Využití vybudovaného prostředí MSTS

Pajavlaky

Průvodčí
Tak si teda už vůbec nejsem jistý, jestli to má všechno cenu. 80 % aktivit jsem nedojel a nové aktivity už radši ani nestahuju. Padá to padá. Za to ale nikdo nemůže. Jezdit aktivity bez traffiku je o ničem, a věnovat se několik dní přípravě aktivity, která padat nebude, abych si ji pak jednou sjel... Nevím. Je to docela zvláštní. Nechci nikoho urazit, ale co se týče aktivit, tak co si neudělám, to mi nejde. Asi tak půl týdne zabraného času za jednu dvouhodinovou jízdu. Síla. Spát chodim nejdřív ve tři, pomalu nejim, nespim... Už jsem v tom. Závislost. Na něčem, co neexistuje. Bylo by tak hezký otevřít MSTS, vybrat si z několika vlaků vyjet a bejt si jistej, že jestli neudělám jezdeckou chybu, tak dojedu. To je pořád dokola. Je tolik nádhernejch věcí pro MSTS, ale nevim jak je využít. Kdyby to šlo nějak zjednodušit. A to jsou jen aktivity. Blbé consisty 2-3 hodiny práce. O stavbách tratích, modelování atd. radši nemluvím. Teprve teď si uvědomuju, kolik toho musel např. Zbyněk obětovat. A všichni ostatní. Modeláři, skinaři, vůbec všichni, co se o to vše zasloužili. Je dobře, že se MSTS stále vyvíjí, a jsem opravdu zvědav, kdy se dojde na samé jeho hranice.
Už mi to ale hodně leze na mozek. Nedovedu myslet na nic jinýho, jenom pořád přemejšlim jak to udělat... Vyšel nový úsek tratě. Skvělé. Tejden budu zanedbávat všechno ostatní, udělám si aktivitu a sjedu si po ní. Myslím, že by to všechno chtělo nějak zjednodušit. Takhle se z toho zblázníme. Myslím, že nejsem jediný, kdo už z toho blbne.
Napadlo mě, co třeba nějak totálně změnit tvorbu nebo spíše šíření aktivit.
Každý má svůj web, své aktivity. To je moc pěkné, ale nejlépe bych se pokusil zavést jednu stránku pro každou trať, se všemi aktivitami jednotného značení a hlavně s jistotou, že nespadnou-dělanými podle pravidel. Traffic je lehce ( max. 1 traffic vždy načten ) a dostatečný rezervy. Vím, že jsou třeba místa, kde by se dali dát 3, ale chce to jistotu. A taky jakousi pravidelnost ( když budu mít v Libni jeden vlak, je hloupé mít v Chocni tři )... Když by se do toho zapojili všichni, co aktivity umějí, možná bysme to dokázali. Dokázali zajistit využití roků práce všech stavitelů, modelářů, skinařů zvukařů atd.
Už asi zase blbnu... :roll: Nezlobte se.

Pajavlaky: Nič v zlom, ale asi naozaj blbneš. Ak ti padá väčšina aktivít, hľadaj chybu vo svojom kompe ... vyladenie, zabordelovanie windows, zabordelovanie disku, rôzne bordelprogramy na disku a pod. alebo proste nedostatok RAM či slabý procesor alebo pomalý disk. Skús vypnúť zvuk - ak sa to zlepší, je na čase poladiť ovládače zvukovky, alebo obstarať niečo lepšie.

Mne na mojom viacmenej low-end notebooku s nechutne pomalým diskovým systémom a viacmenej podpriemernou grafickou kartou a hoc slušným, stále však nie extrémnym procesorom Cel M 1.6 (predsalen, notes je určený na iné veci ako MsTS) padá minimum aktivít (jediný autor, na ktorého by som mohol pozerať cez prsty je Zdenek Itterheim, ktorý je dosť štedrý na traffiky ...), ani čas sa moc nerozchádza, akurát je to miestami riadna slideshow. Ide len o to ako je systém narychtovaný a čo je v ňom za mrdník ...

