Exkurze do Miniatur Wunderland v Hamburgu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna KimiR
  • Datum začátku Datum začátku

KimiR

Signalista
Ahoj lidičky a příznivci msts,Připravuje se výlet do Miniatur Wunderland do Hamburgu.Je to největší modelová železnice na světě.Bylo by to na 3 dny.Termín se udá dle dovolené zajemců.Předběžný termín by bylo 29.7. 2008 - 31.7. 2008
Inforamce o ceně ubytování je zde:
http://www.hotels.cz/Booking.aspx?st_pg=1&h_bid=9C1E18EFC80745E3B4FAF4C574EFEBCA&h_sfi=1&st_sort=Default&rate_nr_rooms_11%7c%7cmy%257cnor%257c60960=3&h_chp=50%2c00&h_persons=2&rate_select_11%7c%7cmy%257cnor%257c60960=Vybrat&h_rooms=2&h_hmid=51490&lng=CS&h_departure=31.7.2008&h_sbl=%2fSearch.aspx%3fhan%3d1864049%26hs_destination%3dHamburg-Altona%2brailway%2bstation%26hs_persons%3d2%26hs_locationnr%3d134304%26hs_ltype%3d4%26hs_mpl%3d34865%26hs_oldlandisoa3%3dDEU%26hs_arrival%3d29.7.2008%26lng%3dCS%26hs_departure%3d31.7.2008%26hs_circum%3d20%26submit%3dHledat%26hs_validate%3d1%26hs_llat%3d53%252c55229%26hs_lcircum%3d0%26hs_olddestination%3dHamburg-Altona%2brailway%2bstation%26hs_landisoa3%3dDEU%26hs_llong%3d9%252c93485%26hs_searchmode%3d1%26hs_lnh%3d0%26hs_rooms%3d1&h_arrival=29.7.2008&h_chpn=-1&h_persons_total=6&h_nri=1&h_sar=1&st_avail=1&st_pos=8&han=1864049&h_step=4

Informace o Miniatur Wunderland je zde : http://www.miniatur-wunderland.com

Jízda tam buď Ec 176 nebo Ec 174 Jan Jesenius

Program:
1 den-jízda směr Hamburg + ubytování na hotelu nebo motel,podle toho co se najde
2 den-jít na největší modelovou železnici na světě do Hamburg-Dungeon na Miniatur Wunderland + pokud se skončí s prohlídkou dříve tak se dojít podívat na jiné místa po Hamburgu
3 den-návrat domů nejspíše Ec 175 Jan Jesenius

Momentílní počet osob,které pojedou se podívat je 3.Případní zájemci sem pište a termíny dovolených pokud by ste chtěli jet se podívat.
Lukáš Mach

Naposled editoval moderátor:
A pokud víte o levnějším ubytování, tak také napište. Hledalo se co nejblíže k nádraží, ale může být i dál. A termín je zatím kvůli mě, ale mohu ještě jet příští týden, hlavně nemá cenu jet na sobotu či neděli. To se tam nehneme. Všední den je volněji a větší klid na prohlídku. Ale vzhledem k tomu, že budou prázdniny tak je možné, že bude plno i v tyto dny.

To je škoda, že se to tu neobjevilo o měsíc dřív. Já mám už rezervaci na 12.08.2008 v 9:30 hod. pro celou moji rodinu. :salut:

milan

Milan Grygar napsal:
To je škoda, že se to tu neobjevilo o měsíc dřív. Já mám už rezervaci na 12.08.2008 v 9:30 hod. pro celou moji rodinu. :salut:

milan

Ahoj,jenže mi máme možnost toho datumu jak je uvedené víše.Jen by mě zajímalo v jakém hotelu jsi se ubytoval,popř. jak tam frčíš na ten hamburg.Díky Lukáš

Jedu tam přes Munchen den předem v 13:16 R 452 do Swandorfu přestup na Os do Munchenu a pak EN 1288 METEOR do Hamburgu příj. 8:11 hod. Spánek v EN a zpátky rovněž přes Munchen. Návrat další den okolo 09:00 hod.

Milan

Milan Grygar napsal:
Jedu tam přes Munchen den předem v 13:16 R 452 do Swandorfu přestup na Os do Munchenu a pak EN 1288 METEOR do Hamburgu příj. 8:11 hod. Spánek v EN a zpátky rovněž přes Munchen. Návrat další den okolo 09:00 hod.

Milan

To se mě zdá že je to zajíždka ne a dražší přes munchen než přes Berlin na hamburg

KimiR napsal:
Milan Grygar napsal:

Milan

To se mě zdá že je to zajíždka ne a dražší přes munchen než přes Berlin na hamburg
Asi jede na FIPku a tak mu to nevadí.

