Nehody

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím
a hlásím průšvih na česko-slovenském pomezí u Mostů u Jablunkova. :(
http://www.novinky.cz/krimi/184402-u-jablunkova-se-propadl-rozestaveny-zeleznicni-tunel.html .Dnes jsem byl s prckem posedět na bahnhofu a každou chvíli hlásili u vlaků od Čadce zpoždění cca.200 minut.Tak už víme proč.
Musím přiznat,že příspěvky "odborníků" na www.novinky.cz mě zase vyvedly z míry.
Zasvěcení ví,že stavbu dvojkolejného tunelu v Mostech provází problémy od počátku stavby a jak je vidět,příroda se tam jen tak nedá.Nový tunel /zdvojkolejňován jeden ze dvou stávajících jednokolejných/ byl stavěn na nejvyšším bodu tatě Bohumín - Čadca - /Košice/ a vlaky v něm měly překonávat evropské rozvodí Odra-Dunaj.Horniny tam jsou ale natolik nepříznivé a nestabilní,že se zřejmě po deštích nezadařilo.
Snad se nikomu nic nestalo.

Pro zájemce o detaily... http://zelam.web2001.cz/jablunkovsky_tunel/jablunkovsky_tunel.htm .

David

No to sou zase názory. Jeden lepší než druhej. Rozumné bude počkat na "zkreslenou" závěrečnou zprávu. Nejvíc mě dostal tento komentář:

Dochází tam k podobnému jevu jako v Africe. Na hranicích se Slovenskem se odděluje Evropa od Asie a za pár let tam bude prasklina spojující Balt s Jaderským mořem.

Jedna věc je jistá, nic není samo sebou a někde se stala chyba, ale do toho člověk nevidí.

Ale abych jenom nehanil. Někteří lidi maj recht, ale o tom si člověk musí udělat obrázek sám...

Pro Davida: Jaký je vůbec projekt rekonstrukce Jablůnkovských tunelů? To měli vést obě koleje právě v tom propadlým tubusu, nebo každá ve vlastním? A hloubil se nový tunel, nebo pouze procházel rekonstrukcí ten původní?

Čouda napsal:
...

Pro Davida: Jaký je vůbec projekt rekonstrukce Jablůnkovských tunelů? To měli vést obě koleje právě v tom propadlým tubusu, nebo každá ve vlastním? A hloubil se nový tunel, nebo pouze procházel rekonstrukcí ten původní?

Zdravím,
tak prvně bych rád uvedl na pravou míru "chybus",který se v hojném počtu vyskytuje i v oficiálních zprávách ČD a.s. apod. Železniční a "normální" zeměpis zná jen město Jablunkov /se stanicí Jablunkov-Návsí , od nového GVD jen Návsí-Nawsie/ a nikoliv Jablůnkov. :rolleyes:
Co se týče rekonstrukce tunelu v Mostech u Jablunkova,rozšiřování tubusu se týkalo tunelu s traťovou kolejí č.2. Když skouknete osmou fotografii na stránce http://zelam.web2001.cz/jablunkovsky_tunel/jablunkovsky_tunel.htm ,je to ten tunel vpravo /pohled od zastávky Mosty u Jablunkova zastávka/.Po dokončení se tedy měla 1.TK přesunout do rozšířeného tunelu a původní tunel ve kterém vedla 1.TK měl být zasypán.I zde tedy chlapci z novinek.cz šířili nepravdivou informaci,kde uváděli,že obě koleje měly vést ve dvou rekonstruovaných tunelech.
Na výše zmíněné stránce je i několik fotografií ocelového mostu přes řeku Olši v Jablunkově.V současné době je to již víceméně minulost,protože oblouk byl posunut a přes Olši byl postaven most nový.Po starém mostu zatím vede jen jedna TK,ale i ta se časem přesune na most nový.Ještě doplním,že žst.Jablunkov-Návsí již prošla celkovou rekonstrukcí a sám jsem nedávno čučel,jak to teď "po novému" vypadá.;)

David

Dnešní cestování do Pardubic:
v Kolíně nás vyhodili z EC 177 (že pojede odklonem přez Hav. Brod) a řekli nám, že máme jít na náhradní autobusovou dopravu, autobus tam nebyl a a ni nebyl plánu, tak nás poslali na osobák, jsme do něj nastoupili, za 10 minut jsme se rozjeli, ujeli asi 3 zastávky (v Záboří n. Labem) a posadili nás do jinýho osobáku, dojeli jsme do Přelouče , tam jsme z toho vlaku měli plánovaně přestoupit do toho předešlího osobáku, nechápu proč ale to je jedno, no ale ten nepřijel, a místo něj přijel nějakej rychlík (tuším že to byla Odra).
Příčina toho všeho byl prý přejetý 50 opilec v Chotějovicích.

Ano promiň. Ono to je tím, že v Chotějovicích se mi zabil spolužák, tak jsem to omylem zaměnil.

Asi dost blbý, být zraněn neboštíkem, viz: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/190419-telo-muze-rozmetane-vlakem-zranilo-pet-lidi.html

Back
Nahoře