Měl jsem podobně staré železo, když jsem před rokem a půl začínal zkoušet MSTS. Samozřejmě jsem jel na Windows XP. Hra s tratí 310 se celkem sekala, nicméně hrát se to jakš takš dalo. Jenže já jsem zvědavej rejpal a řekl jsem si, že se mrknu, proč všichni tak nadávají na Win8. No, na svižnost XPček to nemělo, ale přesto jsem byl na svém stařičkém Sempronu překvapený, jak to běhalo. Nedalo mi to a zkusil jsem i MSTS a s podobným výsledkem jako ty. Hra se ani nezapla. Dál jsem to nezkoumal. Nahodil jsem tedy zpět XPčka a po pár měsících si udělal radost novým PC.
To, že má operační systém nároky takové a takové je sice hezky napsáno, ale je prostě nemožné fungovat s 1GB RAM na sedmičkách, jelikož systém si vezme velkou část dostupné paměti a na ostatní software toho už moc nezbude. Ač jsem zastáncem toho názoru, že XP patří do historie, tak na historickém železe mají pořád své místo. Takže bych radil hodit zpět Windows XP nebo ještě lépe (a pokud jsou prostředky) koupit nové železo, protože na takovéto sestavě to je na ujetí pár km a pád hry.