Trojele na neelektrifikovaných tratích

Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Chtěl bych se zeptat pana Šemory: nedávno jsem si zakoupil vaši trať, ale když projíždím úsekem, který není elektrifikovaný (např. Břeclav - Mikulov), tak jsou nad tratí troleje bez sloupů, které tam podle mého názoru nemají co dělat. Nedá se to nějak uvést do reálu, anebo to prostě nejde a je to chyba MSTS? Předem děkuji za odpověď.

Blackwolf

Posunovač
Pavel napsal:
Chtěl bych se zeptat pana Šemory: nedávno jsem si zakoupil vaši trať, ale když projíždím úsekem, který není elektrifikovaný (např. Břeclav - Mikulov), tak jsou nad tratí troleje bez sloupů, které tam podle mého názoru nemají co dělat. Nedá se to nějak uvést do reálu, anebo to prostě nejde a je to chyba MSTS? Předem děkuji za odpověď.

Zdravím ! Taky mě to trápilo, ale přišel jsem na to. Není nic jednoduššího než když vjedeš na neelektrifikovaný úsek hru sejvnout, vyskočit z ní, v nastavení vypnout elektrické vedení a hru znovu nahrát. Pak bude trať bez drátů.

G

Guest

Host
Blackwolf napsal:
Pavel napsal:

Zdravím ! Taky mě to trápilo, ale přišel jsem na to. Není nic jednoduššího než když vjedeš na neelektrifikovaný úsek hru sejvnout, vyskočit z ní, v nastavení vypnout elektrické vedení a hru znovu nahrát. Pak bude trať bez drátů.

No tak ti pěkně děkuju, ale pořád se mi to nechce sejvovat. Opravdu to jinak nejde??? Taková trať 180 (tuším že to byla ona) tak tam to funguje bezvadně.

PetrSv

Cestující
Ne, nejde. Nastavení platí vždy pro celou trať. V MSTS není možný, aby při vjetí do neelektrifikovaného úseku zmizely troleje.

Z

zymh

Host
Anonymous napsal:
Blackwolf napsal:
Pavel napsal:

No tak ti pěkně děkuju, ale pořád se mi to nechce sejvovat. Opravdu to jinak nejde??? Taková trať 180 (tuším že to byla ona) tak tam to funguje bezvadně.

Fakt nejde, ale já si například nic nesejvuju a troleje mám vypnutý pořád. Na elektrifikovanejch tratích vidím potom jenom stožáry bez trolejí, což mi vcelku nevadí, i bez tý troleje je představa elektrifikovaný tratě naprosto dobrá. Na neelektrifikovanejch tratích je potom všechno v normálu, ani trolej, ani stožáry. ;)

JOHNZ

Průvodčí
Ja by som o jednom riešení vedel, ale je to riešenie na robotu zdĺhavé, a vyžaduje väčšie znalosti MsTS aj práce s PC. V Route Editore si kliknutím pravým tlačidlom na každú koľaj, ktorá nemá byť elektrifikovaná zistíte jej pozíciu a dole v okienku si potom ešte zistíte štvorec na ktorom leží. Potom si v textovom editore s podporou Unicode (poznámkový blok, Wordpad, ...) otvoríte príslušný .w súbor (adresar trate/WORLD/nieco.w) a v ňom si nájdete objekt s príslušnou pozíciou a prvé slovo tokenu v ktorom je uvedený zmeníte z trackobj na Static a uložíte. Po koľaji bude možné jazdiť, ale trolej sa zobrazovať nebude. Toto musíte urobiť s každým jedným kúskom koľaje .... ale keď je niekde použitý Dynamic Track tak tam už ten drót holt zostane a nepomôžete si, ledaže by ste ho nejak odtiaľ dostali.

Kontra

Cestující
Existuje i možnost trolejové vedení umístit do trati jako objekt, už jsem to i někde viděl. Ale od pana Šemory i jiných stavitelů jsem se dozvěděl, že tato záležitost by byla tak pracná, že se do toho nikomu nechce.

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
Kontra napsal:
Existuje i možnost trolejové vedení umístit do trati jako objekt, už jsem to i někde viděl. Ale od pana Šemory i jiných stavitelů jsem se dozvěděl, že tato záležitost by byla tak pracná, že se do toho nikomu nechce.

je to na http://drahy.info/scr.htm

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nahoře