Motorová jednotka ŽSSK 840

Kebarko

Provozní technik
Konečne som dotiahol dokonca model jednotky ŽSSK 840. Jeho vytvorenie sa mi podarilo vďaka fotodokumentácii "Duusa" a "passiona" za čo im patrí vďaka. K modelu som vytvoril aj cabview. Zvuky sa mi nepodarilo získať, tak sú presmerované na 853. Dúfam, že sa niekto nájde kto ich natočí. Aby ste mohli vyskúšať jazdu s touto jednotkou vytvoril som aj aktivitu Os vlaku Skalité - Vrútky. Všetky tieto veci sú k dispozícii na mojej stránke.

Nakoniec prikladám foto tejto jednotky v MSTS:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ke-msts.ic.cz/obrazky/Zssk_840.006_800x600.jpg

Pozn.: Dúfam, že ma Tax nevyhodí, že som založil novú tému. Ale nenašiel som žiadne vhodné vlákno - všetky boli pozamykané.
Jedno som našiel v Burze ale tam sa mi to nezdalo vhodné dávať.

S takýmto vláknom ťa tu nikto vyhadzovať nebude ... ja si len rýpnem, nezdá sa ti predok toho čela nejaký moc široký (aj tak všetka česť, ja by som sa nedostal ani k tomuto) ...

JOHNZ: Neviem čo máš konkrétne na mysli "predok toho čela nejaký moc široký". Snažil som sa to vymodelovať čo najpresnejšie z fotiek. Porovnával som ich aj so skicou ktorá bola uverejnená v Dráhe, ale tá voči skutočnosti v niektorých častiach nebola moc presná. Čo sa dalo vyčítať z fotiek to tam je.

ad Kebarko:
Veľmi dobrá práca! Ďakujééém.
Ani tie zvuky nie sú najhoršie, až na to škrípanie špalíkov pri zastávaní :D

Tiež sa mi to čelo nepozdáva, môj prvý dojem bol skôr, že výškovo je akosi nízke + tiež sa mi nepozdávajú pozičné svetlá, ktoré sú podľa mňa reálu veľké http://streka.goo.cz/hdv/840/840_001.jpg , ale aby to nebolo len buzerovanie, musím veľmi pekne poďakovať.

Naposled editoval moderátor:
Kebarko napsal:
JOHNZ: Neviem čo máš konkrétne na mysli "predok toho čela nejaký moc široký". Snažil som sa to vymodelovať čo najpresnejšie z fotiek. Porovnával som ich aj so skicou ktorá bola uverejnená v Dráhe, ale tá voči skutočnosti v niektorých častiach nebola moc presná. Čo sa dalo vyčítať z fotiek to tam je.
Robo napsal:
Tiež sa mi to čelo nepozdáva, môj prvý dojem bol skôr, že výškovo je akosi nízke + tiež sa mi nepozdávajú pozičné svetlá, ktoré sú podľa mňa reálu veľké http://streka.goo.cz/hdv/840/840_001.jpg , ale aby to nebolo len buzerovanie, musím veľmi pekne poďakovať.

Páni, páni, zadržte. Tu si pomôžem svojim dávnejším príspevkom:
Tax napsal:
...Jedine že by sa našiel dobrovolník, ktorý by model 840 ZSSK celý vymodeloval. To by však musel mať dobré podklady - od výkresov až po kvalitné fotky použiteľné na textúry. Je na vás, či sa tie podklady podarí zabezpečiť v potrebnom rozsahu a potrebnej kvalite. Keď sa tak zamyslím, počas mojej skinárskej a modelárskej kariéry sa ešte nestalo, že by niekto poslal naozaj použiteľné fotografie na textúry. Materiálu došlo dosť, ale čo som si sám nenafotil, to sa dalo použiť poväčšine len ako informácia, dokumentačná fotka. Je na vás, páni. Rukavica je hodená ...
Pokiaľ vidím, Kebarko urobil model najlepšie ako vedel podľa toho, aké podklady mal k dispozícii. Kritiku ano, ale konštruktívnu - určite rád dovedie model k maximálne možnej vernosti, ale opakujem znova, bez dobrých podkladov to nepôjde. Takže radím vám, uspokojte sa s tým, čo je a rečnite až potom, keď Kebarkovi poskytnete lepšie podklady, než aké mal k dispozícii. Popravde, fotky, z ktorých to robil som videl a obdivujem ho, že sa mu to z tých fotiek chcelo vôbec poskladať. Dobrý výkres na 840-ku som dodnes nevidel nikde. Takže snažte sa aj vy, aby mohol byť ten model dovedený k dokonalosti

Robo napsal:
Tiež sa mi to čelo nepozdáva, môj prvý dojem bol skôr, že výškovo je akosi nízke + tiež sa mi nepozdávajú pozičné svetlá, ktoré sú podľa mňa reálu veľké ...
Nevděk světem vládne, v poslední době se s tím potýkám i já. Člověk si s tím hraje, investuje do toho krom času i nějaké finance, pak sem hodí jen krátkou ukázku a už se snese vlna kritiky. Použitelné podkady ovšem nepošle většinou nikdo :?