Na svete sa najlepšie osvedčil režim autorských stránok a nejakého oznamovacieho fóra/stránky. Prečo? Každý autor stránky vie na svojom webe poskytnúť najlepšie aj technickú podporu (opravy aktivít, kdejaké návody a hefty). a spätnú väzbu môže využiť práve vo fóre.

Spoločný web = človek, ktorý sa o to musí starať = kopec roboty = šanca, že ho to echt rýchlo omrzí. Ďalej sa treba na čomsi dohodnúť a to dodržiavať. Do toho vám vletia ľudia, s ktorými ste sa na ničom nedohadovali a zmenia niečo, čo je pre vás podstatné (nenarážam na konkrétne osoby ani situácie, tieto zásahy môžu byť z pohľadu používateľa aj pozitívne). A tak ďalej. Zakaždým to skončí v stratene ...

Záruku na to, že ti aktivita nepadne ti nedá ani svatý kristus. Naše trate a vozidlá síce vyzerajú nádherne, ale ... daňou je extrémna hardwarová náročnosť a aktivita i bez trafficu je miestami na hrane medzi behom a pádom. Tam už je to len o tom vyladení systému.

Recept na závislosť: Pre začiatok sa skús mierniť a nepachtiť za každou novinkou (autori ti tu mohutne pomáhajú, nových vozidiel až tak veľa nie je a možno je to aj dobre, síce sa nám trocha množia trate, ale tiež to nie je až tak zlé). Pre začiatok stačí napr., že si mesiac nenainštaluješ aktualizácie na BP. Potom si skús nájsť nejakú inú robotu (ja => railpage.net + s KŽM pracujeme na dvoch koľajiskách a v oboch sme v stave, že sa robí elektrika = moja parketa). Následne sa snaž nanominovať do prostredia, kde na nejnaké hranie nebude pár týždňov čas (ja => maturity). A potom ťa to rýchlo prejde ... a skončíš ako ja, že do všetkého kibicujem a nič netvorím. Holt, času je akurát na nejaké občasné skinovanie.

Právě z těchto důvodů tvořím svou vlastní aktivitu, která má i otestovat, kolik trať unese a má odhalit slabiny při stavbě trati. (viz například automobilový provoz v Hradci Králové, který způsoboval pády)
Takže souhlasím spíše s Pájouvlaky. Nemělo by to být o tom, abych si před spuštěním MSTS musel povinně vyčistit registry a odinstalovat zbytečné programy, ale aby aktivity fungovaly na průměrně používaném PC. Pokud ale uživatel nebude mít vozidla, která použil autor a nahradí si je svými a použije nějaké s mnoha polygony navíc, tak aktivita, která v originále nepadá, uživateli padat může. Takže pro zveřejnění je nutné používat Trainset, jehož vozidla má většina uživatelů. Zkrátka je to celé o kolektivní spolupráci. Jak se spolupracuje mezi aktivními lidmi do MSTS si můžeme bohužel počíst v přesunutých a zamčených příspěvcích v Hydeparku.
Celé je to o osobní konstruktivní slezině aktivních lidí, kde se nebude jednat o pomlčkách, ale o chování vozidel na současných tratích a vytvořila by se nějaká pravidla pro tvorbu aktivit a stavbu tratí, aby nám to už konečně nepadalo. Jedno souvisí s druhým.

