Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Včera a dnes to šlo velmi pomalu. Jen 2km/den. Jenomže na těch dvou km je vždy tolik oblouků, všude dodržet km polohu začátku a konce, to je vždy na několik pokusů. Z Golčova Jeníkova to byla celkem brnkačka, protože to jsou oblouky až do půlkruhu, to odsejpá, ale ta drobotina u Světlé....jako by to nemohli postavit rovně.

Menší detail z Řečan: Dělníci v ECHVě zapoměli pravítko :lol: . Nebo to je tam i ve skutečnosti?

VáclavS napsal:
Menší detail z Řečan: Dělníci v ECHVě zapoměli pravítko :lol: . Nebo to je tam i ve skutečnosti?
Dělníci tam ještě něco budou dokončovat, tak metr měli schovat někde v křoví. Hold jsem je nezkontroloval.

Tak jsem se doobloučkoval do Světlé nad Sázavou a zítra hurá na Okrouhlice. Pak to zase vezmu z druhé strany. Dokud se přesně nestrefím, nebude klid.
Zvládl bych toho dnes víc, ale bylo třeba se i podívat na Kalamitu :D .

Matthis Janeba napsal:
Je nafocená žst. Vlkaneč? Mám na mysli staniční budovu apod.
Ano, žst. Vlkaneč mám celou nafocenou.Momentálně modeluji žst.Golčův Jeníkov.

Zbyňku - díky za připomenutí, málem by mi ta Kalamita utekla... :(
Včera večer jsem si ji pustil... Ještě Štokr v Liberci, to už je opravdu dávno.... :)

Venny napsal:
Zbyňku - díky za připomenutí, málem by mi ta Kalamita utekla... :(
Včera večer jsem si ji pustil... Ještě Štokr v Liberci, to už je opravdu dávno.... :)
Ten film byl mezi kolegy v práci tenkrát velmi kladně hodnocen. Dost pravdivě vylíčil prostředí na dráze i nenápadně ukazoval věci, které se v socialiatické společnosti nesměly ukazovat, protože nic takového přece u nás není. Možná současný člověk, který minulou dobu nezažil a navštívil by tehdejší kinopremiéru, by asi nechápal, čemu se lidé tak bouřlivě smějí.

Včera jsem položil opět jen další asi dva km směrem ku Okrouhlicím (další uzavřený čtverec). V týdnu není tolik času. Ale každý nový km dobrý.

Souhlasím naprosto. Když to shrneme - jiná mísa než Dynastie Nováků. :P

Re: Kalamita

Když jsme byli tehdy s partou na premiéře, tak celé kino sedělo nechápavě jak zařezané, jen uprostřed řvala smíchy naše nádražácká sebranka. :lol:

Zrovna tohle jsi tady už kdysi, Bobe, psal a já to tlumočil svému protivnému tátovi, který nad tím ohrnoval nos.
Je to prostě film takřka o ničem, ale ze života. Přesně vystihuje věci, které souvisí s dráhou...zaneprázdněný výpravčí, roztěkaná průvodčí, vyplašený fíra, který čeká, za kterým oblouke ho zastihne smrt.

Pawlik napsal:
...vyplašený fíra, který čeká, za kterým oblouke ho zastihne smrt.
A právě ten fíra byl přesně ze života. Jako mechanik, jsem tehdy takových poznal hafo. On nebyl vyplašený, jen předával své zkušenosti určitým způsobem. Já zažil jak toho staršího, tak toho mladšího. Dostával jsem úplně stejné instrukce. A ta fráze, že fíra musí jet podle nejlepšího vědomí a svědomí, i když má podle předpisů pravdu a až bude po smrti, tak mu to nebude nic platné, tohle jsem slyšel z úst snad každého. Jeden fíra měl své stanice, do kterých vjížděl sníženou rychlostí, protože tady jsou blbci a nedá se jim věřit, jestli to volno skutečně platí. To šoustání kolem trati, to bylo také na denním pořádku. Můj parťák si vždy ťukal na čelo, že si milenecké páry vždy vybírají místa vedle kolejí. A vždy litoval, že nemáme vlakový rozhlas. "Vážení cestující, nyní se podívejte doleva, nyní se podívejte doprava, tam už je svlečená,..." Však v mé trati, když pojedete ze Slezského Předměstí směr Třebechovice, tak před lesíkem na levé straně uvidíte zaparkované auto. Tam to dělali pravidelně, tak jsem to auto tam musel osadit, protože to tam patří. :D

Zbyněk Šemora napsal:
... Však v mé trati, když pojedete ze Slezského Předměstí směr Třebechovice, tak před lesíkem na levé straně uvidíte zaparkované auto. Tam to dělali pravidelně, tak jsem to auto tam musel osadit, protože to tam patří. :D

Šťastné to trati... 170 v úseku Plzeň - Cheb a 030 v úseku Turnov - Ž. Brod - Semily, kde mám jako cestující "najezděno" nejvíc, prostory pro radovánky tohoto typu příliš neposkytují. :( Zato tu v podzimním oparu lze spatřit stáda vysoké.