Jacek napsal:
Robo napsal:
Tiež sa mi to čelo nepozdáva, môj prvý dojem bol skôr, že výškovo je akosi nízke + tiež sa mi nepozdávajú pozičné svetlá, ktoré sú podľa mňa reálu veľké ...
Nevděk světem vládne, v poslední době se s tím potýkám i já. Člověk si s tím hraje, investuje do toho krom času i nějaké finance, pak sem hodí jen krátkou ukázku a už se snese vlna kritiky. Použitelné podkady ovšem nepošle většinou nikdo :?

Ale no tak ! Aká vlna kritiky ?! K podkladom - to mal Kebarko vypísať na fóre výberové konanie na podklady ? Nebuďte smiešny.
K modelu - o tej výške a svetlách beriem späť ( skresľoval to obrázok ).

Inak začal som pracovať na provizórnych zvukoch, t.j. ako by niekto povedal - zliepanie všetkého možného s tým cieľom, aby sa to čo najviac podobalo originálnym zvukom ...

Robo napsal:
Ale no tak ! Aká vlna kritiky ?! K podkladom - to mal Kebarko vypísať na fóre výberové konanie na podklady ? Nebuďte smiešny.
Já jsem měl na mysli zvuky pro 770. E-maily, soukromé zprávy, reakce na fóru, prostě vlna kritiky na základě pár ukázek v nízké kvalitě. Jeden napíše, že by to mělo být hlasitější, druhý zas, že by to mělo být tišší, třetí, že to drnčí, další, že to má dunět a vůbec to neduní, atd. Přitom to nikdo z nich neměl možnost ani vyzkoušet... A samozřejmě, že nikdo z nich to natočit nepůjde, protože oni to přece neumí.
A teď to vidím u 840.

No vida !
Klobúk dole pred ďalším šikovným modelárom !
Ad Kebarko: som rád že moje fotky boli na niečo dobré, bohužiaľ počasie si nevybereš, času je málo, tak tie fotky lepšie byť nemohli, ale ako vravím teší ma že som pomohol, veľa zdaru v ďalšej práci.

JANíčOK napsal:
ad Kebarko:
Veľmi dobrá práca! Ďakujééém.
Ani tie zvuky nie sú najhoršie, až na to škrípanie špalíkov pri zastávaní :D

Janíčok...daj si tam zvuky z Desira...sú na The Train.de

Model 840 je pekný. Tie zvuky z 853 sú fakt len núdzové riešenie. Ja som si ich síce máličko vylepšil ( iné húkačky, vyhodil som odtiaľ mechanický rýchlomer atď .), ale to Desiro je iste ešte lepší nápad.

nebulus napsal:
Model 840 je pekný. Tie zvuky z 853 sú fakt len núdzové riešenie. Ja som si ich síce máličko vylepšil ( iné húkačky, vyhodil som odtiaľ mechanický rýchlomer atď .), ale to Desiro je iste ešte lepší nápad.
Oboje, jak 853 aj Desiro sú úlet, pretože sú to hydrauliky. 840 chce origoš elektrický prenos. Myslím si, že skôr by stála za reč utlmená 830-ka pre exteriér a pre cabview taktiež 830-ka zo zadného cab-u, ten je ďaleko od strojovne podobne ako aj 840-ka. Ale samozrejme najlepší by bol originál zo skutočnej 840-ky

Tax: No 830 a 840 majú spoločný akurát spôsob prenosu výkonu. Po zvukovej stránke by som to iste neporovnával. Ani po neviem akom utlmení by tie zvuky z rozvŕzganej 830 neboli vhodné. Na 840 motor počuť veľmi málo a v kabíne rušnovodiča možno vôbec nie. Neviem či na Desire počuť nejaké hlasné zvuky tej hydrauliky, ale na 840 počuť hlavne iba celkom dobre utlmený motor. Ale napríklad taký Herkules OBB chodí ešte tichšie ako 840 a to má iste výkonnejší motor. Možno by stačilo nahrať zvuk motora nejakého moderného autobusu alebo kamióna :lol:

nebulus napsal:
Tax: No 830 a 840 majú spoločný akurát spôsob prenosu výkonu. Po zvukovej stránke by som to iste neporovnával. Ani po neviem akom utlmení by tie zvuky z rozvŕzganej 830 neboli vhodné. Na 840 motor počuť veľmi málo a v kabíne rušnovodiča možno vôbec nie. Neviem či na Desire počuť nejaké hlasné zvuky tej hydrauliky, ale na 840 počuť hlavne iba celkom dobre utlmený motor. Ale napríklad taký Herkules OBB chodí ešte tichšie ako 840 a to má iste výkonnejší motor. Možno by stačilo nahrať zvuk motora nejakého moderného autobusu alebo kamióna :lol:
Na toho herkulesa som aj myslel, ale to je jedno, kto pôjde loviť zvuk herkulesa, tan môže ísť loviť aj stadlera. :wink:

Ja mám na zssk_840 nastavené zvuky z BR646, to by mala byť nemecká verzia 840 ak sa nemýlim a je to docela identické, akurát som tam hodil húkačku z maďarskej V43, nakoľko mi to takto húka pod oknami.Čo sa týka zvukov na Herkulesa mali by byť súčasťou archívu lte_2016 čo som dakedy dávnejšie "zostrojil".Akurát ma mrzí, že keď som fotil 840-ku ako takú ako aj samotné stanovište natrafil som na ochotného majstra ale ja trúba Jerichova som nenafotil animácie, je pravda že statív som vtedy nemal, horšie je že 840-ky už ku nám chodia tento GVD poriedko, skoro vôbec.

Back
Nahoře