Seznam stahovaček s potřebou opravy umístění v CZSK

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna ML636
  • Datum začátku Datum začátku

ML636

Průvodčí
Po včerejším průjezdu BP Ferdinandkou, kdy mi mezi Bohumínem a Břeclaví několikrát padl HV po průjezdu jinde umístěným neutrálním polem, nebo zhaslou stahovačkou, jsem se rozhodl navrhnout a založit vlákno, kde by se vedl přehledný soupis umístění jednotlivých chybných stahovaček-vypínaček-trakčních vypínaček. Bude v tom lepší orientace pro opravy, ladění, i pro "fíry", kde to zatím očekávat. Snad to nebude vadit.
Pokusím se tu navrhnout předlohu, aby se v tom dalo dobře orientovat, pokud s tím nebudou mít moderátoři problém a bude to takto uznáno jako přehledné.

BP: Trať 330 (Ferdinandka), vypínačka na vjezdu do Břeclavi - zasahuje až za zapínačkou blíže k nádraží

321:
- vjezd z Nového spojení směr Libeň, i opačně, vypínačka trakce - zasahuje daleko do libeňského zhlaví
- Trať 090, světelná stahovačka Roudnice nad Labem - umístění OK, reaguje zhasnutá

Trať 321:
Druhá polovina celého vjezdováho Vršovice od Malešic. Úplně mimo stahovačku.
Hoštejn zhasnutá a práskne.
Pečky, stejná situace.

Ještě jedna starší mezi Světlou nad Sázavou a Leštinou (BP, HavlBrod-Kolín), zastávka Sázavka. Neutrální pole je tam jen cca uprostřed nástupiště. Databáze ale momentálně nedovolí odjezd směr Kolín - napětí se objeví až za druhým sloupem za koncem nástupiště, takže to bych musel lidi z prvních dvou vozů nechat vystupovat do kopřiv.

Dneska je již ta stahovačka v Sázavce posunuta mimo nástupiště, dělalo se to letos v srpnu kvůli Regiopanterům , které jezdí od září do Kolína místo klasik z esem. Ale ještě jsem tam nejel jestli je blíže ke Světlé nebo opačně k Leštině.

Dneska je již ta stahovačka v Sázavce posunuta mimo nástupiště, dělalo se to letos v srpnu kvůli Regiopanterům , které jezdí od září do Kolína místo klasik z esem. Ale ještě jsem tam nejel jestli je blíže ke Světlé nebo opačně k Leštině.
Jindřich asi nebude dělat rekonstrukci trolejového vedení (nebude posouvat návěsti) a bude vycházet ze stavu v BP. Ale informace je to zajímavá. Aspoň tam už nikdo nezůstane viset...

Já se právě pokoušel jet svůj osobák, který jsem vytvořil už za dob MSTS a tam to bylo jedno. Ale tady v ORCZ je to děsný problém.

A mně zase bouchla ta vypínačka v Břeclavi na odjezdu do Hodonína. :rolleyes: Teď ale nevím, jestli jsem neměl uvést posunutí bodu v obou kolejích. Uvedl jsem jen, že je ten bod posunutý za vypínačky blíže k nádraží(m), ale platilo to všeobecně pro obě koleje. Kdyžtak se omlouvám a příště už každou kolej zvlášť.

Ještě jedna starší mezi Světlou nad Sázavou a Leštinou (BP, HavlBrod-Kolín), zastávka Sázavka. Neutrální pole je tam jen cca uprostřed nástupiště. Databáze ale momentálně nedovolí odjezd směr Kolín - napětí se objeví až za druhým sloupem za koncem nástupiště, takže to bych musel lidi z prvních dvou vozů nechat vystupovat do kopřiv.
Hlásím, že tento beznapěťový úsek je už ok. Jen je teda bylo nutné vymazat staré soubory xml a ini, protože jinak tam byly ty úseky asi 3 rozprostřené po nástupišti. Takže i pro ostatní - pokud chcete aktualizaci, tak pro jistotu smažte soubory související s napaječkami:
  • PowerSupplyStationsDbVersion.ini
  • VoltageChangeMarkersDbVersion.ini
  • PowerSupplyStations.xml
  • VoltageChangeMarkers.xml
nacházející se v
"[cesta k ...]\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES\[název trati]\"
a restartujte OpenRails (samozřejmě CZSK verzi). Po spuštění byste měli být na internetu, aby program stáhnul aktuální soubory. Potom už je to cajk.

BP: Trať 230, světelná stahovačka Kolín od Kutné Hory (v oblouku na vjezdu) - nesvítí, pád HV již mimo oblast stahovačky směrem blíže ke Kolínu. Opačný směr bude problém asi tamtéž.
Děkuji

Další do seznamu k budoucím opravám:
Trať 321: Světelná stahovačka na odbočce Parník (Česká Třebová u estakády) - zhasnutá sestřelí HV. Oběma směry. Umístění správné.

Další do seznamu k budoucím opravám:
Trať 321: Světelná stahovačka na odbočce Parník (Česká Třebová u estakády) - zhasnutá sestřelí HV. Oběma směry. Umístění správné.
Jen dotaz, když zjišťuješ stahovačky. Zkoušíš u nich posunout ve hře čas ? občas může být animovaná a svítit po nějakém čase :)

Teď jedu Joskovu aktivitu R374 a v Brně na odjezdu směrem z hlavního mi zničehonic poklesne napětí a práskne mi podpěťovka.

Teď jedu Joskovu aktivitu R374 a v Brně na odjezdu směrem z hlavního mi zničehonic poklesne napětí a práskne mi podpěťovka.
Asi by pomohlo na odjezdu odkud (např. kolej) a kam a kde to prásklo. A jestli to je otázka cesty (teda markeru) anebo aktivity (hustý provoz). Stahovat si kvůli tomu aktivitu asi nebude praktické.

Trať BP: Říkovice směr Přerov, i směr Břeclav - zhasnutá stahovačka vyhazuje HV.

Plus trvá ještě ta Břeclav na Bohumín, oběma směry - vypínačka mimo návěsti. Pole mimo návěsti se nachází blíže k Břeclavi.

Back
Nahoře