Ale teď vážně: přede mnou tu někdo psal o strachu ze smrti toho fíry - okamžitě se mi vybavila strašná železniční nehoda, která se stala nedaleko místa natáčení filmu začátkem 90. let. Snad na nejhorším úseku trati mezi Ž. Brodem a Jesenným (směrem na Tanvald, pro neznalé místních poměrů) se srazil osobní vlak s nákladem. Stalo se to na mostě přes Kamenici za obloukem, krytém částečné skálou. Uhořelo více než 20 lidí. Nebylo kam utéct... most a pod ním asi 10m hluboko horská říčka. Hasiči a záchranka se tam navíc nedokázali rychle dostat kvůli složitému terénu. A podobně jako u té nešťastné tramvaje v Ostravě - museli zemřít lidé, aby se kompetentní začali zabývat zabezpečovacím zařízením i na těchto malých podhorských tratích nejen v Pojizeří... :cry:

Venny napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Však v mé trati, když pojedete ze Slezského Předměstí směr Třebechovice, tak před lesíkem na levé straně uvidíte zaparkované auto. Tam to dělali pravidelně, tak jsem to auto tam musel osadit, protože to tam patří. :D

Šťastné to trati... 170 v úseku Plzeň - Cheb a 030 v úseku Turnov - Ž. Brod - Semily, kde mám jako cestující "najezděno" nejvíc, prostory pro radovánky tohoto typu příliš neposkytují. :( Zato tu v podzimním oparu lze spatřit stáda vysoké.

Ale teď vážně: přede mnou tu někdo psal o strachu ze smrti toho fíry - okamžitě se mi vybavila strašná železniční nehoda, která se stala nedaleko místa natáčení filmu začátkem 90. let. Snad na nejhorším úseku trati mezi Ž. Brodem a Jesenným (směrem na Tanvald, pro neznalé místních poměrů) se srazil osobní vlak s nákladem. Stalo se to na mostě přes Kamenici za obloukem, krytém částečné skálou. Uhořelo více než 20 lidí. Nebylo kam utéct... most a pod ním asi 10m hluboko horská říčka. Hasiči a záchranka se tam navíc nedokázali rychle dostat kvůli složitému terénu. A podobně jako u té nešťastné tramvaje v Ostravě - museli zemřít lidé, aby se kompetentní začali zabývat zabezpečovacím zařízením i na těchto malých podhorských tratích nejen v Pojizeří... :cry:

Ano, je to smer na Tanvald nad zastávkou Spálov, videl jsem ten pomnik u toho mostu a nebylo to, uz jen pro predstavu, nic prijemneho. Pry co jsem slysel ten motorak zacal horet a byli na tom moste,tak nemohli ani skocit z toho mostu, protoze byl rozhaveny a proste nemeli sanci.

Zbyněk Šemora napsal:
... na levé straně uvidíte zaparkované auto. Tam to dělali pravidelně, ... . :D

Zdravím,
tak u nás se takové,pro fíru pozornost odvádějící nepředloženosti dějí u přejezdu na kilometru 274 /trať Přerov-Bohumín/. :D

David

Mě někdy stačí se v práci vyklonit z okna.V současné době přímo pod stavědlem v malém křovíčku má bejvák jeden bezdomovec.

Hlásím Vlkov u Tišnova. Trochu mne zdržela úprava kolejí mezi tunely za Říkonínem a od oblouku do Níhova vede trať v nové trase. Tenkrát mé přesné podklady končily v Říkoníně a měl jsem tam malé odchylky. Z druhé strany je trať zatím ukončena mezi Okrouhlicemi a Havlíčkovým Brodem. V nejbližších dnech se budu do tohoto místa ze strany od Žďáru strefovat :D

Naposled editoval moderátor:
Chýbajúce Mašíny.

Zdravím . Po nainštalovaní aktualizáci BP81/02.04.2008 do PC a spustení aktiviy zs_05_topirna_noc_BP81mi vypisuje hlášku:
Varování - číslo položky: 1
Definice lokomotivy ve vlaku se liší od specifikace Eng parametru v souboru lokomotivy
(Měly by být identické)
Toto způsobí, že se vlak neobjeví v seznamu v MSTS módu Prozkoumat
Vlak: "Soubor: 'cd_182048+22nakl.con'
stroj "Soubor: 'cd_182\cd_182048.ENG'

Chyba - číslo položky. 2
Následující soubor nebyl nalezen!
Soubor: 'cd_363\cd_363015.ENG'

Popraďte ,čo s tým.Diki moc

Re: Chýbajúce Mašíny.

pan.efendi napsal:
Rád bych popradil, ale nevím, co to slovo znamená. :x
Ale obecně. U mých aktualizací si zvykejte, že je nutné číst co se píše v pokynech v průvodci instalace. Tam je vše popsáno, co je nutné udělat a ještě stáhnout. Vydávám aktualizace trati, trainsetu a aktivit. Vše je vzájemně provázané a nelze nic vynechat. Komu se nechce číst nebo stahovat, tak má druhou volbu, objednávat si aktuální DVD. Víc už nabídnout nemohu.

Re: Chýbajúce Mašíny.

pan.efendi napsal:
Zdravím . Po nainštalovaní aktualizáci BP81/02.04.2008 do PC a spustení aktiviy zs_05_topirna_noc_BP81mi vypisuje hlášku:
Varování - číslo položky: 1
Definice lokomotivy ve vlaku se liší od specifikace Eng parametru v souboru lokomotivy
(Měly by být identické)
Toto způsobí, že se vlak neobjeví v seznamu v MSTS módu Prozkoumat
Vlak: "Soubor: 'cd_182048+22nakl.con'
stroj "Soubor: 'cd_182\cd_182048.ENG'

Chyba - číslo položky. 2
Následující soubor nebyl nalezen!
Soubor: 'cd_363\cd_363015.ENG'

No stačí v engu mít shodně pojmenované položky Engine(1x) a wagon(2x) jako samotný eng

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře