ORTS Dynamic Track Converter (náhrada starého Dynatraxu)

RicarCZ

Posunovač
S pomocí AI se mi povedlo vytvořit zcela novou náhradu za starý Dynatrax což by se mohlo hodit všem stavitelům tratí, hlavně větších projektů, které dynatrax načítá i několik hodin a také je v něm pak těžké najít požadovanou kolej pro převod. Mám s tím vlastní zkušenosti i když moje trať nepatří mezi největší.

Nový ORTS Dynamic Track Converter načtě moji trať za pár sekund což je obrovský rozdíl vůči dynatraxu, podporuje vetšinu běžně používaných profilů, přibalil jsem profily pro DB Track, ale umí to i obyčejné a také koleje s náspem.

Dále je konečně možné používat pravotočivé oblouky v TSRE5 se kterými si dynatrax neporadil.

Takže můžete zkusit, je ke stažení na mém webu v nové sekci nástroje pro ORTS, ač jsem to dosti pečlivě testoval můžou tam být ještě chyby, přeci jen je to práce AI. :)

Screen971.jpg

S pomocí AI se mi povedlo vytvořit zcela novou náhradu za starý Dynatrax což by se mohlo hodit všem stavitelům tratí, hlavně větších projektů, které dynatrax načítá i několik hodin a také je v něm pak těžké najít požadovanou kolej pro převod. Mám s tím vlastní zkušenosti i když moje trať nepatří mezi největší.

Nový ORTS Dynamic Track Converter načtě moji trať za pár sekund což je obrovský rozdíl vůči dynatraxu, podporuje vetšinu běžně používaných profilů, přibalil jsem profily pro DB Track, ale umí to i obyčejné a také

Takže můžete zkusit, je ke stažení na mém webu v nové sekci nástroje pro ORTS, ač jsem to dosti pečlivě testoval můžou tam být ještě chyby, přeci jen je to práce AI. :)
Tak jsem se odvážil vyzkoušet tento program, zpočátku jsem byl malinko zmaten, ale pak když jsem přišel na to jak je vymyšleno načítání jednotlivých Tratí. A hned mám jednu zkušenost, pokud nekoresponduje číslo databáze pro dynamickou kolej, program to označí jako chybu, ale až v případě konvertu tečka Potom už se nedá změnit ani model nové dynamické koleje a program to neumí vrátit zpět, takže jediná Výhoda je, že se vytvoří kompletní záloha složky World a dá se to tímto způsobem vrátit zpět.
Dinatraxu tato věc nevadí, a lze model konvertovat do nekonečna. Každopádně ani v tomto případě se nepodařilo upravit vypnutou trolej nad auto kolejí, a trolej je pořád vidět, nechápu, jak je možné že i ruční přepsání ve složce. W detail Static level z čísla 0 na číslo 2 or nerespektuje

A hned mám jednu zkušenost, pokud nekoresponduje číslo databáze pro dynamickou kolej, program to označí jako chybu, ale až v případě konvertu tečka Potom už se nedá změnit ani model nové dynamické koleje a program to neumí vrátit zpět
Potřeboval bych tuto situaci více konkretizovat, jak může nesedět číslo databáze dyn. koleje a jak potom Dynatrax pozná, že se jedná o právě tuto kolej? Program nyní hledá koleje podle vazby world tile + UiD, když ji nenajde tak to vyhodnotí jako chybu a nedovolí konvert.

Každopádně ani v tomto případě se nepodařilo upravit vypnutou trolej nad auto kolejí, a trolej je pořád vidět, nechápu, jak je možné že i ruční přepsání ve složce. W detail Static level z čísla 0 na číslo 2 or nerespektuje
Na tohle se zkusím podívat, ale moc nechápu jak je to svázané s převodem. Ale je pravda že tohle jsem netestoval, protože ve své trati vůbec nepoužívám automatické troleje a na elektrifikované tratě dávám samostatné modely trolejí.

Potřeboval bych tuto situaci více konkretizovat, jak může nesedět číslo databáze dyn. koleje a jak potom Dynatrax pozná, že se jedná o právě tuto kolej? Program nyní hledá koleje podle vazby world tile + UiD, když ji nenajde tak to vyhodnotí jako chybu a nedovolí konvert.

Na tohle se zkusím podívat, ale moc nechápu jak je to svázané s převodem. Ale je pravda že tohle jsem netestoval, protože ve své trati vůbec nepoužívám automatické troleje a na elektrifikované tratě dávám samostatné modely trolejí.
Tohle taky ještě může být klidně zakopaná vada v programu or, někde nějaká skrytá, protože některé jdou vypnout a některé ne. Pro mě do tratě to není, já jsem se dynamických kolejí vyvaroval hned od začátku stavby, už tenkrát s nima byli potíže, tak je nehodlám do své trati dávat ani teď, protože jsem přišel na způsob, jak jsi jednotlivé problematické úseky upravit a na 99% to jde všechno doladit pomocí vyrovnávacích kolejí. Nejlepším příkladem toho jsou momentálně dodělávané bubny v Praze. Ani jsem nečekal, že mi to půjde tak dobře.

Back
Nahoře