Súhlasím s Pájou aj so Zbyňkom. V poslednom čase mi tiež MSTS všeliako blbo funguje a aktivitu som nedokončil ani nepätám. Som z toho značne znechutený a tiež mám nikedy chuť vyhodiť celý MSTS aj kompom z okna :mad:. Po samých pádoch ma to omrzí, alebo nedokážem prekonať kritické miesto. Voľný čas radšej trávim tvorbou modelov budov. Ale chyba bude pravdepodobne aj v mojom PC, iným užívateľom ( aj na slabších PC ) fungujú tieto aktivity v rámci MSTS slušne - tak 1, 2 pády. A u mňa to tiež voľakedy fungovalo celkom slušne. Jednoducho karta sa obrátila. Takže musím skúsiť "rozobrať" PC, pretože iba preinštalácia MSTS nepomohla. Ale toto je už trocha iná téma.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Takže souhlasím spíše s Pájouvlaky. Nemělo by to být o tom, abych si před spuštěním MSTS musel povinně vyčistit registry a odinstalovat zbytečné programy, ale aby aktivity fungovaly na průměrně používaném PC.
Zbyňku v tom s tebou nesouhlasím....kolik lidí je tak zdatných, aby rozumělo počítačům....podívej se na to kolik lidí tady není schopno editovat blbý textový soubor nebo si soubory kopírovat odněkud někam.....jsou jich mraky a příspěvky zde to jenom utvrzují...

Takže tito lidé jsou možná schopni říct, jaký tam mají procesor, ale už je ani ve snu nenapadne, že pokud na tom kompu pojedou kromě MSTS ještě 3 dalších procesů, běží jim XP na 256 MB RAM, takže disk jenom swapuje....pro ně je to průměrný komp (a nepřipustí jinou variantu, protože mu to takto nabulíkoval prodejce) ... takže je to i o tom, jak tento komp vyladit......při hraní MSTS vypnout ICQ, MSN a další opravdu nepotřebné věci, které jsou pro běžného uživatele na běžném kompu zcela nepostradatelné.....

Takže ať se Zbyňku budeš zlobit nebo ne, pořád to bude o tom, jak je komp vyladěný a nakonfigurovaný, včetně stavu jeho OS a množství spuštěných aplikací současně s MSTS......pohled a termín "průměrně počítač", který jste s Pájou navrhli je ehmmm ..... jaksi hooodně zjednodušený a hodně laický.....

Ale abych vám zase nekřivdil, tak je fakt, že raději si zajedu (pokud mi na to vyjde čas) jednodušší aktivitu bez pádu s trafficem tak akorát ( a to už je umění mít cit pro traffic a ne naládovat stanici do posledního šturcu consisty), ale je to taky o tom, že pro traffic se začínají použitelné modely teprve rodit ....

A opravdu to není jenom o MSTS .....

Naposled editoval moderátor:
Když jsem četl předcházející příspěvky,tak mi to nedalo,abych nedal do placu svůj názor.Nejsem nijak velký odborník v IT,ale co ve mě zůstalo ze středoškolských let je,že PC požaduje pravidelnou údržbu stejně jako auto.A protože hodně lidí tomu nerozumí,v tom souhlasím s Martensem,jednoduše žádnou údržbu nedělá.Ono to přece nějak funguje,že,to co se rozčilovat?A pak to dopadne přesně jako s autem - v nejlepší chvíli se porouchá.Ne tak,že by byla modrá obrazovka (obrazovka smrti),ale prostě systém odmítá poslušnost.Jistě mě dáte za pravdu,že pravidelná údržba je zapotřebí.A co myslí p.Šemora pod pojmem obyčejný uživatel PC?Podle definice IT techniků je to obyčejná lama,která umí tak něco napsat v textáku,spustit nějaký program a pokud dojde k problému,hází ručník do ringu.Problém je v tom,že MSTS není hra,ale simulátor,který na hráče klade vysoké nároky.Pokud to některý hráč nezvládá,buď tím,že má nepořádek v PC či je má dokonce zavirovaný,pak ať se nediví,že mu MSTS nefunguje jak má.Áporó,nedávno tady bylo sdělení,že v komunitě MSTS jsou zavirovaná PC,všimnul si toho vůbec někdo?Že reakce na tento příspěvek byla nulová.V dnešní době útoky z internetu na PC jsou na denním pořádku,viz poslední útok na klienty KB,kteří přišli o peníze používáním nezabezpečeného PC,jak vyplývá ze zveřejněných zpráv.A pokud máte v PC nějakého vira či trojana,pak vám nemusí korekně fungovat skoro nic,mě se to stalo před 5ti lety,kdy jsem na virovou ochranu kašlal a přišel o všechny data v PC.Takže zpytujte svědomí,zda-li máte svůj PC naprosto čistý,když se připojujete často na web.Je to i o tom,jak se člověk o svůj PC stará.Pokud bude na údržbu kašlat,dopadne smutně jako s autem,bude potřebovat návštěvu IT servisu.Tady už nejde o používání jednotného trainsetu a dalších věcí,ale o to,jak se kdo o svůj PC stará.Za sebe se musím přiznat,že jsem toho poslední dobou moc nenajezdil,ladím modely a je to časově náročná práce.Ale zatím jsem se nesetkal s tím,že by mi nějaká aktivita spadla.Pokud s tím máte problémy,používejte v PC automatické čističe-uvolňovače RAM,jsou to free programy,za které nic nedáte.A ušetří vám spoustu problémů,sám je používám tak tři roky a neznám problém s pamětí a to mám jen 512MB.To by taky mohl být problém který má Pajavlaky.Ne jen zkoušet všechno možné v trafficu,ale dát si do pořádku PC.Pak by se možná divil,co všechno se dá projet.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Takže souhlasím spíše s Pájouvlaky. Nemělo by to být o tom, abych si před spuštěním MSTS musel povinně vyčistit registry a odinstalovat zbytečné programy, ale aby aktivity fungovaly na průměrně používaném PC.

