CZSK verze 1.6

dvacka

Průvodčí
Pro rozsvícení budíků máte klávesu "L" a pro rozsvícení stropního světla pro osvit celé kabiny máte od Jindřicha "Ctrl + L".
Ahoj, za volbu Ctrl+L moc děkuji, je to parádní vychytávka, kterou jsem si při noční aktivitě naplno užíval. Jen mě mrzí, že jsem teď v kabině po tmě. Chtěl jsem si dojet s 363.5 zbytek nočního poštovního expresu a tam mám bohužel všechny displeje tmavý. Pomocí klávesy "L" je nerozsvítím, jelikož tato klávesa mi rozsvítí celou kabinu, stejně jako klávesa Ctrl+L.
Pokud se chceme přiblížit realitě, tak pochopím, když si fíra zapne osvětlení u analogových budíků, ale u mašin, kde jsou dotykové displeje, si fíra tak max. zapne osvícení manometrů, ale displeje mu svítí po celou dobu - pouze v noci si je více ztmaví a nebo se mu jas nastaví automaticky. Pokud by to šlo udělat tak, jak to bylo nastavené dřív, předem děkuji :)

Icik

Pomocník strojvedoucího
Tohle budu muset probrat s Dodo jak řešit. Ty displaye se musí řešit jinak.

Dan J.

Strojvedoucí
Ještĕ zkusím celou noční kabinu navalit do CabLight. Ale dneska už to nedám.
Jo, tak to funguje, ale musím zmáčknout L. Iciku, to není ono, zruš ten zákaz nočních textur, kabina, která je nepoužívá se ztmaví stejně jako s tím zákazem, ale kabina, která je používá si je přehodí automaticky o to mi jde, některé páry mají odlesky ohně na stěnách a jiné věci, tohle není OK, ty tunely super.

Meda

Provozní technik
Zdravím,
při jízdě v ORCZ za vjezdu do H.Heršpic od Brna hl.n. vypadne HV u el.lok. Testováno s cd 362 165-3 WTB a s jednotkou 640001.
Loko lze znovu nahodit a pokračovat. Jel jsem to několikrát a žádné návěsti pro el.provoz jsem nepostřehl.
P.S.: Příspěvek byl uveřejněn ve vlákně trati BP, kde se Zbyněk vyjádřil, že v trati chyba být nemůže a že patří sem ....
Proto si ho dovoluji uvést zde.
Open Rails 2022-06-16 10-13-10.jpg

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
při jízdě v ORCZ za vjezdu do H.Heršpic od Brna hl.n. vypadne HV u el.lok. Testováno s cd 362 165-3 WTB a s jednotkou 640001.
Loko lze znovu nahodit a pokračovat. Jel jsem to několikrát a žádné návěsti pro el.provoz jsem nepostřehl.
P.S.: Příspěvek byl uveřejněn ve vlákně trati BP, kde se Zbyněk vyjádřil, že v trati chyba být nemůže a že patří sem ....
Proto si ho dovoluji uvést zde.
Open Rails 2022-06-16 10-13-10.jpg
Již dávno vyřešeno. Strana 10. Aktualizovat stahovačky.

F0rb1dd3n

Začátečník
Zdravím,
mám problém při uložení a znovunačtení hry. I když ukládám při stojící lokomotivě (eso z balíku X6X), tak se mi po opětovném načtení okamžitě vypne hlavní vypínač a nejde znovu zapnout (resp. se po zapnutí hned zase vypne). Omlouvám se pokud se to už někde řešilo.

okoun

Provozní technik
To je podobný problém jaký mám já u TT, když zapínám vlak, jenž byl "formován" (§forms , §triggers od jiného vlaku) vlakem jiným. Dělají mi to přesně jen Esa.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zdravím,
mám problém při uložení a znovunačtení hry. I když ukládám při stojící lokomotivě (eso z balíku X6X), tak se mi po opětovném načtení okamžitě vypne hlavní vypínač a nejde znovu zapnout (resp. se po zapnutí hned zase vypne). Omlouvám se pokud se to už někde řešilo.
Prosím uveďte víc detailů. Číslo lokomotivy, název trati, aktivita nebo TT, ...

F0rb1dd3n

Začátečník
Prosím uveďte víc detailů. Číslo lokomotivy, název trati, aktivita nebo TT, ...
Ektivita je EC130 od dvacky s lokomotivou ZSSK 362 011-9 HK 2019 ORCZ na trati 321. Konkrétně to bylo po zastavení a uložení v Přerově, ale mám pocit že se to dělo i jinde mimo aktivitu.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zkuste update. Stojím v Přerově se ZSSK 362 011-9 HK 2019 ORCZ a po save a hned load šťávu na drátech mám. Nic nepadá, HV drží.

okoun

Provozní technik
A mě se to děje v tom mém TT, když jakýkoliv rychlík s 362/3 tvoří jiný rychlík (R8, R9, R19 a R12). Je jedno zda použiju §triggers či §forms.

okoun

Provozní technik
Tak jsem přišel na to, že mám - li v TT dán příkaz §reverse na con esa, nahození neproběhne v pořádku a celé eso se stává nepojízdným. Je - li consist Esa v původním "otočení", je vše v pořádku. Čili toto už je jen můj boj, děkuji ještě jednou. :)

Icik

Pomocník strojvedoucího
Prosim,proč má každé eso,když jsou ve dvojici, jiný výkon,měl by být stejný,děkuji za odpovědi
Je tam chyba a projevuje se v tom, že druhá lokomotiva nesjede zcela z výkonu, pokud ubírám výkon na hráčovo loko. Ten tam pak zůstává a dochází k rozdílu výkonů. Bude se to řešit, ale nepotvrdím kdy.

Meda

Provozní technik
Zdravím,
u následujícího vlaku mi nefunguje zapnutí topení vozů - kabina topí. Nepomohla ani výměna za loko cd_754021et.
Engine (
UiD ( 0 )
EngineData ( cd_754021_Zima cd_754 )
)
Wagon (
WagonData ( cd_Bdt_320 cd_Bdt )
UiD ( 1 )
)
Wagon (
WagonData ( cd_Bdt_320 cd_Bdt )
UiD ( 2 )
)
Wagon (
WagonData ( CD_BDs_410 cd_BDs )
UiD ( 3 )
Ovládání CTRL+H nadefinováno. Jde o aktivitu Os 7501 na trat 183.

Nahoře