Projekt Extract Activity Files

Alois Nebel

Pokladník
Ahoj, rád bych vám představil svůj nový program, který je primárně vytvořený pro @MilanV. Ten měl požadavek, jestli by nešlo vytvořit nástroj, který dokáže vytáhnout pouze ty soubory (.con, .pat, .srv), které aktivity skutečně potřebují.

Dalším požadavkem bylo, zda by u nákladních vlaků nešlo jednotně nastavit MaxVelocity na hodnotu 25 m/s (cca 90 km/h). To vše už program umí.

Pokud by se to někomu z aktivitářů hodilo, rád ho poskytnu i ostatním.

extract_activity.jpg

slozka1.jpg

Promiň, nechci nijak shazovat tvou práci a tvorbu jednoho aktivitáře, ale všechny nákladní vlaky fakt nemají V=Max 90, některé mají i 120, tohle je um aktivitáře si consisty uzpůsobit k aktivitě a nepotřebuji na to program, který to ošlehá do jednotného tvaru. Na odsypání souborů funguje spolehlivě TrainStore a funguje perfektně i pod win 11. Myslím, že by MilanV měl nejprve pohledat funkční programy k tvorbě aktivit. Za mne, coby tvůrce aktivit si nastavím, co potřebuji v AI provozu sám k dané aktivitě. Tohle je fakt ukázka, když neumím dělat vše v tvorbě aktivit, vyrobte mi aplikace. :-)

Vím, že některé vlaky jezdí rychleji než 90 km/h, ale u jeho aktivit je potřeba udělat určitý kompromis. Milan nepotřebuje složité programy z dob minulých, ale jednoduchý nástroj, který mu během pár sekund udělá to, co jiné programy.

Jelikož se tady na fóru málokdo vyjádří k tomu, aby program otestoval nebo napsal připomínky ke zlepšení, a místo toho tu často jen čtu, že to někdo nepotřebuje nebo nebude používat (až se to vydá, stejně se začnou objevovat připomínky, co je špatně a co zlepšit), řeším to raději přes Discord. A mohl bych říct, že jsem byl vřele přijat do jejich týmu.

Jak jsem psal výše, je to primárně vytvořené pro Milana, který mi zadal jasný cíl, a ten jsem splnil :-)

Takže vlastně vymýšlíš vymyšlené. TrainStore je zcela jednoduchý a spolehlivý program. Ale jak myslíš. Je to tvohe volba a práce.

Takže vlastně vymýšlíš vymyšlené. TrainStore je zcela jednoduchý a spolehlivý program. Ale jak myslíš. Je to tvohe volba a práce.
Dane, prosím tě, tohle byla rychlokvaška na patnáct minut :-) Není to práce na hodiny ani dny. Chápu, že někdo, kdo je zvyklý na své programy, bude vždycky trochu „remcat“ (nemyslím to ve zlém).

Kdyby to byla práce na hodiny nebo dny, tak neřeknu, ale za 15 minut jsem měl vše poskládané a otestované. Milan mi poslal aktivitu, která má se vším všudy cca 3 000 souborů, a během pár sekund z toho program vytáhl jen 279 .srv, 271 .con a 212 .pat :-)

Ale vždyť jo. Každý dělá po svém. Já jen říkám, že program existuje. Třeba já si tvořím pro každou aktivitu services, paths a consist zvlášť, někdo používá pro více aktivit totožné. Tohle já nepraktikuji, aby se někdy soubory nepřepsaly a tím taky nejsou ve stanicích shodné vozy s jinou aktivitou atd... když chci dělat ReadMe, nebo dávám aktivitu do složekk vydání, spustím ji přes TrainStore a ten mi ponechá ve složkách pouze soubory použité v dané aktivitě, jak act., tak services, paths, consist, ale i eng a wag. Vše nepotřebné odsype bokem do zálohy. Takže i trainset je jen ten, který aktivita používá a tak dělám i výpisy vozidel.

Nechci se vměšovat do vnitřních záležitostí, ale já jsem program trainstore rozchodil, Pro mě by to možná bylo celkem zajímavé, aby se dal udělat všech konzistů pro Danu aktivitu včetně servisu a trafiku. Asi bych úplně neocenil nastavení rychlosti všech vlakových souprav na 90 km/h, pokud je možnost upravit program a udělat volby rychlosti jednotlivých souprav, tak potom to má nějaký přínos. Ale je to jen můj názor, bude záležet i na tom jestli se s mým názorem tady někdo stotložní

Nechci se vměšovat do vnitřních záležitostí, ale já jsem program trainstore rozchodil, Pro mě by to možná bylo celkem zajímavé, aby se dal udělat všech konzistů pro Danu aktivitu včetně servisu a trafiku. Asi bych úplně neocenil nastavení rychlosti všech vlakových souprav na 90 km/h, pokud je možnost upravit program a udělat volby rychlosti jednotlivých souprav, tak potom to má nějaký přínos. Ale je to jen můj názor, bude záležet i na tom jestli se s mým názorem tady někdo stotložní
Zatím je to nastavené tak, že všechny .con, které začínají názvem „nex“, se přepíší (je to na požadavek Milana). Pokud nezaškrtneš přejmenování, tak se samozřejmě nic nepřepíše.

Tygy, v aktivitách, je důležité, aby Os. AI vlaky, R Ai vlaky dodržovaly jakž takž JŘ, dle sešiťáku, a to se daří. Pokud je zpomalíš, nebo zrychlíš, bude problém. Ale zde si ho aktivitář vytvoří sám. Blbé, je když blokující vlak jede příliš pomalu, ale to si vychytáš a přidáš mu. Nebudu tu zasírat vlákno, ono je toho u tvorby daleko víc a jak to je, sedí to jak prdel na hrnec.

Back
Nahoře