Shape Viewer s podporou DDS

Tax

Moderátor
Správce
@Icik : No zavesiť to na web nie je problém, problém bude asi s autorskými právami.
Díky, stiahol som to :D

jagg

Posunovač
Tak jsem se registroval na elvastower (čekal jsem den na potvrzovací email, který navíc spadl do spamu) abych se dozvěděl, že pro download potřebuju ještě uveřejnit nejméně 50 příspěvků na tamějším fóru. Trochu se mnou vykývali amíci. Jinde už není ten prohlížeč dostupný, mohl byste mi pls někdo ten viewer posunout...?

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Podle všeho stačí použít i kombinaci novějšího (a veřejně dostupného) Shape Viewer Version 2.2 build 237
a po jeho instalaci vyhledat a zaměnit knihovnu trainlib.ocx. Ta bude ve stejné složce jako SView, ale může být i ve windows složce.
Knihovna se např. povaluje na stahovači MEGA, kam na ni odkazují např. i některé příspěvky přímo na ET.
Stejnou kombinaci používám i já, tedy novější SView 2.2.237 + nový trainlib.ocx

jagg

Posunovač
Díky moc, zkusím. Kdyby měl přece jen někdo celou orig instalačku, tak nepohrdnu (pro archivaci).

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Mám a mohu poslat přes SZ, tím asi nic neporušíme. Původní instalačka je ale právě se starší verzí SView a navíc podle diskuze na ET, stejně museli zájemci shánět a přeinstalovávat zmíněnou knihovnu.

jagg

Posunovač
Aha, no já to potřebuju více méně formálně, tu knihovnu si budu muset pro pojmenování do archívu nějak šířeji okecat.

jagg

Posunovač
Netuší někdo, proč se mi některé vozy s DDS texturami v DDS ShapeVieweru nezobrazují?

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Hmm, nic takového (Shape Viewer Version 2.2 build 237 s knihovnou trainlib.ocx), jak píšu výš.

zobrazení.jpg

Bohužel nevím jak pomoci.

jagg

Posunovač
No bezva, já mám ten model bílý :-/ Přitom mi to fungovalo... Ctrl+T ukazuje jenom ace textury nulové velikosti.

Venny

Průvodčí
Mám úplně stejný problém po instalaci Win10 - ačkoliv mám Shape Viewer 2.2 s podporou *.DDS, stroje se zobrazují bílé. Po spuštění nebo během instalace SV žádnou knihovnu *.ocx nevyžaduje.
Může někdo prosím poradit, co s tím? Dík. ;)

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Knihovnu trainlib.ocx z balíčku SView 2.2 DDS, která má na "svědomí" schopnost načítání .dds textur je nutné do systému registrovat.
Postup registrace:
Kroky provádět s administrátorským oprávněním, jinak to nepůjde.
Knihovnu nakopírovat do adresáře windows knihoven c:\Windows\System32\
Spustit příkazový řádek cmd (opět s admin. právy) a do řádku zapsat: regsvr32.exe trainlib.ocx a ENTER
Stejný problém může dělat knihovna dx8vb.dll pro zobrazování textur s DXT kompresí v TGATool2, postup je stejný: regsvr32.exe dx8vb.dll a ENTER

Jen pro zkušené a na vlastní riziko

Venny

Průvodčí
Josefe, díky. Akce se podařila.
Jen bych ještě doplnil, že po úspěšné registraci trainlib.ocx ve složce System32 je nutné provést prográmkem požadovaný zápis OCX do místa, kde se nachází instalační soubor Sview22.msi. Soubor vyhledat v instalační složce ShapeViewer, označit a spustit úpravu. Stávající soubor trainlib. ocx se přepíše novou verzí (u mě verze z r. 2004 na 2019).
Poté je doporučeno celý prográmek přeinstalovat, aby se nová verze OCX dostala i do něj.

Nahoře