Přestupy mezi HV (přesunuto z MSTS Bin)

alcapone

Pomocník strojvedoucího
A to se Ti divím, že v rámci zvýšení reality nejsi proti tomu, že si fíra prostě odskočí z elektriky na přípřež diesel a sám se odveze přes výluku.....docela unreal....když už tady prosazuješ stažené sběrače

To chceš říct, když couvnu s banánem na soupravu, kde je bardotka, umrtvím mašinu a přejdu dopředu na bardotku, s tím, že se z banánu stává vagón je unreal. To mám přesně u mé připravované aktivity, a to jenom proto, že bin neumí pracovat s motorem a elektrikou dohromady, ale když jsou dva motory nebo dvě elektriky tak to jde vše normálně.

742 co brani firovi prebehnut sa vonkom? ono ak ma odomknute obe kabiny tak je to snad podobne rychle ako cez strojovnu

alcapone napsal:
A to se Ti divím, že v rámci zvýšení reality nejsi proti tomu, že si fíra prostě odskočí z elektriky na přípřež diesel a sám se odveze přes výluku.....docela unreal....když už tady prosazuješ stažené sběrače

To chceš říct, když couvnu s banánem na soupravu, kde je bardotka, umrtvím mašinu a přejdu dopředu na bardotku, s tím, že se z banánu stává vagón je unreal. To mám přesně u mé připravované aktivity, a to jenom proto, že bin neumí pracovat s motorem a elektrikou dohromady, ale když jsou dva motory nebo dvě elektriky tak to jde vše normálně.

Jo přesně tak, tohle je unreal.....ukaž mi v praxi jedinou výluku, kde si fíra přeleze z vlakové loko na diesel, sám se převeze přes napěťovou výluku s tím, že si ten diesel sám odřídí, pak si diesel odvěsí a zase se vrátí na svůj vlak a vesele odjede ......

Daleko líp si dovedu představit aktivitu na hodinku na hektoru třeba v Kutné Hoře na přetahu mezi ss a st trakcí........

Tak to bude muset teda zůstat na banánu a jet HK-Pardubice na zadku. To jsem zvědav, kdo bude za mě houkat u přejezdů.

Martens určitě myslí reál železnici, v MSTS samozřejmě pojedeš bardotkou. Aktivita tím bude i pestřejší, že se svezeš na více loko. V reálu bys seděl na banánu a čekal až Tě dovezou na místo určení.

Páni, keď chcete skákať z mašiny do mašiny, tak na to je ideálny Trainz ... tam si môžete krúžiť aj v 8 lokomotívach naraz "podle libosti"
Preskakovať z elektriky do diesla a späť je fakt divné ... čo ešte keby tak fíra počas posunu odbehol na malú potrebu medzi nárazníky ?

Naposled editoval moderátor:
A jak udělat např. aktivitu Praha - Kolín s napěťovou výlukou v úseku třeba Pečky - Velim ? Kdyby byl Multiplayer, tak by to šlo, takhle si musíš obhospodařit i toho traktora. Nebo rozdělit aktivitu na 3. díly, ale já jsem pro řešení, co udělal alcapone.

Martensi samozřejmě že jen u loko kde jsou dvě stanoviště na čelních stranách loko a ne s věžovým stanovištěm.A to je také pravda,ale přeci jen už zde dosti nereálné se přemisťovat na loko jiného řádu,ale to už je věc tvůrce aktivit,tam přejdeš na druhé loko a vezeš sám sebe,tady projdeš přes zablokované dvoje dveře jako duch,co je blíže realitě? atd...ale je tu ošetřeno přemístění se na druhé stanoviště a to má alespoň podle mě více k realitě.A proto to stahování zběračů by jistě stálo se alespoň nad tím pozastavit,to máš jako řešení s nastavením brzd atd..jeden z další kroků k realitě který stojí alespoň za zamyšlení.Pokud už je nastaveno v Bin-u přepínání cab,pak udělat v závislosti na eng-u poloha pantografu blokování přepnutí cab-u.Pantograf nahoře-zakázano přepnutí,pantograf dole povoleno.
A pro ostatní,kolikrát jste už za život vyděli strojvedoucího slézt z jednoho stanoviště,zamknout ho,přejít na druhé,odemknout,vylézt a oživit pult?No já ani jednoho,stále se volá po realitě a toto má k realitě hodně.

Lidi, je to tak, jak píšete. Fíra nastoupí do práce na lokomotivu a na té slouží. Pokud přeleze na jinou lokotku, tak tu původní buď musí odstavit nebo jej někdo vystřídá, pak půjde pěšky na jinou kolej, nebo počká až mu to přijede a vystřídá jiného kolegu. Ale nikdy to není tak, že na Tebe najede jiná loko, na kterou si jen přelezu a pokračuji na této v další jízdě. To už je opravdu Unreal.
V praxi to znamená, že taková aktivita na více lokomotivách by měla být vždy ukončena při výměně stroje a na jiné loko se začne aktivita nová. Aby se to synchronizovalo, pokud pojedu první část aktivity opožděně, úkol bude nesplněn. Takže v MSTS BIN bych spíše uvítal než skákat z mašiny na mašinu návaznost aktivit. Pokud nesplním úkol první části, tak budu bez šance spustit další díl této aktivity. Jedině tohle řešení je v souladu s reálem.

