Základní trainset pro hraní aktivit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Z reakce lidí je vidět, že o veřejný, aspoň tedy dočasně, základní trainset je velký zájem a já jsem přesvědčen, že bez tohoto kroku není OpenRails schopný dalšího rozvoje.

Věřím, že hlavně noví a i staronoví členové mají obrovský problém sehnat tu neuvěřitelnou spoustu vozidel, která se za ty léta objevila, a tím je jim znemožněno vychutnat si aktivity od našich velice schopných aktivitářů.

Proto poskytuji na 1 měsíc veřejně zde přes odkaz ke stažení můj 150 GB trainset.

Základní trainset

Tímto Vám přeji skvělé zážitky při hraní aktivit a v koutku duše doufám, že se objeví i nějaké ty recenze na aktivity a možná i nové talenty v samotné jejich tvorbě.

Pověsím sem ještě nejaktuálnější verzi TSRE, aby noví členové měli k dispozici nástroj na tvorbu souprav a editor aktivit. Mimochodem toto je jediná verze, která mi správně detekuje stanice v cestě hráče i AI. Složka OpenRailsCZSK je nastavena jako primární a jako standard je nastaven metrický systém. Návod je zde.

TSRE5 v8.005y

Ahoj, nechceš to dát třeba na webshare, chtěl jsem začít stahovat ale prostě google má omezené kvoty stahování

Nahrál jsem to ještě na Fastshare, jelikož tam mám také účet. Snad pomůže.

Nic ve zlém, ale v tom trainsetu je hrozný nepořádek a hlavně spousta duplicitních modelů, proto i má 150GB, takže žádná přehlednost, pro nezkušené uživatele to rozhodně nebude.
Je to spíše na vytažení již nedostupných modelů a umístění do svého trainsetu, než pro příjmé použití.

Nic ve zlém, ale v tom trainsetu je hrozný nepořádek a hlavně spousta duplicitních modelů, proto i má 150GB, takže žádná přehlednost, pro nezkušené uživatele to rozhodně nebude.
Je to spíše na vytažení již nedostupných modelů a umístění do svého trainsetu, než pro příjmé použití.
Souhlasím, že to je slepenec a nikdy jsem se nepokoušel třídit a přejmenovávat podle nějakého osobního systému. Tohle nikdy nemělo úspěch a v aktivitách je to jen na škodu. Ale to není jeho smysl.

Zkušení si vyberou, co budou chtít a ti druzí mají ten nejrozsáhlejší základ a zahrají si všechny aktivity se smysluplným úsilím doplnění jen pár vozů.

Prosím nehodnoťte obal, ale popřemýšlejte raději o smyslu dalšího zjednodušení pro nové členy.

Souhlasím, že to je slepenec a nikdy jsem se nepokoušel třídit a přejmenovávat podle nějakého osobního systému. Tohle nikdy nemělo úspěch a v aktivitách je to jen na škodu. Ale to není jeho smysl.

Zkušení si vyberou, co budou chtít a ti druzí mají ten nejrozsáhlejší základ a zahrají si všechny aktivity se smysluplným úsilím doplnění jen pár vozů.

Prosím nehodnoťte obal, ale popřemýšlejte raději o smyslu dalšího zjednodušení pro nové členy.
Jen jsem chtěl upozornit na velké množství duplicitních modelů a ještě i různých verzí a ladění, to myslím moc zjednodušení pro začátečníky není.

Já jsem za to hodně rád a děkuju.

MSTS/OR hraju roky, za tu dobu jsem hrál asi tři aktivity, protože jsem prostě línej hledat ty kvanta cizích vozů, který je potřeba stahovat (nebo je nahrazovat). Hraju to, abych si odpočinul od práce u kompu, ne abych se štval ještě s řešením toho, co mi v trainsetu chybí. Takže se fakt těším, protože úžasných aktivit je na výběr spoustu.

Pokud vám Google píše, že již byla překročena kvóta pro stahování, na tady na fóru je návod, jak to obechcat.

Mně se hodí taky a těším se, protože světe div se... Od dob mého návratu k MSTS po cca 3 letech pauzy, což byl rovnou ORCZ/SK, jsem nejel jedinou jediňoučkou aktivitu. :D Vždycky jsem k smrti šílel s tím stahováním vozidel pro aktivity a proto jsem se zařekl, že už to prostě nebudu dělat. Tak teď třeba konečně...

