model. Navíc vánoce jsou za dveřmi 8)

atb napsal:
vohryz napsal:
Pořídit si dnes digitál už není finančně neúnosná věc. Na focení objektů ti bohatě postačí jakýkoli základní model. Navíc vánoce jsou za dveřmi 8)

Zdravím,
možná by to chtělo ty Vánoce i trošku uspíšit.Stromy jsou už totiž bez listí,většinou je pod mrakem a to se to potom na textury fotí. :lol: Až vše zasněží,bude pak více práce v grafickém programu. :wink:

David

dave01 napsal:
Ahoj Zbyňku,
mezi Lhotou pod Přeloučí a Řečanama se vznáší nad terénem silnice souběžná s tratí.
dave01
Už jsem silnici opravil. Jelikož těchto "maličkostí" je už víc než příliš, vydám opravnou aktualizaci. Chtěl bych do konce týdne, čtvrtek. Má (nejen má) rozdělaná další práce nebude na závadu, aktivity nenaruší, novinky v objektech nejsou, tak aktualizace nebude ani veliká.
Kdyby bylo ještě něco závažného, pište sem.

Pri hraní aktivity Topírna, som si všimol ( bohužiaľ neskoro :o ), že na vjazde do Kolína od Kutnej Hory chýba upozorňovadlo o znížení rýchlosti zo 100km na 80km, ktorá je pri vchodovom náv. do Kolína.

nebulus:
To tě neomlouvá. Jako fíra máš mít seznání tratě. :lol: Ale je fakt, že ta předvěst by tam být měla.

nebulus napsal:
Pri hraní aktivity Topírna, som si všimol ( bohužiaľ neskoro :o ), že na vjazde do Kolína od Kutnej Hory chýba upozorňovadlo o znížení rýchlosti zo 100km na 80km, ktorá je pri vchodovom náv. do Kolína.
Já mám pocit, že na videu nebyly, ještě to omrknu. Ale díky. Doplním. To je vidět, že se tam moc nejezdí. Už aby to bylo propojeno do Brna.

Ono keď človek nepoužíva pri jazde TM, tak sa takéto veci ako chýbajúce traťové značky hneď odhalia. Síce si vždy najprv myslím že som nedával pozor :roll: ....

aktivyta - topírna

Zdravím pánové,když si chci pustit aktivitu topírna tak vždy když se mi celá aktivita načte a rozjedu se tak miě to pošle k Billovi.Zkoušel jsem i několikrát kompletně přeinstalovat msts i celou trat ale vysledek je pořád stejný.Mé pc je Athlon x2 4400,2gb ram,a vga Ati 2600 HD a hdd 160 gb sata II.prosím o radu Díky Tomáš
:cry:
Ještě bych chtěl dodat že jedu na rozlišení 1024 na 768 32bit,a za train mam dodno i mem 512..... a vše co zbyńek doporučuje,žádná jiná aktivita mi tento problem nedělá

Re: aktivyta - topírna

tsedlak napsal:
Zdravím pánové,když si chci pustit aktivitu topírna ......... žádná jiná aktivita mi tento problem nedělá
Osobně doporučuji mírně stáhnout detaily v nastavení MSTS, mně se sice při plných detailech aktivita rozjela a jela, ale sem tam pád přišel. Jelikož mi šlo jen o to, projet aktivitu jako celek a navíc většinu času jedu v noci, oželel jsem detaily, ale projel bez jediného pádu.
Nastavení: viditelnost 1500m, tolerované chyby 30, množství objektů 8, 4xposuvník "kvalita" 2, zatrženo pouze voda, textury oblohy, déšť a detailní stínování.
Zkus si s tím pohrát, třeba to pomůže.

tsedlak: Mne sa tiež táto aktivita nechcela rozbehnúť, musel som prepnúť grafiku na 16bit a viditeľnosť na 1000m. Ostatné nastavenia detailov v MSTS som ponechal na max. Tiene mám ale stabilne vypnuté.

Právě dávám dohromady opravdnou aktualizaci BP79.1 a uprate Trainsetu 6.
Přednostně je instalačka na DVD a aktualizace pro uživatele během dne, jak to dám dohromady.
V trati kromě opravy chyb budou nové vyvíjející se textury cest a silnic od Honzy Švece a další podloží transfers. Pawlík vyrobil novou texturu koridorových kolejí a Michal Tuček si vyhrál s pokračováním klikatostí výložníků sloupů TV z Poříčan do Kolína. Ve stanicích Pečky a Velim dosadil námezníky. Jinak bude vidět, že se už něco konečně děje v úseku Brno - Kuřim.

V update Trainsetu bude nutné si nejprve stáhnout nebo zkontrolovat, jestli máte v adresářích nové kabiny 754 a 770 ze stránek Duusa, také nového čmeláka zssk_770021. Z Kankových stránek vše. Také toho bude hodně od Čoudy. Seznam napíšu. Vše musí být ve správných složkách (cd_750, cd_754,...) Tohle si pak celé aktualizujete 6. update Trainsetu, protože všechny zamračené a brejlovci jsou jinak, dle aktuálních engů od ZSR. Kabíny 754 jsou směrovány na novou ze stránek Duusa.
V update budou jen komplet okd_753, update kabiny 742 pro nové budíky a Arwyho 750+753, kde byly provedeny synchronizace s kontrolerem.. Vše se tam nevešlo, zapomněl jsem na 810, ale i tak toho bylo hodně, ty doplním příště.
Tímto bych poprosil správce jmenovaných webů, aby si skiny aktualizovali. Kromě rozdílných ladění tam máte i chyby v sd souborech. Také bych poprosil o dodržování normovaných složek, aby uživatel věděl, kam má model rozbalit. Jedná se jen o některé skiny. Značení souborů je vpořádku, za to děkuji, velmi to urychlilo aktualizování ladění.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře