18. setkání příznivců hry OpenRails, MSTS i RW

Přijedu

• Ano

Hlasů: 14 70.0%
  • Možná

Hlasů: 7 35.0%
  • Občerstvení

Hlasů: 14 70.0%
  • Nocleh

Hlasů: 7 35.0%
  • Oběd

Hlasů: 11 55.0%
  • Večeře

Hlasů: 9 45.0%

• Hlasovalo členů
    20
  • Ukončená anketa .
Jsem doma zhruba půl hodiny. Rád jsem známé tváře opět viděl. Někomu jsem pomohl s něčím. Kdo chtěl mohl nahlédnout ke mě pod Blender. Překvapení pro mě bylo též pak depo, jelikož jsem si myslel že Sergej ani Brněnská 433 tam nebude. Protože co jsem měl informace tak to tam být ani nemělo. Štokr šel do Lužné a Hradečtí páraři neměli tu svůj stroj Bulíka 464.008, ten je snad s kotlem. O Hektorovi a 1čce žehlení jsem věděl že tam jsou. Ale o těch zbývajících už né.Diky pánové

Viděl bych toho příště tak na týdenní soustředění.
To bych asi vedle Deteria nedal. Teď jsem četl výstižný článek.

Vysavači energie

Všimli jste si už, že po rozhovoru s některými lidmi se cítíte vyčerpaní, nebo vás dokonce rozbolí hlava? Není to mýtus, energetičtí upíři skutečně existují. Neživí se ovšem krví, ale energií, o kterou vás bez milosti připraví, jakmile se jim naskytne příležitost. Ať už je to otravný soused, ….

Konec citace. Deterio, nešlo by to příště v klidu a nevnucovat seniorům, aby tvořili podle tvých představ? Opravdu mně tvé řvaní vyčerpává. Já nevím, ale snad trochu respektu k věku by stačilo. Děkuji.

Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/energie-unava-navky-chyby-zdravi.A260219_094755_zdravi_pet

Zbývá mi posledních několik kilometrů k domovu a letošní slezinu považuji za vydařenou. Nové místo se osvědčilo na výbornou a jsem rád, že jsem se po roce se všemi viděl :)
Dva dny uběhly jako voda a moje poděkování patří všem, kteří se sleziny zúčastnili a především organizátorům, kteří se o nás skvěle starali a hladem ani žízní jsme nepostrádali :)
Prohlídka hradeckého depa byla třešnička na dortu po vydařeném víkendu :)