Zbyňku v tom s tebou nesouhlasím....kolik lidí je tak zdatných, aby rozumělo počítačům....podívej se na to kolik lidí tady není schopno editovat blbý textový soubor nebo si soubory kopírovat odněkud někam.....jsou jich mraky a příspěvky zde to jenom utvrzují

Ano Martensi, někteří lidé to nedokážou, ani já...protože nejsou takoví experti co všechno umí a všechno ví...většina z nich s tím neumí ani zacházet a neví kde, co, kdy, v jaké složce a tak aby si náhodou nepo... no však víte co... MSTS...To je asi všechno

Peta napsal:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Zbyňku v tom s tebou nesouhlasím....kolik lidí je tak zdatných, aby rozumělo počítačům....podívej se na to kolik lidí tady není schopno editovat blbý textový soubor nebo si soubory kopírovat odněkud někam.....jsou jich mraky a příspěvky zde to jenom utvrzují

Ano Martensi, někteří lidé to nedokážou, ani já...protože nejsou takoví experti co všechno umí a všechno ví...většina z nich s tím neumí ani zacházet a neví kde, co, kdy, v jaké složce a tak aby si náhodou nepo... no však víte co... MSTS...To je asi všechno

To máš pravdu,
ale ruku na srdce, když se ti po*ere auto tak bez dalšího zajdeš do servisu a necháš ho spravit. Když se ti něco stane s počítačem tak to je "samodomo" podle hesla "Co Čech to IT guru" a pak to takhle dopadá. Navíc pro ty, co věci nerozumějí je samozřejmě nejponižující věcí si přečíst manuál, a zavolat si k compu odborníka už vůbec nepřipadá v úvahu. A to, že by taky tomu odborníkovi měl za práci zaplatit, tak jako v autoservisu za opravu auta (teď nemám na mysli výši částky) ... brrrrr.
No a podle toho ty počítače vypadají.

Martensi, Obráceně jsi mě pochopil nebo jsem to blbě napsal.

Nemělo by to být o tom, abych si před spuštěním MSTS musel povinně vyčistit registry a odinstalovat zbytečné programy, ale aby aktivity fungovaly na průměrně používaném PC.

Slovem "Nemělo by to být o tom" znamená, že zapnu PC a rovnou budu hrát MSTS. Tedy nikoli budu vypínat spuštěné programy a čistit registry, protože tohle většina uživatelů neumí.

Jestli jsem to napsal nesrozumitelně, tak se omlouvám.

Zbyněk Šemora napsal:
Martensi, Obráceně jsi mě pochopil nebo jsem to blbě napsal.

Nemělo by to být o tom, abych si před spuštěním MSTS musel povinně vyčistit registry a odinstalovat zbytečné programy, ale aby aktivity fungovaly na průměrně používaném PC.

