OR kontrola aktivity

climber

Začátečník
Zdravim vospolok,
existuje sposob ako skontrolovat ci je vsetko OK co ma byt k danej aktivite ?
V OR mi napise pri vybere aktivity failed loading a aktivita nejde spustit, ak si to pozriem v content manager, tak consist aj vozidla mam, ziaden path nechyba, kontrola na broken path v track viewer hlasi ok. Ak skusim polozku test, tak mi to prejde, no v detail vypise sa o dovode failed loading nedozviem.
Viem si nejako pomoct ako sa dozvediet co OR chyba k spusteniu aktivity?
vdaka za info.

Tak k jednoduché kontrole souprav postačuje TSRE-5. Předtím je ale dobré, aby ve složce Consists byly jen soubory aktivity a ostatní odložit pryč. Po spuštění v hlavním menu otevřít View - ConsistUnits. V okně editoru vznikne 3. sloupec a v něm se objeví výpis vozidel ve vybraném vlaku. Chybná položka je označena [Broken] a je ji nutné nahradit a chybu smazat. K pohybu vozidla po řazení slouží tlačítka UP/Down. Delete vymaže položku, na níž je kurzor. Flip otočí tento vagón či loko o 180°. Je to jednodušší a rychlejší než používat grafickou podobu soupravy ve spodním okně, Chybějící vozidlo se velice špatně "loví".
Řešením je i použití Activity Converter. Ten je primárně určen do prostředí MSTS (potřebuje ke spuštění nasměrovat k souboru train.exe). Kdo již MSTS nepoužívá, musí řešit souborem train.exe nulové velikosti. Jeho výhodou je, že nevyměňuje vozidlo za vozidlo v 1 soupravě, ale typ za typ bez ohledu, kolikrát bylo použito v různých CON. Chybí však náhled na jednotlivé vlaky a neporadí si s consisty, které TSRE-5 označuje jako STATIC. Spojením těchto 2 nástrojů se dá odhalit chyba celkem elegantně (napřeď AC, potom znovu zkontrolovat přes TSRE-5).

Chybná položka je označena [Broken] a je ji nutné nahradit a chybu smazat.
Tohle jsem schválně zkusil u aktivity "Malý bejček" od Dana, a nemusí. Pokud tam vozidlo chybí, tak hra nepadá. Pouze se neukáže vůz, který tam má být, ale prázdné místo. Při zapnutí názvů vlaků ve hře (F6 nebo F7), lze i název takto "prázdného consistu" vidět na trati. Takže můžeš na trati potkat třeba pouze název, loko bez vozů (ne Lv) apod. ;)

Edit: Leda, že by chyběl celý .con ve složce. Pak hra, velmi pravděpodobně, spadne...

Activity converter poznam, ale ten pracuje len s trainsetom, ci mi chyba nejake vozidlo z consist mi napovie aj content manager v OR. No v mojom pripade sa mu javi vse ok. Ale mozno ze sa mylim.

No, tak mně se už stalo, že jsem spustil aktivitu, ale při načítání mi to spadne a napíše mi "error loading player train".

Tak k jednoduché kontrole souprav postačuje TSRE-5. Předtím je ale dobré, aby ve složce Consists byly jen soubory aktivity a ostatní odložit pryč. Po spuštění v hlavním menu otevřít View - ConsistUnits. V okně editoru vznikne 3. sloupec a v něm se objeví výpis vozidel ve vybraném vlaku. Chybná položka je označena [Broken] a je ji nutné nahradit a chybu smazat. K pohybu vozidla po řazení slouží tlačítka UP/Down. Delete vymaže položku, na níž je kurzor. Flip otočí tento vagón či loko o 180°. Je to jednodušší a rychlejší než používat grafickou podobu soupravy ve spodním okně, Chybějící vozidlo se velice špatně "loví".
Řešením je i použití Activity Converter. Ten je primárně určen do prostředí MSTS (potřebuje ke spuštění nasměrovat k souboru train.exe). Kdo již MSTS nepoužívá, musí řešit souborem train.exe nulové velikosti. Jeho výhodou je, že nevyměňuje vozidlo za vozidlo v 1 soupravě, ale typ za typ bez ohledu, kolikrát bylo použito v různých CON. Chybí však náhled na jednotlivé vlaky a neporadí si s consisty, které TSRE-5 označuje jako STATIC. Spojením těchto 2 nástrojů se dá odhalit chyba celkem elegantně (napřeď AC, potom znovu zkontrolovat přes TSRE-5).
Dobrý den, používám OR CZSK, můžete mi poradit kam ten prázdný soubor train.exe nakopírovat. Dal jsem ho do složky OR kde mám základní složky GLOBAL, Routes.... a activity converter se jenom otevře a dál s ním nemůžu nic dělat. Děkuju.

Jasně. tady to máš. Musí být ve všech profilech + složka profilů. Některý nástroj to tak vyžaduje.
1- Train.exe ve struktuře profilů.jpg
1. příklad vložení do složky, kde jsou centrálně profily tratí + trainset.
2- Train.exe ve struktuře trati.jpg
2. příklad vložení do konkrétního profilu trati / tratí.