742.041 napsal:
Martensi samozřejmě že jen u loko kde jsou dvě stanoviště na čelních stranách loko a ne s věžovým stanovištěm.
Ukaž mi, prosím tě, kde je třeba na loko řady 371/2 věžové stanoviště? Tam dveře do strojovny blokované nejsou....a co panťáky....tam blokování dveří mimo řady 470 taky není ....

Co se týče stávající kontroly při přechodu k druhému pultu, tak to je společný postup snad pro všechny HV, nebo ne? Už tak se to přiblížilo k realitě, že pro přechod na druhé stanoviště musíš stát a mít zabržděnu vlakovou brzdu....

S tím pantogragem mi tam docela chybí, že není povolena stejná logika i dieselů.....P stopneš motor, přehraje se zvuk pro stopku motoru a mašina prostě nejede.....nastartuješ motor a můžeš jet.....opět v rámci kompromisu......

Ad aktivity : No když vezmeš situaci, kdy si to holt musíš odvézt sám na druhé mašině, protože to prostě v MSTS jinak nejde, tak je to kompromis....beru, souhlas .... ale jinak tady už opravdu závisí na soudnosti autora aktivity.....

bob57_cz napsal:
V reálu jsem to taky zažil na vlastní kůži nejednou u rychlíku do Prešpurku, kdy jsem seděl na své 363, bratia přijeli na přípřež s 350, předali mi klíče a šli spinkat. Já pak tu svoji udělal studenou a odtáhnul to s tou jejich. V Blavě si to zase vzal místní a odvezl do depa, já přelezl na svoji a doklepnul to na Nové Mesto. To se dělalo.
Bobe a tohle normálně předpisy dovolovaly, mohla tedy tato situace nastat a byla v souladu s předpisy? A takovéto přestupy mezi el. a nezávislou trakcí?

Mám tu něco jiného, co když miláček vypoví službu :?: :!: Stává se to. Byl jsem svědkem že fíra za cestu z Pha do dc posbíral 2 loko navíc, bylo to legrační. 122, 123, 163 a vagony.

A ještě vemte v potaz možnost, že fíra co najel na soupravu s Bardotkou nemá seznání tratě a já mám kromě papírů na elektriky také na motory (což také mám). A fírové zajisté odsouhlasí, že když mu na mašinu vlezl pilot (pro neznalé ten, co má seznání na trati kde se pojede), tak většinou ten vlak také kočíroval a ne že jen do toho fírovi kecal.
Takže ten přechod z E na T je reálný i s tím, že si tu T budu kočírovat.
Karel

Martensi,promiň že jsem to nenapsal detilněji ale vím že i na soupravách složených aneb panťácích.Šlo jeno návrh pro Džordže o to zdali by to bylo možné uvést do BIn-u jeho další zvěrohodnění.S přeskokem na jinou loko to nemám nic společného.

Bobe:co to je národnostní menšina ohledně které by se to nemělo inplementovat?Sebevrezi,kaskadéři,nebo úplně někdo jiný?

bob57_cz napsal:
Co je obvyklé u nás, je například ve Francii či Belgii neznámé a naopak. Implementovat se může to, co je platné všude.

Naopak jsem pro odstranění některých věcí jako třeba vybavení VZ kromě tlačítka i jinými ovladači.
Toto je taky naše specifikace pro zpohodlnění obsluhy, ale jiné správy vyžadují prokázání obsluhy jen k tomu určeným ovladačem .
Naše pojetí způsobuje problémy v monitorech MSTS a v reálu je to také zdroj poruch navíc.

Já jsem proti tomu aby se odstranilo vybavování tlačítka VZ i jinými ovladači než právě tomu určeným tlačítkem. A co se týče toho implementování - myslím že by měl být patch orientován na zvláštnosti jedné (naší) železniční správy, nebo z toho vzejde buď míchanice, nebo patch ochuzený o spoustu vychytávek Ovšem to záleží na autorovi

Tu aktivitu jsem chtěl udělat dle skutečnosti, kterou jsem zažil, a která se provozuje do dnes na Hradeckých tratích. Nasedl jsem na R z Polska do Prahy, v Tý nastalo překvapení, brejlovec zůstal na soupravě, druhý R najel na tuto soupravu, zadní brejlovec se odpojil a místo něj se připojil banán a pomohl až do Pardubic 754ce. To samé jsem chtěl udelat v MSTS, ale simulátor neumí ovládat přední mašinu, kdy je potřeba i houkat. Proto holt buď zůstaneš na banánu a přes venkovní pohled dojedeš do Pardubic, nebo přelezeš do bardotky a odtáhneš soupravu sám, což při 12 vagónech + banán je docela darda.

Back
Nahoře