B68 Activities

B68

Cestující
Ahoj, tohle vlákno zakládám k tvorbě mých aktivit, případným připomínkám k nim, návrhům atd. Aktualní dění, videa z chystaných aktivit atd. můžete sledovat i na FB stránce: https://www.facebook.com/b68.activities/

První chystanou aktivitou, která se zde brzy objeví bude Os 3333 Olomouc hl.n. - Hranice a následně Os 3334 Hranice - Olomouc hl.n. Aktivity se snažím dělat tak, aby odpovídaly alespoň trošku reálnému provozu. Jízdní řády jsou pro dané aktivity v případě potřeby mírně upravovány, aby nedocházelo zbytečně k dlouhým prostojům.

mini_os 3333 - part_1.jpg
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Bude, bude, ... kde nic tu nic. Vydej aktivitu a ne video. Video může oblbnout jen malé haranty. Slibovaček do budoucna jsme tu zažili kvanta a nakonec zůstalo jen u nich. Aktivitu ať ti pařani ohodnotí podle hratelnosti a ne podle obrázků.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Mně se to náhodou velice líbí, že někdo chystá aktivitu a dá odkaz na video. Jde vidět, že přeci aktivitu chystá, tak o co jde. Mně to video utvrdilo v jiné věci a to, proč jsem přešel na OR. :) Dále pak klasická chyba MSTS s externími zvuky, kde není provedena úprava v soundcfg.dat a při rozjezdu z Olomouce slyším "tichou soupravu". Aebo špatné směrování zvuků.
 

Venny

Signalista
Dan má pravdu. V dnešní době pompézní reklama, PR, trial a další nástroje moderní propagandy dělají výrobek / službu / dílo / umělce / politika atd. Až později zjistíme, za co to doopravdy stálo. Proto video z aktivity - proč ne? Je určitě pravdivější a realističtější než kecy nějakého Piráta v televizi.
 

B68

Cestující
Aktivita je už hotová a bude brzy zveřejněná, probíhají poslední kontroly, zda všechno funguje tak, jak má ;) Jinak jak zde bylo zmíněno, tak video je jen z důvodu, aby bylo vidět co se chystá. Nikoho nenutím, aby se na videa díval :) Je možné, že slibovaček tady již bylo hodně, ale nemyslím si, že to bude můj případ. Tento projekt připravuji již delší dobu a v současné době mám nachystaných asi 30 propracovaných scénářů a nové přibývají.. Při kontrole této první aktivity už se zároveň pracuje na další, aby pokud možno nebyly dlouhé prostoje mezi jejich zveřejňováním ;)
 

B68

Cestující
Druhá chystaná aktivita je těsně před dokončením. Zůstaneme u trati 321 a projedeme se v ní RegioJetem RJ 1010 z Návsí do Prahy hl.n. Brzy zahájím testovací jízdu, tak se tu průběžně objeví odkaz na nějaká videa. Jinak pokud se budete divit, proč každá aktivita bude začínat upozorněním, co je zrovna za den, tak je to z důvodu řazení souprav, které cestou potkáte, aby to odpovídalo skutečnosti ;)

A ještě jedna věc - hned jak vyjde aktualizace trati BP, tak se vrhnu na speciální aktivity - KOMETA EXPRESS - Brno-Praha (prosinec 2017) a Brno-Ostrava (leden 2019). Tahle mašinka mě zaujala, tak jsem trochu vyzkoušel mé grafické umění :) Jen upozorňuji, že autorem modelu je Jaroslav Skůra a já jsem modelu vytvořil jen tento speciální kabátek, abychom se s Kometa expresem mohli projet i v MSTS ;)
kometa_express.jpg
 

Bendík

Provozní technik
Neber si to osobně, ale radši se drž tvorby aktivit. Ty jsou "hratelné". Avšak tento skin, dá-li se to tak nazvat, je hrozný.
 

B68

Cestující
Neber si to osobně, ale radši se drž tvorby aktivit. Ty jsou "hratelné". Avšak tento skin, dá-li se to tak nazvat, je hrozný.
V pohodě, snesu i kritiku :) Já taky neříkám, že ten skin je nádherný, ale připravovaná aktivita Kometa express by bez 380017-4 tak nějak postrádala smysl. Navíc je to můj první pokus a je to děláno pouze dle dostupných fotek z webu (žádné jiné materiály), takže si myslím, že to mohlo dopadnout i hůř :) ;)
 

B68

Cestující
Tak po delší odmlce, kdy mi nejdříve odešel HDD a než jsem stihl MSTS znovu nainstalovat, tak jsem havaroval na motorce, se trochu posuneme. Sice se nepodařilo z HDD zachránit rozdělané aktivity, ale i to se někdy stává.. :) Slibovaný RJ 1010, který byl už těsně před dokončením, teď tedy nebude (protože se mi vážně nechtělo celou aktivitu tvořit znovu jako přes kopírák) a místo něj se projedeme náklaďáčkem Pn 60268 z Břeclavi do Přerova. Přikládám odkaz - - na malou ochutnávku. Chybí už jen poslední testovací jízda a tato aktivita půjde do světa ;) A jelikož nám končí léto, tak bude teď určitě víc času sedět u PC a tvořit a tvořit.. ;)
 

Venny

Signalista
B68: dá se to jet v OR? Nebylo by od věci tuto skutečnost uvádět u každé publikované aktivity. ;)
 

B68

Cestující
B68: dá se to jet v OR?
Zatím vše tvořeno výhradně pro MSTS, v OR netestováno. Jsem víceméně nováček ve světě virtuální železnice a s OR si zatím moc nerozumím :) . Ale v plánu je, že bude každá aktivita testována i pro OR a v případě, že to bude OK, tak u aktivity bude určitě uvedena poznámka "otestováno i pro OR" ;)
 

B68

Cestující
V další chystané aktivitě se vrátíme o pár let zpět (do roku 2007) a pojedeme Os 4101 z Veselí nad Moravou do Uherského Hradiště. Bude to taková "oddechovka " na menší ale neméně krásné a propracované trati Luhačovice.
 
Nahoře