U Activity Convertoru je potřeba napřed smazat nominálně nastavenou cestu k train.exe: Nastavení - Reset. Potom definovat cestu znova k požadovanému profilu: Nastavení - Aktuální instalace MSTS. Zde vybrat např. složku Profil -X310 a potvrdit připojení. Activity Converter poté vypnout a znovu spustit (je to spolehlivější). Příznakem správného připojení je připojení trainsetu a zobrazení přehledu tratí v profilu a rozbalených aktivit (pokud jsou):
3- výběr trati v profilu a aktivity.jpg
To nastavení výběru aktivity musíš provést ručně při každé změně profilu. Má to logiku - fiktivně jako by existovalo několik instalací MSTS a ty musíš zadat, který z nich hodláš použít (tj. jaký profil tě momentálně zajímá).

Jasně. tady to máš. Musí být ve všech profilech + složka profilů. Některý nástroj to tak vyžaduje.
Zobrazit přílohu 37860
1. příklad vložení do složky, kde jsou centrálně profily tratí + trainset.
Zobrazit přílohu 37861
2. příklad vložení do konkrétního profilu trati / tratí.

U Activity Convertoru je potřeba napřed smazat nominálně nastavenou cestu k train.exe: Nastavení - Reset. Potom definovat cestu znova k požadovanému profilu: Nastavení - Aktuální instalace MSTS. Zde vybrat např. složku Profil -X310 a potvrdit připojení. Activity Converter poté vypnout a znovu spustit (je to spolehlivější). Příznakem správného připojení je připojení trainsetu a zobrazení přehledu tratí v profilu a rozbalených aktivit (pokud jsou):
Zobrazit přílohu 37877
To nastavení výběru aktivity musíš provést ručně při každé změně profilu. Má to logiku - fiktivně jako by existovalo několik instalací MSTS a ty musíš zadat, který z nich hodláš použít (tj. jaký profil tě momentálně zajímá).
Díky moc, funguje,

Zdravim vospolok,
neviem mozno som vymyslel teplu vodu (ja som nenasiel nic podobne na princip activity converter kontrolu trainsetu), no spachal som powershell skript na kontrolu aktivity na pritomnost vsetkych potrebnych suborov k aktivite (*.srv, *.pat, *.trf, *.con) a ako bonus to skontroluje aj smerovanie sound/cabview v pouzitych eng/wag.
Mozno sa to niekomu zide. Tu je link ::: https://bit.ly/3L4Buht
Pouzitie: spusta sa v adresary s aktivitou ::: checker.bat nazov_aktivity.act
Vysledok sa vypise na konzolu + aj do logovacieho suboru.
ps. na vlastne riziko, v kazdom programe sa najde aspon 1 chybicka (dla Murphyho zakonov)

Za mě je to dobrá myšlenka a někomu to může takto stačit. Já bych uvítal nějaký komplexní nástroj, který mi projede celou aktivitu a rovnou poskytne nástroje náhrady přes jednoduchý a intuitivní manažer. V MP jsem dokonce koukal i na kód, který podle délky vozu sám nahrazoval chybějící vozy. Kdyby nabízel náhrady nejen dle délky vozu ale i typu, řady loko a dalších atributů, bylo by to další ulehčení. Třeba to někdo dá dohromady. Jednou. :)

mne by sa veľmi páčilo, keby sa dala urobiť kópia aktivity a následne by som v nej zmenil čas, počasie, loko (v activity changeri) - podobne ako sú jízdní řády, že viem ísť ten istý vlak v rôznych časoch, ale mne by stačilo urobiť si dve tri kópie vydarenej aktivity...
:)

a následne by som v nej zmenil čas, počasie, loko
Jednoduché aktivity ano, ale když se podívám na ty mé, jak je vše časově provázané a podmíněné, to by ten SW musel být hodně složitý. Ale i tak, změní se počasí, hnací vozidla budou hrabat, nabere se zpoždění a aktivita skončí patem. To samé výměna hnacího vozidla. Bude mít trochu menší výkon a aktivita končí patem.

Ano, bylo by tam rázem hodně neznámých. To by nedopadlo nejspíš dobře. Ale na druhou stranu v OR CZ/SK náš tým právě aktivitám kvůli různorodosti dal možnost volby ročního období společně s počasím.

Ano, bylo by tam rázem hodně neznámých. To by nedopadlo nejspíš dobře. Ale na druhou stranu v OR CZ/SK náš tým právě aktivitám kvůli různorodosti dal možnost volby ročního období společně s počasím.
To počasí je fajn, i s tím, že pokud má aktivita svoje, má počasí v aktivitě prioritu. I když si nejsem zcela jistý. Zde by bylo fajn, když je zápis počasí v ACT, aby ORCZ možnost volby neposkytnul.

Co se týká volby ročního období, respektuji volbu týmu ORCZ, ale narovinu, mně (a né jen mně, jako autora aktivity, po diskusi na slezině), vyloženě štve. Má to spousty důvodů, už jen třeba rozdíl AI vozů v zimě, jiná adheze, jiné setmění a rozednívání. Prostě, když si fakt hraješ s detaily a pak to hráč touto volbou rozesere, tek je to spíš demotivující. Ale jak jsem psal výš, respektuji to a beru to jako takové nutné zlo. :-) Ale to víš od začátku, co jsi tam tu volbu zadal. Můj postoj se k tomuhle nezměnil. :-)

Back
Nahoře