Větší část účastníků a rozloučení s Miranem. Děkujeme za vše co jsi pro ten náš simulátor udělal.
Tady bych asi měl okomentovat větu o rozloučení se mnou: Na závěr mé účasti jsem chtěl pronést krátkou rozlučkovou řeč s komunitou. A samozřejmě Pepíno neposlouchal, i když jsem ho požádal o krátkou chvíli ticha, stejně jsem ho musel požádat podruhé. a měl jsem dokonce chuť požádat Zbyňka o zapůjčení smyčce s tím, že bych ho o Pepína případě přerazil.:) Jenomže se Pepíno na druhý pokus naštěstí uklidnil a nechal mne mluvit. Proslov byl skutečně o loučení moji maličkosti s komunitou. Bohužel, ta zatracená rakovina se za těch 7 let kdy ji objevili, prokousala k životně důležitým orgánům v mém těle. A tak mi zbývá několik týdnů nebo měsíců do dne, kdy se u mne zastaví pan Smrtka a řekne "Dobý den, tak jsem tady!" a ti kdo znají hru DJC "Vizionář" tak určitě vědí, že to nebude ten pan Smrtka, co se rád zakecal, ale jeho nástupce "mladý sekáč co se nezakecá". No a slíbil jsem veřejně, že samozřejmě budu pozdravovat ty, kteří se na toto nebeské nádraží vydali již dříve. Vzpomněl jsem na Ppoolla, Karla Keberta OK1DNH, Taxe, PepkaQ-2 a další členy komunity, kteří se na tuto cestu vydali přede mnou. A pokud jsem na někoho zapomněl, snad mi to prozatím odpustí. Tam na tom nebeském nádraží zaskočíme do typické zahulené "nádražky" tak z 80. let, kdy ten svět byl ještě jakž takž v pořádku (žádné LBTQXYZ+, 57 genderů, Grýn Dýl a jiné EU hovadiny). Dáme si tam gulášek s osmi knedlíky, pár piv a pár panáků rumu a jistě se domluvíme.
A teď ještě dotaz pro Zbyňka, zda by nepostavil nějakou pěknou trať s pořádným stoupáním, aby tam měla přechodnost pouze moje T426.001 nebo T426.003. Trať by měla být zakončena nějakým pěkným nádražím s bílomodrou fasádou, (něco ve stylu KOLALOKA saloonu z Limonádového Joeho), uloženém na nějakém pěkném obláčku. Svatý Petr by sloužil jako signalista na jediném zhlaví (stanice je konečná na trati). No a náš Pán nejvyšší by samozřejmě dělal přednostu.:)
No a Dan J by zajisté mohl napsat nějakou pěknou aktivitu, ve které by právě T426 sunula nahoru nějaký veselý vagón. Černou opravdu nemám rád :) .
Ale to nic pánové Šemoro a Dane J berte to jako trochu legraci, protože bych se z toho jinak asi zbláznil :) .
Takže komunito, tedy i vy kteří jste se setkání nezúčastnili, berte toto povídání jako předběžné rozloučení, mějte se fajn a nevzpomínejte na mne ve zlém. Samozřejmě, až odejdu v doprovodu pana Smrtky, skutečný nekrolog napíše někdo jiný, protože jak víme nelze psát nekrology na prozatím živé osoby.

Pepíno neposlouchal, i když jsem ho požádal o krátkou chvíli ticha, stejně jsem ho musel požádat podruhé. a měl jsem dokonce chuť požádat Zbyňka o zapůjčení smyčce s tím, že bych ho o Pepína případě přerazil.
Však jsem psal výše, že vůči mě se tam choval jako upír energie. :) Ale toho smyčce by byla škoda. Mohl jsem pro tyto potřeby vzít náhradní, který byl jen za tisícovku. Toho by taková škoda nebyla, kdyby to účel splnilo. :)
A teď ještě dotaz pro Zbyňka, zda by nepostavil nějakou pěknou trať s pořádným stoupáním, aby tam měla přechodnost pouze moje T426.001 nebo T426.003. Trať by měla být zakončena nějakým pěkným nádražím s bílomodrou fasádou,
Za to všechno, co jsi pro komunitu udělal a a hlavně pro mě, bych měl jako bonus něco vymyslet. Ale trať Tanvald - Harrachov ještě nikdo nepostavil a nevymodeloval? Já mám pocit, že z časů Honzy Švece se s tímto počítalo a mám i nějaké traťové podklady. Honza Švec pak měl jiné povinnosti a rodinu, tedy se nelze divit, že tento čas mu vypršel a mě dlouhé roky zůstala nedostavěná Jaroměř. Pokusím se něco vymyslet.
Já nezapomenu, jak sme u tebe byli na návštěvě s Honzou Švecem v Tanvaldě. Do posledního patra paneláku. To byla výška.
Ale to nic pánové Šemoro a Dane J berte to jako trochu legraci, protože bych se z toho jinak asi zbláznil
Já sice zatím nemarodím, ale také mám to stavění tratí a současně modelování jako odreagování od reality, aby mi z nedobrovolné životní situace nehráblo. A proto i jako starobní důchodce stále chodím do práce dokud to půjde. I ta moje práce v cyklo mi dodává energii.
Včera jak jsme jeli autem s MMoukou po nadjezdu v Osové Bítýšce, kam jsem jezdíval z Hustopečí přímým vlakem s elektro bicyklem a zpět domů 100km po svých, úplně se začínám těšit, že na jaře si tohle budu o víkendech ordinovat. Dva roky jsem to nejezdil. Nejprve nic kolejný provoz, tedy se do Vlkova nedalo na rozumný čas dostat, přímé vlaky zrušili a loni zase nepřálo počasí. Hlavně potřebuji shodit zimní špeky. Ale co na to kondice, to uvidím.
Před dvěma lety, když jsem začal cyklosezonu, mne asi po 20 km jízdy na kole začalo píchat v noze, někde u kyčle. Nějak jsem to rozjezdil a pak mne tohle píchání chytlo až po 60 km, to jsem byl už někde v Rosicích a tam jsem si dal na zahrádce jedno orosené a přešlo to. Pak jsem ještě masíroval nohu u Střelic pod viaduktem před Radosticemi. A nějak jsem domů dojel. A světe div se, tyto bolesti přešly samy od sebe. Následující rok až do teď noha nebolí. Dokonce i včera, když jsem přijel domů, vzal jsem to do bytu v prvním patře poklusem po dvou schodech a bez zadýchání. S bolavou nohou tohle nešlo ani náhodou. Tedy snad ty Vlkovy na kole ještě dám. Jak jsem sjížděl ty kopce k Dolním Loučkám, to jsem úplně hltal ten voňavý vzduch lesa. Takto to tam vypadá. I brody přes potok.
IMG_2852.JPG
IMG_2858.JPG
U praktika jsem před deset let nebyl, protože je to stejně vůl, nikdy nepomohl. A hlavně se bojím, aby mi nehledali nějaké nemoci. "Máme podezření, že by jste mohl mít tohle, předepíšeme léky, ale ty mají vedlejší účinek, tak potřebujete tyto léky...." nechci.
Nejlepší byl doktor Hrušinský ve filmu Vesničko má středisková. Jeho radami se řídím.