Slovem "Nemělo by to být o tom" znamená, že zapnu PC a rovnou budu hrát MSTS. Tedy nikoli budu vypínat spuštěné programy a čistit registry, protože tohle většina uživatelů neumí.

Jestli jsem to napsal nesrozumitelně, tak se omlouvám.

Zbyňku napsal jsi to dobře a dobře jsem to i pochopil......dost lidí si přečte, že jejich XP běží na 256 MB RAM (nikoho už ani nenapadne, že to jsou ty minimální požadavky na XP tak, aby se alespoň se samotnými XP dalo pracovat).....takový laik si tam taky nevědomky na pozadí spustí dalších X "důležitých programů", které taky nějaké ty zdroje vyžerou a do toho si pustí MSTS s nejnáročnější tratí........a bude Ti tvrdit, že má běžně používaný počítač.....v tom to je.....MSTS je simulátor náročný na zdroje (proč tomu tak je, to tu nebudeme rozebírat) a uživatel by se měl podle toho taky chovat ..... tzn. všechny zbytečnosti povypínat .....

A to platí zcela obecně a trošku to přeženu......když budeš chtít pálit CD, tak si taky do toho nepustíš defragmentaci nebo Antispyware....

Nebo když to uvedu v jiném obraze......laik nikdy nepochopí, že mu nejede pračka s výkonem 2,2kW (což je odběr cca 10 A), když bude mít na zásuvce pověšen jistič na 5A a ještě na té větvi má třeba mikrovlnku.... prostě pro něj je to drát se štrumem a je pak špatná pračka, že nepere?

A jak jsem psal před tím ..... aktivity jsou skvělé a hratelné, pokud jsou vyvážené s citem pro traffic ( to je mistrovství aktivitáře) a ne nasypat tam najednou celý vozový park ....

Tak potom jsem Martensi nepochopil s čím se mnou nesouhlasíš, protože jsem chtěl v jedné větě vyjádřit to, čím mi paradoxně oponuješ.

Petr Novák napsal:
Pokud s tím máte problémy,používejte v PC automatické čističe-uvolňovače RAM,jsou to free programy,za které nic nedáte.A ušetří vám spoustu problémů,sám je používám tak tři roky a neznám problém s pamětí a to mám jen 512MB.

Mozem sa spytat co su to za programy??? Myslim, ze pri mojej slabej RAM by nebolo od veci to vyskusat....

Zbyněk Šemora napsal:
Tak potom jsem Martensi nepochopil s čím se mnou nesouhlasíš, protože jsem chtěl v jedné větě vyjádřit to, čím mi paradoxně oponuješ.
Tak jsem naznačit to, že z Tvého a Pájova příspěvku vyplynulo, že aktivita musí běžet na "běžně používaném PC" zřejmě bez ohledu na to, co si tam uživatel ještě k MSTS dodatečně spustí a čím svůj běžně používaný počítač dodatečně výkonově zatíží - vyplynulo z příspěvku to, že na chod MSTS nemá tento faktor a stav údržby počítače absolutně žádný vliv.....což není pravda.

S ostatním máte pravdu....teď už si snad rozumíme ;-)

Ivan.ps napsal:
Petr Novák napsal:
Pokud s tím máte problémy,používejte v PC automatické čističe-uvolňovače RAM,jsou to free programy,za které nic nedáte.A ušetří vám spoustu problémů,sám je používám tak tři roky a neznám problém s pamětí a to mám jen 512MB.

Mozem sa spytat co su to za programy??? Myslim, ze pri mojej slabej RAM by nebolo od veci to vyskusat....
Je to např.program RAM Idle nebo TuneUP Utilities 2004.Stačí si dát do vyhledávače heslo čističe RAM a odkazů bude více než dost.