Matýsek napsal:
KimiR napsal:
Milan Grygar napsal:

Milan

Asi jede na FIPku a tak mu to nevadí.
Přesně tak judu na fipku. :D

Kdo tam ještě nebyl, tak se má na co těšit. Již jsem tam byl dvakrát a pokaždý člověk objeví něco novýho. Nejzajímavější je asi hledat "akční" figurky kdekoliv v krajině. Naleznete tam hledání utonulého potápěči, opalování nahoře i dole bez, mořskou panu sedící na kamenech u potoka, souložící figurky ve slunečnicovém poli, malíře u tunelového portálu, mnicha, jak kouká na zadnici jedné řidičky, která se hrabe v motoru a mraky dalších scén. Vřele doporučuji. Jen se obávám, že ještě nebude otevřen nejnovější přírůstek kolejiště, které je stále ve stavbě.

Karlos napsal:
Kdo tam ještě nebyl, tak se má na co těšit. Již jsem tam byl dvakrát a pokaždý člověk objeví něco novýho. Nejzajímavější je asi hledat "akční" figurky kdekoliv v krajině. Naleznete tam hledání utonulého potápěči, opalování nahoře i dole bez, mořskou panu sedící na kamenech u potoka, souložící figurky ve slunečnicovém poli, malíře u tunelového portálu, mnicha, jak kouká na zadnici jedné řidičky, která se hrabe v motoru a mraky dalších scén. Vřele doporučuji. Jen se obávám, že ještě nebude otevřen nejnovější přírůstek kolejiště, které je stále ve stavbě.

díky za tipy na co se máme těšit.

Pro všechny:Jestli vás ani příspšvěk od Karlose nepřesvětší,že se máte na co těšit,tak neváhej te a zájemci pište.Podotýkám že datum je zatím stanoven na 29.7. 2008 - 31.7. 2008 .Datum uzavření musí být tak aby se zajistil hotel maximálně měsíc před odjezdem,vaše dovolené pište sem nebo mě kontaktujte na icq 245-731-950.Díky Lukáš

Na to ubytovani - http://www.jugendherberge.de/en/
Kolega to i doporucuje, ale ja zkusenost nemam.
Ostatne koukam, ze toto - http://www.jugendherberge.de/en/hostels/search/portrait/jh.jsp?IDJH=523 by melo byt primo u centra "lidskeho" pristavu, neboli u Landungsbrücken. To by se dalo i navigacne zvladnout (S-bahn s hbf S1/2/3 smer Altona ci U-bahn U3 smer St.Pauli/Barmbek - bacha, nezamenit s U2, to sice pres Barmbek jede taky, ale s hbf je to na druhou stranu). Ostatne to k MW je cca 200-300m, mozna i fous dal, ale moc nee.
Pavel

Připomínám že ještě měsíc můžete dávat termíny svých dovolených,protože pak se rezervuje ubytování na ten datum co je napsán jako první a to od 29.7. 2008 - 31.7. 2008.Současný počet lidí co se tam jedou podívat je stále 3 osoby.Pojede se přes Dresden a Berlín,nikoliv přes Munchen.Počítejte že se pojede v posledním vozu,jestliže se pojede na Ec 176 tak poslední vagon je DB AVMZ,pokud by se jelo Ec 174 Jan Jesenius tak poslední vagon jede opět DB AVMZ,nazpátek se pojede Ec 175 Jan Jesenius a jako poslední vagon je řazen DB BPMDZ.Je to z toho důvodu že bych si chtěl natočit Ústí nad Labem-Dresden hbf a Berlin-Dahlewitz přes Berlin-Grosbeeren,Berlin-Sudkreuz,Berlin-Posdamer platz,Berlin HBF,Berlin-Weding až do Berlin-Spandau.Tudy jezdí EC vlaky z a do České Republiky a ještě Hamburg HBF,Hamburg-Altona.Lukáš

Ahoj,tak máme přesně 2 měsíce do odjezdu směr Hamburg,upřesním ubytování co se mi podařilo najít http://www.czech.hostelworld.com/hosteldetails.php/AOHostelHamburg-Hamburg-19393 , http://www.hostelbookers.com/hostels/germany/hamburg/17784 .Pro 3 osoby na 2 noci to celkem vychází na 4751 CZK za 4 lůžko.Ještě měsíc sem můžete případní zajemci psát váš zájem.Upozorňuji že otevřené dveře nechám do 29.6.2008.Pak se rezervuje hostel a opozdilci už mají smůlu,nebo by musely spát někde ve stanu úplně někde mimo Hamburg,tento hostel leží zhruba 200 m od Hamburg HBF a také je to kousek do hamburg-dungeon kde je miniatur wunderland největší modelová železnice na světě.Zhruba 10-15 min chůze.Tak neváhej te a pište.Lukáš

