Úprava mašin ,otvíraní a zavíraní dveří ,zvuků atd.

Mám rád mašiny

Začátečník
Dobrý den dají se upravit mašiny ,aby se otvíraly a zavíraly dveře?
Chtěl bych prosím poradit u mašiny ČD 650-005 přezdívkou tak zvaný RegioPanter.
jestli by šlo upravit na tu to funkci zavírací a otvírací dveře.

mmouka

Hradlař
ze by udelat novej model ? jak 640 tak 650 nemaj dvere a tim padem dvere nepujdou ani otevirat.

Howky

Průvodčí
Dobře v jakém programu modelujete?
A prosím povíte mi nějaké základy o modelování mašin a mimochodem umíte pěkně modelovat
no dobrý, zasmál jsem se :D ale já nemodeluji, takže tu chválu je potřeba směrovat na jiné autory, a že jich je tu plno. Pohledej net, je tam návodů dosti a i zde na foru :)

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Dobře v jakém programu modelujete?
A prosím povíte mi nějaké základy o modelování mašin a mimochodem umíte pěkně modelovat
Máš pocit, že obdélník vyhrazený textu diskuze postačí na to, jak tě naučit modelovat v 3D? To je podobné jako z tebe několika řádky udělat profesionálního svépomocného stavitele domů.
Pro informaci: Modelování vozů pro MSTS/OR je tak jednoduché a snadno pochopitelné, že se mu zde aktuálně nikdo nevěnuje. Recykluje se pouze hotové.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak třeba vznikne nový modelář a bude to přínos pro tuto komunitu. Vždyť třeba Mám rád mašiny umí dělat v 3D programu, jen neví jak se dělá pro MSTS/OR. Uvidíme.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak třeba vznikne nový modelář a bude to přínos pro tuto komunitu.
Víš jak se nový modelář odradí? Já to zažil už ve dvou případech, kdy mne oslovil nový modelář a udělal nějaký potřebný model. V tom se probudil jiný modelář, který má tady své dávno odmodelováno a vzpomene si, že stejný model před lety začal modelovat. A tak jej konečně dokončí a kvalitativně je na vyšší úrovni, protože je to už pokročilý modelář. A ten nový modelář se na to poté už vybodl a další model už nebyl. Jiný nový modelář, stejná písnička. Něco vymyslel, jak zdokonalit realitu, ale jeho modely měly nějaké nedostatky. Jiný zkušený a ostřílený modelář, který už také má své odmodelováno, ne že by tomu novému modeláři pomohl odstranit chyby, ale rovnou vydal svou dokonalejší totožnou verzi. A ten nový modelář, známe se osobně, mi řekl do očí, že takto se na to může rovnou vykašlat. A má pravdu, předsedo.

Nahoře