ATI SHAPIRE X1600 PRO - a nulova grafika v hre :(

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mmik
  • Datum začátku Datum začátku
M

mmik

Host
moj problem je: Novy pc: athlon 2,8 64 bit, zakladna doska MSI K8N NEO4 F, a v nej grafika ATI Shapire x1600 pro na PCIe, no po nainstalovani originalnych ovladacov na cely hardware a spusteni hry v plnych detailoch a rozrliseni 1024x768/32bit je grafika v hre miziva, odhad - rozlisenie 640x480 a detaily na minime. cim to moze byt? vdaka za info.. na notebooku mi to ide lepsie a tam je integrovana grafika :(

To mmik: To máš podobnou sestavu co mám já. Podíval bych se do vlastností systému-> na kartu hardware -> tlačítko Správce zařízení, jestli náhodou ti tam nesvítí nějaký žlutý otazník. Pokud ano, nějaký ovladač pro něco systému chybí, je nutné je doinstalovat. Už jsi se připojil na win update? Pokud tedy máš win legal. Těch 1024x768 máš nastaveno na monitoru předpokládám, a těch 640x480 si msts nastavuje defaultně je nutné provést další donastavení. Např. ještě vypnout stíny jestli chceš provozovat modelu od Jardy Skůry.

To Bob_57: S těmi restarty bych to nepřeháněl. Pokud si o to systém vyloženě neřekně např. v případě ORACLu, nedělal bych to. Pokaždě jsem nainstaloval vše co šlo a reset vždy tak max. 2. A těch PC jsem nainstaloval desítky.

No, ovladace su vsetky nainstalovane v pohode, este skusim stiahnut z netu najnovsie ovladace na grafiku a zakladnu dosku. a OS pouzivam XP CZ PRO SP2 a vsetky jeho aktualizacie. este aj nedavno som preinstaloval win, ci to nebude nahodou v tom, no robi to to iste....:(

mmik: Zozen niekde nieco ako DOOM 3, Half Life 2, CS Condition Zero, NFS Carbon a pod. a skus to tam zapat, ze ako to pojde ...

JOHNZ napsal:
mmik: Zozen niekde nieco ako DOOM 3, Half Life 2, CS Condition Zero, NFS Carbon a pod. a skus to tam zapat, ze ako to pojde ...

Naco takové hry stačí stahnout 3DMark nebo něco podobnýho a protahnout to tim.

mmik: Zkus nainstalovat DX9C. Spousta lidí na něj zapomíná a když tam projedeš všechny položky tak tam sou poznámky.

bob57_cz napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
To Bob_57: S těmi restarty bych to nepřeháněl. Pokud si o to systém vyloženě neřekně např. v případě ORACLu, nedělal bych to. Pokaždě jsem nainstaloval vše co šlo a reset vždy tak max. 2. A těch PC jsem nainstaloval desítky.
je lepší znovunačtení registrů z disku než z paměti ( o resetu u mne ani slovo ! )

Mno, reset jsi nenapsal, ale restartů je tam celá řada.....pokud jde o slovíčka

mmik napsal:
No, ovladace su vsetky nainstalovane v pohode, este skusim stiahnut z netu najnovsie ovladace na grafiku a zakladnu dosku. a OS pouzivam XP CZ PRO SP2 a vsetky jeho aktualizacie. este aj nedavno som preinstaloval win, ci to nebude nahodou v tom, no robi to to iste....:(
Z toho si vůbec nic nedělej! Já mam CPU AMD 64 3700+ RAM 1,5GB a Graf Ati X1800GTO a funguje to mizivě.

bob57_cz napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
je lepší znovunačtení registrů z disku než z paměti ( o resetu u mne ani slovo ! )
A jak u win znovu načteš registry? Restartem. Zlatej Unix u toho se resetne daemon a je to - v 95% ať nežeru. Bobe je to věcí názoru, když děláš stroj 1 za 2 to by ses urestartoval po nainstalování každého ovladače.

Vasek napsal:
mmik napsal:
Z toho si vůbec nic nedělej! Já mam CPU AMD 64 3700+ RAM 1,5GB a Graf Ati X1800GTO a funguje to mizivě.

no a ako to riesis???
ALL: asi spravim nejaky screen a uvidite ako to ide :( lebo fakt nevem co mam robit, na starej grafike - geforce 4 mx to slapalo ok .. .(

mmik,Vasek: jaký máte čipset? Jestli máte Nvidia jako muj kámoš tak se nedivim že to neběhá. Skombinovat Nvidia a ATI je blbos z hlediska kompaktibility ja mu to řešil až v BIOSU a byl sem dost vyklepanej.

Draco napsal:
mmik,Vasek: jaký máte čipset? Jestli máte Nvidia jako muj kámoš tak se nedivim že to neběhá. Skombinovat Nvidia a ATI je blbos z hlediska kompaktibility ja mu to řešil až v BIOSU a byl sem dost vyklepanej.

no asi tak to mam :( nvidia a ATI :( ... co mam robit? hmm poradis?