Trať Tanvald - Harrachov existuje v rámci Zbynďovy trati Liberec - Tanvald. Ovšem kde jí je konec...

Jen je otázka, co má Tanvald–Harrachov společného s tratí, o které mluvil Miran...
Chybí mi tady lajk s motivem úcta a respekt. Teď by se hodil mnohem spíš než palec nahoru...
Ten Miran to myslel jinak, než co se tady začalo rozepisovat. Doslovně by se to dalo nazvat "Vlak do stanice Nebe". Kde by trať byla hodně, hodně, strmá a vyvezla by ho tam ta jeho mašinka. Na vysněné nebeské nádraží. Když jsem četl ty jeho slova, vehnalo mi to slzy do očí. A chtělo by to mu udělat ten zbytek jeho pozemské pouti nějak krásným. A veselým. Toho špatného je v životě až dost a nesmí se tomu poddávat. Ikdyž vyhlídky nejsou optimistické. Pro nikoho.

Ten Miran to myslel jinak, než co se tady začalo rozepisovat.
Fano, kontrolní otázka. Pročpak jsi nebyl na slezině? Rádi bychom Tě i viděli. A to se týká i dalších, co se jen schovávají v anonymitě. Vždyť kde jinde se dozvíš nějaké fígle co a jak. 500 vlezný za nájem klubovny a hromadu řízků a kotle guláše, na to snad každý má, tedy kromě Pepy z Nuslí, který pravidelně uteče bez placení :) .
Ale jinak byla i "sranda" s tím gulášem. U piva jsem se ptal, jestli jste dali guláš do lednice. Prý to nešlo, protože byl teplý. A ráno si jdu uvařit do kuchyňky kafe a tam si připadám jak ve vojenské přezouvárně, kde smrdí ponožky celé roty. Jdu po čichu a to šlo od toho guláše.
A pak asi Deteria napadlo, že si ten guláš ohřeje. A to byla pak taková rychna, že i v sousední místnosti na WC byl z toho takový smrad, že by to přebilo i člověka sedícího na velké se sračkou. A Deterio povídá. "Ale to nesmrdí, to dělají ty pálivé papričky". Nevím tedy proč si nenabral porci. Pak by byl v klubovně konečně klid, když by zbytek dne proseděl na záchodě.

