TSRE CZ

Ano, tak som to aj urobil nakoniec. Myslim si vsak, ze cez TSRE by to bolo ovela jednoduchsie....
Ty řídící vozy jsou trochu vyjimka, u nás jsou staré modely taky wag, ale v OR si s něma nezjedeš. Ale narovinu, tohle, jak to je je jen dobře. Aspoň se předejde nesmyslným chybám obyčejných pařanů CS/SK aktivit.

Hoši,

jdu vám s tím něco udělat :-)

Do Loose Consists ale vrtat nebudu. Dan mi při tvorbě vysvětloval, jak to funguje, a jsem rád, že to v současném stavu funguje a nic to nerozbíjí. Tedy alespoň si zatím nikdo nestěžoval :-)

Udělám pouze úpravu nahrazování vozidel v soupravě, aby se tam nenabízely úplně nesmyslné náhrady a chovalo se to rozumněji.

Tak snad to zase o něco zlepší používání editoru souprav.

Do Loose Consists ale vrtat nebudu. Dan mi při tvorbě vysvětloval, jak to funguje, a jsem rád, že to v současném stavu funguje a nic to nerozbíjí. Tedy alespoň si zatím nikdo nestěžoval :-)
Ahoj, mohu jen konstatovat že to neumí ani Activity Analysis, aby jsi nahradil vagón lokomotivou a vývojáři moc dobře věděli proč. Takže plný souhlas. Nechat. To by pak bylo nářků, kdyby někdo najel na vagón místo lokomotivy a měl s ním pokračovat v jízdě. :-)

Jdu se vás ještě na něco zeptat, když už se v tom hrabu :-)

V současné verzi platí, že pokud se nenajde vhodný kandidát na výměnu, žádný výběr se nenabídne. Důvod je jednoduchý – v Trainsetu není nalezeno nic podobného, co by šlo použít jako rozumnou náhradu.

Otázka tedy zní: chtěli byste v takovém případě možnost ručního výběru?

Příklad:

Chybí elektrická lokomotiva RJ 386 202. TSRE CZ nenajde žádnou podobnou lokomotivu, takže dnes skončí bez nabídky náhrady.

Nově by se ale mohl otevřít rozbalovací seznam se všemi elektrickými lokomotivami, které máte v Trainsetu, a vy byste si sami vybrali, jakou chcete použít jako náhradu.

Zajímá mě, jestli byste o takovou možnost stáli, nebo jestli preferujete současné chování bez nabídky náhrady v případě, že se nepodaří najít vhodného kandidáta.

Byla vydána aktualizace TSRE CZ 1.0.2.

Aktualizaci lze provést přímo z programu pomocí tlačítka Zkontrolovat aktualizace. Podrobnosti o změnách se zobrazí během aktualizace.

Ještě jedna poznámka k výměně chybějících vozidel. Zvažoval jsem rozšíření funkce o ruční výběr náhrady ze stejné kategorie vozidel v případě, že není nalezen vhodný kandidát. Zatím jsem se však rozhodl tuto funkci nepřidávat. Dva lajky a jedna zpráva jsou pro mě příliš malá zpětná vazba na to, abych podle toho vyhodnotil skutečný zájem uživatelů. Pokud se ukáže, že o tuto možnost má zájem více lidí, rád se k ní v budoucnu vrátím.

Dobrý den, mě kolikrát zaráží, co mi nabízí na výběr za náhradu. Většinou sáhne v menu do variant rv nebo ms a přitom nahrazuje živou, normálně otočenou lokomotivu. Můžete prosím ten algoritmus zpřesnit?

Dnes vydám ještě jednu aktualizaci (bude oznámeno) :-)

Upravil jsem algoritmus pro hledání náhrad vozidel a zároveň přidal možnost náhrady i v případě, že není nalezena žádná vhodná shoda.

Je tam ale jedno důležité pravidlo. Nepůjde nahradit vozidlo za úplně cokoliv.

Pokud například bude chybět soubor XXXYYYrv.eng, zobrazí se v seznamu pouze vozidla stejné kategorie, tedy ostatní rv.eng lokomotivy. Nebude možné vybírat z vozů nebo z jiných typů vozidel.

Chování bude možné nastavit v settings.txt pomocí nového zápisu:

missingVehicleFallbackCategorySelect =

• false = současné chování (bez nabídky náhrady při nenalezení shody)
  • true = nové chování (nabídka vozidel stejné kategorie i při nenalezení shody)
Ještě si chci pohrát s jednou věcí. Rád bych odstranil nutnost mazat settings.txt po každé větší aktualizaci. Ideální stav by byl takový, že program nové položky doplní automaticky a zároveň zachová všechna vaše současná nastavení.

Pokud se to povede, bude správa nastavení zase o něco pohodlnější :-)

náhrada.jpg

Byla vydána aktualizace TSRE CZ 1.0.3.

Aktualizaci lze provést přímo z programu pomocí tlačítka Zkontrolovat aktualizace. Podrobnosti o změnách se zobrazí během aktualizace.

Back
Nahoře