Draco napsal:

Hele nemáš pravdu, já mám K8N SLI FI, a v tom ATI Radeon X1300 a jezdim OK.

tak skuste niekto poradit nejaky navod na to ako to mam poriesit ... :(

mmik napsal:
Vasek napsal:
mmik napsal:

no a ako to riesis???
ALL: asi spravim nejaky screen a uvidite ako to ide :( lebo fakt nevem co mam robit, na starej grafike - geforce 4 mx to slapalo ok .. .(
Jak to řešim ? Jednoduše.Ihned ukončim MsTS začnu mlátit hlavou do zdi a du na Linux.
Ad: Takže jsem ve stejné situaci jak ty - smutný,zklamaný a bezradný.

Vasek napsal:
mmik napsal:
Vasek napsal:
mmik napsal:

no a ako to riesis???
Jak to řešim ? Jednoduše.Ihned ukončim MsTS začnu mlátit hlavou do zdi a du na Linux.
Ad: Takže jsem ve stejné situaci jak ty - smutný,zklamaný a bezradný.

no shit, ja to nejak skusim, nasiel som nove ovladace od ati aj od msi - nvidia, popripade prepalim bios na doske.... a snad to pojde!!!

Zdeněk Itterheim napsal:
Draco napsal:

Hele nemáš pravdu, já mám K8N SLI FI, a v tom ATI Radeon X1300 a jezdim OK.

Ano můžu se i mejlit ale je to logické.

mmik:Tak než se provede zásah SW tak ještě jedna otázečka GF sis měnil sám nebo to máš v záruce.
Pak-li že sis GF měnil sám tak se koukni jestli máš ATInu zapojenou ke zdroji. Jestli ne tak ji jednoduše připoj.

Včera jsem nainstaloval na nový PC s Core 2 Duo na ASUS P5B Deluxe s 2GB RAM DDR2-533 Kingston a GK ATI Sapphire X1600 PRO AD 512MB DDR2 PCle a neměl jsem naprosto žádný problém.Celý PC byl nastaven v servisu se všemi ovladači a DirectX 9c a vše je OK.Rozlišení v MSTS je nastaveno vše na max i obraz s 32b a paráda,obraz je klidný neškube se.Ono vyladit PC je podle technika ze servisu je odborná práce a vrtání v ovladačích celého PC může přinést více škody než užitku,pokud user neví,co vlastně dělá.Technik mi předvedl jeden test,na novou zákl.desku nainstaloval neodpovídající ovladače se starou revizí.Náběh PC stál pak za starou belu,trvalo to skoro 5 minut,to by člověk vyletěl z kůže.A dororučil mi se moc nerýpat v BIOSu,je tam spousta nových nastavení,taktéž pro GK,ono je nejlepší tohle nechat ne servisu,od čeho máme záruku?Ono to rádi seřídí,když k tomu mají servisní dokumentaci.Takže můj názor je,za ty prachy,co PC stál,ať to nastaví servis a je po problémech jako má mmik. :wink:

Petr Novák napsal:
Včera jsem nainstaloval na nový PC s Core 2 Duo na ASUS P5B Deluxe s 2GB RAM DDR2-533 Kingston a GK ATI Sapphire X1600 PRO AD 512MB DDR2 PCle a neměl jsem naprosto žádný problém.Celý PC byl nastaven v servisu se všemi ovladači a DirectX 9c a vše je OK.Rozlišení v MSTS je nastaveno vše na max i obraz s 32b a paráda,obraz je klidný neškube se.Ono vyladit PC je podle technika ze servisu je odborná práce a vrtání v ovladačích celého PC může přinést více škody než užitku,pokud user neví,co vlastně dělá.Technik mi předvedl jeden test,na novou zákl.desku nainstaloval neodpovídající ovladače se starou revizí.Náběh PC stál pak za starou belu,trvalo to skoro 5 minut,to by člověk vyletěl z kůže.A dororučil mi se moc nerýpat v BIOSu,je tam spousta nových nastavení,taktéž pro GK,ono je nejlepší tohle nechat ne servisu,od čeho máme záruku?Ono to rádi seřídí,když k tomu mají servisní dokumentaci.Takže můj názor je,za ty prachy,co PC stál,ať to nastaví servis a je po problémech jako má mmik. :wink:
dik za tvoju radu, ja som robil v servise pc, takze mam ake take skusenosti s ovladacmi aj biosmi... to by nemal byt pre mna problem, vsimol som si ze tvoja doska ma chipset intel, a moja nvidia. kolega vyssie pisal o nekompatibilite ati a nvidia... takze skusim spravit nejake zazraky a hadam to pojde, zatial nie som doma takze este nemozem skusat, ak uspejem, napisem tu o tom nejake skusenosti ;)

Abych řekl pravdu,vždy používám zákl.desky s čipy Intel a nikdy jsem s nimi neměl problémy.Když jsem si před lety kupoval svůj úplně první PC,tak tam byl čipset SiS a ten dokázal pořádně pozlobit při reinstalacích W98.Jinak co se týče grafic.karet,tak používám obě značky,ATI i Nvidia.Zkušenosti mám takové,že Nvidia musí používat starší ovladače,na kterých běží MSTS celkem bez problémů a u ATI mohu použít poslední verzi ovladačů.Je však otázka,zda-li MSTS vůbec využije vysokou kvalitu kvůli zastaralému enginu...

Back
Nahoře