Ještě k té Miranové trati. Já vím dobře jak to myslel. Jenomže to musí mít i nějaký nápad, aby Dan mohl udělat aktivitu. Miran je z Tanvaldu, tedy postavit trať Tanvald - Harrachov a až z Harrachova koleje protáhnout nahoru do nebe.

No dobrá, pánové. Dovolte abych to trochu upřesnil. Moji myšlenku přesně vystihl názor Fany Staňka. I ten název trati je naprosto přesný. Trať by byla fiktivní a naprosto nezávislá a nesměla by navazovat na žádnou skutečnou trať. A to jen proto, aby se po ní náhodou nevydal někdo, kdo tam zatím "nemá přechodnost" :) . Trať je totiž jednosměrná a nedá se po ní sjet dolů. Může klidně začínat na tanvaldském nádraží směrem na Kořenov. Dál to samozřejmě může a vlastně musí být fikce, protože není podle čeho stavět. Tanvaldské nádraží by bylo jediné které leží na zemi, ostatní objekty by mohly ležet na obláčcích. Ale to nic, začínám si moc vymýšlet a tak toho raději nechám. :)

Aha, tak to jsem nepochopil. Tak to už je mimo moji představivost. To by musela být nějaká kolektivní práce.
Zbyňku. Na tuto kolektivní práci dojdem jednou všichni. Někdo dříve a někdo později. Já stál minulý rok na koleji a čekal zda dostanu volno k jízdě, nebo obrat do stanice zpět. Začátkem tohoto roku mi dal přednosta stanice na vědomí, že na 80% zahájím posun do zpáteční stanice a tím to nebude cesta poslední, ale v dopravě "život", ještě snad chvíli pobudu. Při čekačce se sice pokurvilo pár vozů, které musí projít celkovou revizí a čekám, až dostanou svolení k provozu na dráze, takže projdou několika podrobnými kontrolami, ale věřím, že to bude ok. Tím ale vím přesně, co měl Miran na mysli a bohužel jeho soupavě bylo postaveno na návěst volno. Nevím, co je po odjezdu, ale dozvíme se to jednou všichni. Nezbývá než zakončit slovy: "Tak tam chlape pozdravuj a snad se tam někdy setkáme".

Zbyňku. Na tuto kolektivní práci dojdem jednou všichni. Někdo dříve a někdo později. Já stál minulý rok na koleji a čekal zda dostanu volno k jízdě, nebo obrat do stanice zpět. Začátkem tohoto roku mi dal přednosta stanice na vědomí, že na 80% zahájím posun do zpáteční stanice a tím to nebude cesta poslední, ale v dopravě "život", ještě snad chvíli pobudu. Při čekačce se sice pokurvilo pár vozů, které musí projít celkovou revizí a čekám, až dostanou svolení k provozu na dráze, takže projdou několika podrobnými kontrolami, ale věřím, že to bude ok. Tím ale vím přesně, co měl Miran na mysli a bohužel jeho soupavě bylo postaveno na návěst volno. Nevím, co je po odjezdu, ale dozvíme se to jednou všichni. Nezbývá než zakončit slovy: "Tak tam chlape pozdravuj a snad se tam někdy setkáme".
Jsem rád, že alespoň někdo to pochopil, jak měl.

Pochopit nestačí, když nevíš jak realizovat. Proto jsem psal o kolektivní práci. Někdo z mladších třeba nápad má. Já to napodruhé pochopil tak, že by to tedy mělo být universální a jak budeme postupně umírat, tak k parte se spustí tato aktivita. Respektive video z ní. Jenomže na tohle nikdo myslet nechceme. Každý tam jednou musíme, ale nikdo nevíme kdy.

