Route-Riter

Petr Novák

Průvodčí
Podívej, s Route Riterem pracuji několik let a nikdy nedošlo k tomu,že by poškodil instalaci Binu,Globalu či nějaké trati.Co jsem řešil problémy s tímto programem,vždy to byla chyba uživatele.Pokud msts nejde spustit,tak to bývá obyčejně chyba v globalu.Instalaci TGA Tool a AceIt je třeba nasměrovat do složky s Route Riterem,není dobré,aby měly samostatnou složku.Pak je RR nemusí při spuštění najít,což je tvůj případ.RR nikdy nezasahuje do Binu,to jsi si musel něco udělat sám.A navíc,RR s ničím nehýbe ani v Globalu,jen z něj načítá,když nemůže najít soubory v trati.Podle toho co píšeš bych ti doporučil,aby jsi si sehnal manuál k programu a vyvaroval se tak zbytečných chyb.Nadávat na program,když s ním neumím pracovat,také o něčem svědčí.
 

Petr Novák

Průvodčí
Jiric13 napsal:
To máš pravdu, mám ho v počítači asi 4dny, a na návodě to holt nezkusíš.:D
Mrkni se sem http://msts.steam4me.net/Route_Riter/index.html ať se trošku poučíš.Pokud by jsi chtěl češtinu,je hotová i pro poslední verzi.Ale pozor,je přeloženo je to,co bylo v jazykové balíčku,ne v programu.Tak některé části jsou v angličtině. :(
 

Petr Novák

Průvodčí
Verze RR od 7.60.x mají již odemčené editory nastavení engů a wagů.Dříve byly odemykány za poplatek a nyní autor na svém webu napsal,že je vše zdarma,tedy i příslušné editory.Tak jsem to vyzkoušel,přesněji nastavení spřáhel a brzd v sekci wagon.Vše funguje bez problémů u všech typů mašin,tendrů a osobních vagonů.Ale u nákladních to nejde.Původně je program nastaven na americké železnice se spoustou různých nastavení brzd u nákladu.Když chci dát měnit nastavení brzd u nákladu,tak mi to začne vyhazovat různé hlášky o délce vagonu,jeho hmotnosti a další věci.Tohle bych potřeboval z programu vyhodit.Chtěl bych poprosit někoho znalého,jestli by se na to nepodíval a tuhle blbost z programu neodstranil.Mít tam 30 různých nastavení brzd,to by bylo na hlavu,stačí jen rozlišení podle režimu brzdění.Brzdnou sílu si pak můžu nastavit v programu EngMexx pro každý vagon či mašinu jednotlivě.Spřáhla jsou jednotná buď na 30 či 80cm,tam není co řešit.
 

Jiric13

Cestující
Tož se omlouvám, asi se mi před tím musel nainstalovat špatně bin, proto to vyhazovalo msts, Route Riter s tím neměl co k dočinění. Stáhnul jsemsi trať Venezia Milano Torin a krásně chybějící textury RR dohledal. Díky Petře:D Zdravím
 

ocelot24

Skladník
No nevim proč ,ale zrovna mi PC hlásá chybějící trainset. Poslední program co jsem použil byl RR..
A sakra - vše znovu a stahovačka... :(
 

Petr Novák

Průvodčí
ocelot24 napsal:
No nevim proč ,ale zrovna mi PC hlásá chybějící trainset. Poslední program co jsem použil byl RR..
A sakra - vše znovu a stahovačka... :(
S tím RR nemá co do činění,je to jen chyba uživatele.S tímto nástrojem se musí pracovat opatrně. :(
 

Hynďa

Průvodčí
Zdravím!
Pravděpodobně budu za blbce ale mám problém s odstraněním přebytečných souborů z trati. Když chci přes RR smazat přebytečné soubory (záložka Nástroje tratě, první řádek, čtvrtá položka) tak RR pracuje a dojde k tomu, že v trati nechá opravdu jen pár souborů (když kouknu do shapes tak to jsou navíc modely, který v trati určitě použitý nejsou) a zbytek objektů, včetně těch v trati použitých, je ve složce RRBackups. Nevíte prosím co dělám špatně? Na starým PC mi to fungovalo...
 