Ja súhlasím s Martinom, Petrom a Johnym.Ja aktivitu vždy urobím tak aby to šlapalo aj na menej výkonných počítačoch.Bohužiaľ niekedy je to proste nad moje sily.Ale ako tu menovaní píšu, je to o bordeli v PC, o spustených programoch čo pre MSTS vôbec niesú dôležité.Daľšia vec - píše sa tu že Martin, Johny a spol. sú IT maniaci čo vedia všetko.Ale nato aby človek editoval ako píše Martin blbý texťák, presunul súbor zo zložky A do zložky B predsa človek nemusí byť IT Technik, alebo IT Odborník.Výborný príklad tu dal Peter Novák - keď sa vám poserie auto buď si ho opravíte, alebo necháte opraviť.To isté by malo platiť u PC.Alebo potom nenariekať, ale sa iba pozerať na pokazené auto či PC.Ja sa v rámci "Vzdialenej pomoci" snažím pomáhať, ale treba si uvedomiť že VP nieje všemohúca a že ja nejakých XXX km ďaleko nevyriešim všetky problémy.Na spadnutie je vydanie aktivity v ktorej bude vo vlaku hráča 17! vozňov.Mne to nepadlo ani raz, dokonca ani v Brne a to je tam traffic (263 + Bdtmee)! To som zvedaví na tie "reči" po jej vydaní ...

Mirec napsal:
Ja súhlasím s Martinom, Petrom a Johnym.Ja aktivitu vždy urobím tak aby to šlapalo aj na menej výkonných počítačoch.Bohužiaľ niekedy je to proste nad moje sily.Ale ako tu menovaní píšu, je to o bordeli v PC, o spustených programoch čo pre MSTS vôbec niesú dôležité.Daľšia vec - píše sa tu že Martin, Johny a spol. sú IT maniaci čo vedia všetko.Ale nato aby človek editoval ako píše Martin blbý texťák, presunul súbor zo zložky A do zložky B predsa človek nemusí byť IT Technik, alebo IT Odborník.Výborný príklad tu dal Peter Novák - keď sa vám poserie auto buď si ho opravíte, alebo necháte opraviť.To isté by malo platiť u PC.Alebo potom nenariekať, ale sa iba pozerať na pokazené auto či PC.Ja sa v rámci "Vzdialenej pomoci" snažím pomáhať, ale treba si uvedomiť že VP nieje všemohúca a že ja nejakých XXX km ďaleko nevyriešim všetky problémy.Na spadnutie je vydanie aktivity v ktorej bude vo vlaku hráča 17! vozňov.Mne to nepadlo ani raz, dokonca ani v Brne a to je tam traffic (263 + Bdtmee)! To som zvedaví na tie "reči" po jej vydaní ...

Myslím, že v tvém případě to nebude problém tvoje aktivity jsou vpohodě. Ale podívej se třeba na Amicus a Brno. To prostě slabší sestava nemá šanci utahnout ! Je to hodně o aktivitě a vyváženosti, to je pravda, ale čeho je moc, toho je příliš. Autor sice použil Low Poly, ale kolik ! Netrvdím, že jsem to neprojel, ale jedině přes save, load. A to už ani není o PC. Zkoušel jsem to u známého, co nejmodernější nové a nadupane dělo a při načítání protijedoucího trafficu mu to padlo taky. Ale jinak je to zase aktivita pěkná a pořád se něco děje. Těžko hledat kompromis .....