Ale já jsem se na tebe obrátil jako na Pana Stavitele s tím, že se na chvíli přestaneš trápit s přesnými souřadnicemi a sklony a popustíš uzdu fantazii které se meze nekladou :) . Zatímco já bych se s tím trápil do konce života, tak pro tak proslulého stavitele jako jsi ty, by to mohla být "brnkačka" tak na dva až tři večery:). No nic, přestaneme tady plevelit vlákno, původně určené k jinému tématu.

by to mohla být "brnkačka" tak na dva až tři večery
No, přidej. Intenzivní práce od rána do večera tak tři týdny. Večer nepracuji a už jenom lenoším u nějakého seriálu na Netflixu nebo jiného poskytovatele.
Problém je, že nemám představivost jak něco podobného vytvořit. A určitě jsi nemyslel jen holou placku s holou kolejí s maximálním stoupáním až neuvidím nic jiného než bílo.
že se na chvíli přestaneš trápit s přesnými souřadnicemi a sklony
A mě právě taková práce baví, na fiktivní tratě jsem nikdy nebyl. Snad jen jako malý kluk, když jsem si namaloval svůj ostrov a na něm vlastní železniční síť. A pak si po kolejích jezdil tužkou :) Takové jsem byl malé pako. Nyní bych si svůj ostrov mohl postavit, ale bohužel by mne to už nebavilo.

Víš Mirane. Současně už z toho intenzivního jebnutí kolejnicí jsem dávno vyléčený. Zajímám se už jenom zdravě. Důvod mého vytrvalého stavění kromě vzpomínek na dráhu byl jiný. Někdo proti depresím bere prášky, jiný se snaží uchlastat, atd. Mě během stavění umírala celá rodina. Nejprve maminka a hned poté jsem začas stavět tratě. Za devět let otčím a za další 3 roky v roce 2012 pejsek. Poslední člen rodiny. A právě u toho stavění tratí přijdeš na jiné myšlenky a méně si připouštíš smutnou realitu. Protože ono toho bylo mnohem víc. I to, že mi bylo souzeno zůstat sám doma a mohl jsem dělat třeba stojky na hlavě a nešlo to změnit i když snaha byla. Nemám to společenské charisma. Já bych měl depky i přes zimu v práci, že se skoro neprodává. Ani před vánocemi. Opět u editoru tratí a modelaření si nic nepřipouštím. Ale život nejsou jen vláčky, tak pomáhalo i to fidlání na cello. Bohužel roky jsou tady, nijak nekrásníme a požadavky hudebních vystoupení jsou mladá krásná děvčata. Tak si spíš fidlám jen sám pro sebe a pro sousedy v práci za sádrokartonovou zdí, kteří mne rádi poslouchají. A když to jde, jezdím na kole. Kratší rozcvičky na klasickém bajkovi, delší trasy na elektrokole. Tady si také člověk vyčistí hlavu.
Asi tak nějak to mám.

Takže komunito, tedy i vy kteří jste se setkání nezúčastnili, berte toto povídání jako předběžné rozloučení, mějte se fajn a nevzpomínejte na mne ve zlém. Samozřejmě, až odejdu v doprovodu pana Smrtky, skutečný nekrolog napíše někdo jiný, protože jak víme nelze psát nekrology na prozatím živé osoby.
Mirane, když už jsi zmínil nekrolog, tak předáváním špatných zpráv už tady jakés takés zkušenosti mám :( (PPoollll, Tax).

V každém případě bez ohledu na čas odjezdu.....díky za těch skvělých 20 let ..... byla to jízda.

Já si dovolím jeden flashback aby si člověk uvědomil ten vývoj. Takto jsem si krátil čekání na slezinu před 18 lety s mým prvním telefonem s kamerou. Jak mě mrzí že jsem tehdy neměl telefon s dnešními parametry :mad:, to by byly neopakovatelné záběry v kvalitě. No tyto záběry už v kvalitě asi zopakovat nepůjdou... Aspoň že něco zůstalo.

Back
Nahoře