Nechci remcat, ale pokud lezi 200m od hbf, coz samo osobe je dost siroky pojem, tak k MW to mate tak asi 4 stanice linkou U3 ci 3 stanice U1 + kus pesky, ale rozhodne to kousek teda neni. Nebo mozna spis nevite, kde to MW zde je ...
A koukaje na mapku, tak to neni ani tech 200m od hbf ... ale zase kousek je upoutany balon, ale jeste jsem se s nim nevezl, ale urcite je to pekne ... nemluve o ex Berlinskem bf, ktere dneska slouzi jako odstavne kolejiste ... ;-)
A co se tyce dopravy, to k tomu MW mate akorat kus pesky, MHD nema smysl bo s tohohle smeru jede vse k hbf a to pak na prestup, to pesky dojdete rychlejc. Ale zase, pokud tu budete prvne, tak to bude pekna a zajimava (relativne) prochazka.
Pavel

Taky si myslím, že využívat služby MHD je vcelku zbytečné. Pěšky se to dá tvládnout cca do 20 minut. Čím jsem však byl v Hamburku překvapen? Když jsem prvně v životě viděl na vlastní kukadla v MHD zařazená dvoukloubové autobusy. Řeknu Vám, takovou krávu řídit je asi zážitek. Foto zde: http://www.072.wz.cz/moje_foto/PB120740.JPG

A zas budu remcat, HH ma 2.5 mil dusi, coz ve srovnani s Vasi vesnici je prece jenom krapet vice, takze na takovehle podivne srovnani pohledem vubec nedejte ... nebo dejte ... ale poradne a pohodlne boty.
Co se tyce nazvu bf (nadrazi), v nemecku bylo zvykem, ze kazde nadrazi v pocatku melo nazev podle mesta, od ktereho do dotceneho mesta vedli koleje a pocitali se jen ty velke mesta, takze jak v HH je/bylo Berlinske nadrazi, tak v Berline bylo (schvalne, co je tam ted misto nej ?) nadrazi Hamburske. Tolik jen drobna poznamka.
A co se tyce tech 25m oblud, tak ted je tady na mesicni test XXL Hybrid, coz je jeste lepsi obluda ...
Pavel

Ahoj všem,upřesňuji info o jízdném a jízdě a cenách:
Jízda do Hamburgu vlakem Ec 174 Jan Jesenius,poslední vůz AVMZ,poslendí kupé toho vozu.
Zpátky z Hamburgu vlakem Ec 175 Jan Jesenius,poslední vůz BPMDZ,to je velkoprostorák,takže tam to bude jedno,ale spíše blíže ke konci vlaku

Jeseniuse jsem vybral záměrně,aby pro ty co když tak by chtěly jet buď ze slovenska,otravy,chebu,č. budějovic.Tak aby měli možnost na tento spoj se dostat,to samé i zpátky.Já budu přestupovat v Pardubicích na něho ještě spolu s Alcaponem,který se připojí v HK.Zatím 3 učastník bude nastupovat na Ec 174 v Praha-Holešovice.

Cena jízdenky z Prahy-Holesovice do Hamburg-Altona je v 1 třídě : 3903,- Kč tj: 156,10 EUR zpátky to bude stát ve druhé 2485,- Kč tj: 99,40 EUR .Zpáteční sleva v 1 třídě stojí 7805,- Kč tj: 312,20 EUR ve 2.třídě zpáteční sleva stojí 4970,- Kč tj: 198,80 EUR,případní zajemci by mohli vystoupit Hamburg HBF je to blíže k hostelu než z Altony.

Cena vstupného pro dospělou osobu nad 16 let je 10 EUR.Pro děti do 1 m výšky je to zdarma.Pro děti do 16 let to stojí 5 EUR.Skupina o min. počtu osob 15 je 9 eur na osobu.

Cena hostelu.Pokud pojedeme 3 tak za 4 lůžko se zaplatí za 2 noci dohromady CZK 4576.74 .Ještě foto z pokojů http://images.hostelworld.com/images/hostels/19393_2.jpg

Datum odjezdu je 29.7. 2008
Datum příjezdu je 31.7. 2008
DATUM UZAVŘENÍ DVEŘÍ PŘÍPADNÝCH ZÁJEMCŮ JE 29.6. 2008

Máte ještě šanci tak pište případní zajemci.Lukáš

KimiR napsal:
Ahoj všem,upřesňuji info o jízdném a jízdě a cenách:
Jízda do Hamburgu vlakem Ec 174 Jan Jesenius,poslední vůz AVMZ,poslendí kupé toho vozu.
Zpátky z Hamburgu vlakem Ec 175 Jan Jesenius,poslední vůz BPMDZ,to je velkoprostorák,takže tam to bude jedno,ale spíše blíže ke konci vlaku
....
Máte ještě šanci tak pište případní zajemci.Lukáš
Hezky to máš naplánované jen co je pravda ... Jenom škoda, že já už tam budu od 2 dny dříve.Takže se tam ještě možná potkáme .. Vracím se s několika dalšími lidmi o 1 den později.

Ono je to naplánováno kvůli mě, páč mám od 28 dovolenou. Ale jet by se dalo i v neděli. A posunout dovolenou nemůžu, protože je to celozávodka. A zbytek své mám na později. Ještě je měsíc čas, tak uvidíme. A jedete také vlakem.

Back
Nahoře