Já jsem ještě nestahoval, jenom mám takový malý technický dotaz. Pokud někdo má nainstalovaný pack vozidel pro ORCZSK a pak si stáhne tento trainset a nakopíruje do Trains, tak tím přebije společné novější adresáře, které jsou v konfliktu. Například poté, co si v ORCZSK načte například Peršinga z balíku ORCZSK, tak zjistí, že má kabinu trochu jinak a zvuky také ty původní. Tohle umí opravit jenom velmi pokročilý uživatel a začátečníkům to jenom zkomplikuje život. Můj názor je ten, že před zveřejněním se mělo vše projít, kde jsou možné konflikty a tyto ošetřit. Ano, je s tím šílená práce, například u kabin přepisování všech řetězců v cfg souborech a ve všech engech měnit zápisy pro směrování na zvuky a kabiny.
Já jsem ještě vše nekontroloval, jenom lokomotivy, které mne zajímaly. Tedy možná těch konfliktů bude víc. Chlapi, proboha, když děláte nové ladění jen pro ORCZSK zpětně nekompatibilní, tak dejte společným souborům nový název. A tím by nenastal tento problém.

Ahoj. Nic ve zlém.
Zbyňku, všechny opravy (upd.) mají v name dovětek ORCZ. Proč měnit názvy celých wag a eng souborů? Museli by se pak přepisovat mraky consistů, ale hlavně bys měl v trainsetu víc engů pro jddnu mašinu. :-) Ale hlavně, největším neštěstím, jsou tři verze simulátoru + chtít jezdit MSTS. Kdysi byl sim jasně daný a jediný update byl MSTS bin a hotovo. Tahle rádoby zpětná kompatibilita pro OR, ORMG a už vůbec k MSTS k ježdění, je fakt k ničemu. Takhle to fakt nefunguje v žádném PC programu. Když máš třeba (teď plácnu) Sonar 1.5 a pořídíš si Sonar 2.0 pro Win10, tak otevřeš soubory z té 1.5, ale obráceně nikoliv. A úplně stejně, je to s CZ. S vozy s laděním pro 1.5, ORMG, ale dokonce s laděním pro MSTS, si v ORCZ zajezdíš, ale ty furt vyžaduješ jakousi zpětnou kompatibilitu z důvodu, aby placka s tratí BP s trainsetrm na ni, pokryla všechny typy OR a ještě MSTS.

Bavím se pouze o ježdění v simulátoru.

Jinak, ono to teoreticky i jde a děláme to tak aktivitáři, když je "incnutý" soubor v hlavní složce modelu. Incnutý do podsložky a eng pro MSTS editor do hlavní složky, jenže, nám stačí (tedy alespoň mně), že to přečte editor, na kompatibilitu k ježdění kašlu. A už jsem si několikrát přdbil soubory pro editor a musel jsem znova opravovat, dopisovat cesty v podsložce a klonovat soubory pro MSTS editor aktivit.

A aby nedošlo k jakémusi rozkolu, či nedorozumění.
1. úpravs pro OR a jeho vydání, udělal Alcapone update, pro OR, kde upravil brzdy (taková znouze ctnost), aby se dalo jezdit. A to bylo kompatibilní i s MSTS.
2. při dalších vývojích OR, poskytl ladění a to celkové i s dalšíma vychytávkama Josef V. a ty už s MSTS kompatibilní nejsou, puze s editorem aktivit a určité vozy od něj byly součásí TBP. Byly ale přeznačeny a přesunuty do jiných složek. A používají se dodnes.
3. Vozy pro ORCZ jsou samostatná kapitola a tam se musí při instalavi pohlídat přebití.

Ale 80% lidí, co jezdí OR má právě postahováno vozy k OR a s TBP už asi hodné málo. A teď si vem, že všichni, co jsme stahovsli vozy s novým ladéním pro OR to přebijem novým TBP..

Proč měnit názvy celých wag a eng souborů?
Dane, ty jsi jako vždy vůbec nic nepochopil :)
Tedy pro příslušníky VB polopaticky.
Zápis v běžném trainsetu pro peršinga:
Sound ( "..\\..\\common.snd\\sndX6X\\162eng.sms" )
A pokud ten balík má i složky common.snd, tak sndX6X je aktualizována na novější, se zvuky jenom pro ORCZSK.

Tedy pokud budu mít balík vozidel pro ORCZSK a do trainsetu poté nainstaluji tento 150GB balík, tak se zákonitě složka sndX6X degraduje na minulou verzi.
U kabin nevím jak jsou v balíku, ale já je mám ještě před příchodem ORCZSK všechny do
CabView ( "..//..//common.cab//cab16x-zssk//cab162SK.cvf" ) , kdy s příchodem ORCZSK se ten samý soubor kabiny změnil pro ORCZSK.
Tedy není to už provázané s prvky původní kabiny.
Tedy jsem udělal staronové složky ve společných souborech které mají index na konci _OR. A je to.

Už chápeš? Nikdo nechce přepisovat značení.

Back
Nahoře