Boby napsal:
Myslím, že v tvém případě to nebude problém tvoje aktivity jsou vpohodě. Ale podívej se třeba na Amicus a Brno. To prostě slabší sestava nemá šanci utahnout ! Je to hodně o aktivitě a vyváženosti, to je pravda, ale čeho je moc, toho je příliš. Autor sice použil Low Poly, ale kolik ! Netrvdím, že jsem to neprojel, ale jedině přes save, load. A to už ani není o PC. Zkoušel jsem to u známého, co nejmodernější nové a nadupane dělo a při načítání protijedoucího trafficu mu to padlo taky. Ale jinak je to zase aktivita pěkná a pořád se něco děje. Těžko hledat kompromis .....
No Amicusa som ešte nehral, ale pri mladších autoroch (chlapci, nič v zlom) aj trochu rátam s tým že aktivity budú naládované trafficom, LC a pod.Je to dané tým že mladší autori ešte nemajú veľké skúsenosti (viem o čom kecám, sám som niekedy štopal do aktivity zbytočne veľa vozidiel), ale aj tak sa dá urobiť zaujímavá aktivita.Stačí len trocha porozmýšlať nad variantami riešení a zvoliť tú najvýhodnejšiu a samozrejme myslieť aj na tých čo nemajú P4, 2GB RAM-ku, 256MB grafiku.Jeden príklad za všetky - neviem prečo ale Břeclav a Brno neznášajú jednotky 560.Preto ich nikdy nedávam do týchto miest.Aj v najnovšej aktivite je v Břeclavi súprava CAT, Pendolíno a hráčov OE.Do toho sa prihrnie osobák 560.Furt mi to padalo tak som vymenil 560-ku za 263+Bdtmee.A hľa, zrazu NO PROBLEM.Taktiež som si všimol že autori dávajú zbytočne dlhé paths traffic doprave.Ja viem, keď sa dá dlhší paths nemusí sa toľko testovať.A komu sa chce prejsť jednu aktivitu 5 a viac krát, že??? No ale kto si dá tú námahu tak to hneď poznať.Zas uvediem príklad - pri tvorbe aktivity R 875_a som v Prahe chcel mať aspoň ako taký čulí "provoz".Furt to padalo, tak ma napadlo že traffic (471) pošlem na trať skôr a hneď bolo po probléme.Takže suma sumárom - nerobiť aktivity zbrklo, len aby to už bolo.Stačí pohoda, klídek a výsledok sa určite dostaví ... :wink:

Takže jsem si kompletně vyčistil počítač - defragmentaci, vyčištění registrů, odstranění zbytečných souborů. Pak jsem si dal nejnovější ovladače na GK. Zkontroloval, zda-li v počítači nejsou viry ani spyware. Stáhl a používal jsem i ten program na čištění RAMŮ. Musím přiznat, že když jsem před chvílí spouštěl aktivitu Os 4640 od Mikšiho jako zátěžový test, jsem opravdu myslel, že mám od pádů pokoj, nebo se alespoň situace vylepší. Vesele jedu a říkám si, PC čistý, konečně si projedu úkol jako ostatní... Tyto příjemné pocity zmizely už 200 m před odjezdovým návěstidlem. Zkoušel jsem všemožné varianty asi 15 x, ale to je zbytečné. Musím upřímě řííct, že mě to mrzí a nerozumím tomu. Kupoval jsem si dobrý komp, abych neměl problémy, ale zdá se, že já je budu mít pořád.
Sestava: AMD Athlon 3800+, gk nVidia Ge Force 6600GT 128 Mb, 1024 DDR,... Rozumíte tomu? 3 roky jsem proháněl Vysočinu na se stavě AMD 500 Mhz, 3D akcelerátor Voodoo 3, 192 RAM... Nejnižší grafika, slideshow, a ještě jsem musel u každého modelu zvlášť konvertovat textury. Nemohl jsem se dočkat chvíle, kdy mi to půjde jako ostatním... Veřil jsem, že se jí s touto sestavou dočkám. Marně... :cry:

No s tim Amicusem to je divné, mi to ani jednou v Brně při testech nespadlo ani jednou a to jsem to jel moc krát ( vždycky FPS okolo 10-15 a to při různých kamerech a úhlech ), akorát jsem měl jednou problém v Břeclavi, protože jsem měl ještě zapnuté stahování a pausnutý WinAmp a ICQ a to mám "jenom" 512 MB RAM. Takže si myslím jestli to nebude tím co tu celý den řeší Martens, že se občas v počítači musí dělat udržba.

Údržba neúdržba, výsledný efekt je stejný. Uživatel za to nemůže. Trvám na tom, že se musí stanovit jasná pravidla a omezení pro tvorbu aktivit. Jinak je to ztráta času pro aktivitáře i uživatele.

Back
Nahoře