Burky

Pokladník
Jenom menší postřeh, na který jsem přišel...Když RR nechce potvrdit Vaší trať ...když jsem chtěl dát kontrolu nebo kompletaci tratě, pořád mi to vyhazovalo okno s tím ať dvou klikem potvrdím název trati a kliknu na červené tlačítko "Potvrdit trať" jenže ono to tlačítko vůbec nereagovalo...u ostatních tratí, vše bez problému...Takže jsem přemýšlel a přišel jsem na to, že když kolonku "popis tratě vypíšete a vypíšete to s diakritikou je to ŠPATNĚ...jednak RR vůbec nenačte Vaši trať,dokonce ve hře Vám to v jízdním řádu změní vzdálenost na míle..a můžete mít nastavený kilometry prostě tam budou míle.....Takže kdyby měl někdo takový problém jako tento, víte o co jde......a pokud to zde už je někde napsáno tak se omlouvám za OT ...
 

Ondra.H

Provozní technik
Chtěl jsem si pomocí Route-Riteru hodit nějaký .s soubor do editovatelného tvaru, ale když dám Compress S,T W Files hodí mi to sice Operation concluded successfully, no errors found ale v cílové složce žádný nový soubor není. Když dám Uncompress, hodí mi to tenhle error.
 

Přílohy

  • Untitled 1.jpg
    Untitled 1.jpg
    108.6 KB · Zobrazeno: 0

Ondra.H

Provozní technik
Tak jsem to teda konečně rozchodil. Příjde mi ale zvláštní, že ten soubor potom, co ho dekomprimuju, upravím jména textur a pak zase komprimuju je 5xvětší, než originál. Původní soubor má 890 kb, ten po úpravě skoro 4,87MB.
 

MrXo

Skladník
.s súbor môžeš rozbaliť pomocou utility priamo v adresári MSTS, napr. ffeditc_unicode.exe 742.s /out\.s. Väčšinou má výsledný, opäť skomprimovaný súbor, približne rovnakú veľkosť.
 

Ondra.H

Provozní technik
Nemůžu, to mi vůbec nefunguje. Ten program se jenom otevře a hned zase zavře. Mimochodem, nevím co jsem dělal, ale ten Route Riter mi z ničeho nic přestal komprimovat soubory. S soubor můžu jenom dekomprimovat, ale zpátky už ho nezkomprimuju. Není tu práci s .s soubory nějaká alternativa?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Já používám FFEdit a jsem spokojen. Funguje mi bez problémů "compress" i "uncompress", ale už si nevybavuju, kde jsem jej sehnal... Můžu ti jej poslat do SZ. Chceš?
Jen do chvíle, než narazíš na náročnější model, třeba s animací dveří. Pak se budeš divit, stejně jako kdysi já. :)
 

Martin S.

Pokladník
Jen do chvíle, než narazíš na náročnější model, třeba s animací dveří. Pak se budeš divit, stejně jako kdysi já. :)
A co by se mělo stát? Komprimoval jsem si různé modely, třeba nové 809/810, Bdmtee, nějaké X6X tam asi taky byly (komprimuju co to dá, tak si už nepamatuju, co všechno tím FFEditem prošlo :)). A vždy se to, podle mé úvahy, dokončilo vše tak, jak mělo. Dveře, pantografy, nebo podvozky fungovaly tak, jako před kompresí... ;)
 

Venny

Signalista
Jen do chvíle, než narazíš na náročnější model, třeba s animací dveří. Pak se budeš divit, stejně jako kdysi já. :)
Vyšší nástroj je např. ShapeShifter - umí kompresi TXT-S, S-S, dekompresi S-TXT, převod S-TXT-S. Jsou ale soubory S, se kterými si při kompresi S-S neporadí a umožňuje pouze základní převod z textového formátu. Není jich zase tolik. Samozřejmě jde o to, které modely mašin používáš.
 
Nahoře