Jsem rád, že se ty rychlosti vzaly v úvahu. A trochu si musím přihřát polívčičku, že hlavním šťouratelem do šedesátky na "Staré Tišnovce" jsem byl já. Těch úseků není mnoho, ale potěší to.

Proto mě napadlo, že by podobná revitalizace mohla proběhnout i na vysočinské trati, schválně píšu nějaký rok 2013, protože to tam, co já vím, fakt jen proběhlo přetlučení rychlostníků a nějaké drobnosti, které pro simulátor nejsou podstatné. Zdí se to myslím netýkalo, Kuřim zůstala neozděná, to snad až při další vlně modernizace.
Jediné, co mě při Zbyňkově důslednosti napadá, že by trať mohla přijít o typické "já-ram-pu-DÁM", protože tehdy dostala bezestyky, takže vlak jen šumí... No, je proti normám styková kolejnice při rychlosti nad 120 km/h?

O jízdu pak fakt nemám strach. Kolikrát člověk jede i po koridoru 120 a stíhá se. Stačí k tomu jen TJŘ který chceme jet, jen holt ty novější na starší fakt použít nejdou, opačně ale jo. No mně osobně je to fuk, byl to takový nápad, jak třeba první vlnou optimalizace trochu popíchnout bez překopávání i tuto trať, žádnou koridorizaci jsem ani nechtěl, samotnému se mi líbí staré úseky (a pořád otravuju s těmi Budějcemi po staru). Což jen samotné zvýšení rychlosti nijak neohrozí.

Ani staré ÚnO nevadí. Ale pravda, mezi těmi Běchovicemi a Libní také už jezdím o 10 víc.
Trať 321 je na toto super, ale už ji prakticky nejezdím, nebýt Ostravska a Slovenska, protože současné projekty v čele s BP jí tak strašně ujely, že už je ten rozdíl fakt vidět.