Seznam stahovaček s potřebou opravy umístění v CZSK

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna ML636
  • Datum začátku Datum začátku
Moc prosím dráteníky, aby se znovu podívali na rozšířený seznam stahovaček, mám několik dalších míst, které zlobí, obě na trati BP.

Vlkov u Tišnova - směr Tišnov je úsek vypínačky v místě, kde je úsek vypínačky v opačném směru. Tj. stáhnu zvednu dle návěstí, a v místě protisměrné vypínačky práskne ochrana.

Brno Hor. Heršpice - směr Břeclav, pod viaduktem na odjezdu nějaké slepé místo, cca 500 metrů před úsekem tvrdé stahovačky, práskne podpěťovka, zatímco úsek s tvrdou stahovačkou práskne taky (takže nejde o chybný posun, ale o zdvojení místa)

Mohu se zeptat, zda se průběžně aktualizují ty závady na děličích? Přijde mi poslední dobou, že ty HV vystřelují víc než kdy jindy…, jestli to jsou jen náhody jízd ve výkonu tam kde se jindy jede výběhem, nevím. Uvažuji o úplné deaktivaci těch neutrálních polí. Máte taky někdo výpadky i v místech, kde široko daleko žádné dělení ani není?

Mohu se zeptat, zda se průběžně aktualizují ty závady na děličích? Přijde mi poslední dobou, že ty HV vystřelují víc než kdy jindy…, jestli to jsou jen náhody jízd ve výkonu tam kde se jindy jede výběhem, nevím. Uvažuji o úplné deaktivaci těch neutrálních polí. Máte taky někdo výpadky i v místech, kde široko daleko žádné dělení ani není?
Večer se na to podívám.

Trať BP: Říkovice směr Přerov, i směr Břeclav - zhasnutá stahovačka vyhazuje HV.

Plus trvá ještě ta Břeclav na Bohumín, oběma směry - vypínačka mimo návěsti. Pole mimo návěsti se nachází blíže k Břeclavi.
Opraveno a opraveno.

Moc prosím dráteníky, aby se znovu podívali na rozšířený seznam stahovaček, mám několik dalších míst, které zlobí, obě na trati BP.

Vlkov u Tišnova - směr Tišnov je úsek vypínačky v místě, kde je úsek vypínačky v opačném směru. Tj. stáhnu zvednu dle návěstí, a v místě protisměrné vypínačky práskne ochrana.

Brno Hor. Heršpice - směr Břeclav, pod viaduktem na odjezdu nějaké slepé místo, cca 500 metrů před úsekem tvrdé stahovačky, práskne podpěťovka, zatímco úsek s tvrdou stahovačkou práskne taky (takže nejde o chybný posun, ale o zdvojení místa)
Opraveno a opraveno.

Ono to může shazovat z různých důvodů. Pokud v aktivitě, je možné, že je v ní sourava s lokomotivou, která má špatné lazení a žere třeba 50MW. To pak napáječka nemůže ustát. Druhý důvod může být ten, že markery nejsou vázány na traťový úsek, ale GPS souřadnicemi. Občas je tedy možné, obzvláště v blízkosti velkých uzlů, že je stahovačka daná správně, ale OR "vidí" stahovačku z úplně jiného úseku tratě. V tom místě je potřeba přidat nový marker. Zádadní je místo, kde se to děje přesně popsat, popřípadě přiložit pat soubor.

Děkuji za opravy, vyzkouším, a ty případně přetrvávající záhadné shazovačky vyzkouším a popíšu podrobněji. Zpravidla ale jezdím jen volné jízdy, zejména dokud budu ještě odkázán na stárnoucí počítač. :cool:

Děkuji za opravy, vyzkouším, a ty případně přetrvávající záhadné shazovačky vyzkouším a popíšu podrobněji. Zpravidla ale jezdím jen volné jízdy, zejména dokud budu ještě odkázán na stárnoucí počítač. :cool:
To je jedno. Ve volných jízdách to bude blbnout taky. Nějaké "mrtvé body" jsem našel. Ale jak říkám, je třeba co nejpřesněji popsat místo a uplně ideálně poslat *.pat, abychom jeli stejným místem.

Mám tu náhodný poznatek z trati 321: stanice Opava je pod střídavým napětím 25kV st, ačkoliv je očekáváno 3kV ss. Krátce po výjezdu ze stanice se systém překlopí do požadovaných 3kV ss.

Jeden postreh z trati 321: Na trase Lanžhot - Kúty (cca od štátnej hranice) je nastavené napätie v troleji 15kV namiesto 25kV.
A z nejakého dôvodu v danom úseku MIREL úplne zhasne.

Opravím. Leze tam napěťový marker z Rakouska nejspíš.. Mirel se v napětí 15kV deaktivuje, protože v Německu ani v Rakousku Mirel taky nefunguje a je vypnutý..

Jeden postreh z trati 321: Na trase Lanžhot - Kúty (cca od štátnej hranice) je nastavené napätie v troleji 15kV namiesto 25kV.
A z nejakého dôvodu v danom úseku MIREL úplne zhasne.
Tak to je skoro jak v reálu. Nevím zda to eště platí, ale při jízdě z Kútů do Lanžhota se mirel musel vypínat, protože někde na čáře pravidelně odstřeloval vlaky

Back
Nahoře