Zajímavosti z tisku a webu

No, Matýsku, nedávno jsem jel z Ostravy RJ. Vůz byl vcelku čistý. Ale když slečna přivezla na vozíčku termosky s kávou, málem jsem ji nablil do výstřihu.
Představte si cibule na vozech "Raj" akorát místo cementu byly oblité zaschlou kávou a mlékem (vozík vypadal stejně), ani si nechci představit, jak to muselo vypadat vevnitř. Kávu zřejmě jen dolévali bez umytí.
Skutečně chuťovka. Nechápal jsem, že se s tím nestydí vyjet před lidi.

V tomhle případku,zlaté ČD.kde aspon JLV má dobrej servis v gastronomii,o úklidu skoro nemluvě V-trade v Hk když se snaží tak jim to taky jde.Jen mi to přijde že vládne dráze vozáci,v-trade a ti nahoře co malují GVD.

Ono to není jen o společnosti, ale i o lidech. Samozřejmě, pokud vám obsluha veze kávu na vozíku posaném výše, tak bych se asi ozval, jestli jsou normální. :-) Ale znečištěné vozy, to je vizitka cestujících, stačí zajít na hjzlík ve voze ČD po vypravení vlaku z Prahy a pak v tom samém vlaku třeba v České Třebové a to by se člověk někdy divil co někteří "cestující" dokážou. Jinak jsem nedávno v Pardubkách, nostalgicky zavzpomínal na dlouhé soupravy rachlíků v 80. - 90. letech, právě když přijel RJ do Prahy a na tak tak se večel k peronu.

Ale znečištěné vozy, to je vizitka cestujících, stačí zajít na hjzlík ve voze ČD po vypravení vlaku z Prahy a pak v tom samém vlaku třeba v České Třebové a to by se člověk někdy divil co někteří "cestující" dokážou.

Přesně tak. A největší dobytek jsou ti, co pak mají na čistotu a obecně na kulturu cestování ve vlacích nejvíce stížností. Nechal bych je chodit pěšky.

Vôbec by som cestujúcich do vlaku nepustil.....Zaplatili by cestovné a ostali by na peróne.....A ono by ten vlak bol čistý aj v konečnej stanici, že ?

Vôbec by som cestujúcich do vlaku nepustil.....Zaplatili by cestovné a ostali by na peróne.....A ono by ten vlak bol čistý aj v konečnej stanici, že ?
Taky řešení, i když nevím, jak bych chodil z Hradce do Ostravy pěšky... :-) Ne vážně, je jasné, že se našlape, i pivo se mi osobně podařilo v kupé rozlít, ale nebyl problém říct průvodčímu a setřít to ubrousky co mi dal. Ale já se bavím o opravdových hovadech, ketré například při chcaní na hjzlu ani nezvednou prkénko (měkteré ženy házejí do mísy vložky), nespláchnou při jiných potřebách a do záclonek si utřou hubu, no a tak podobně, jako by to tak dělali i doma. Tak pak může úklidová četa fungovat i na 150% a je ji to prd platné...

Jasně, to je druhá stránka věci, já to myslel všeobecně a přiznám se bez mučení, s RJ jsem v životě necestoval. Jediný spoj mimo ČD byl LEO Express, když mi z Ostravy nejede vlak po 20. hodině, který ČD zrušili z nepochopitelných důvodů. :-)

To je jenom o tom, že jste zhejčkaný klima vozy, jídeláky a super službami s modelkama věku rozdílného, holt koridor, béčka na vás jako na ostatní tratě mimo, díra na hajzlu až na kolej, stahovací okna s atmosférickým prouděním, které i přes upozornění na štítku funguje, časy dojezdu stejné, ba horší než v létech 80tých, soukromník nebo matka.
EDIT:
Navíc akční ceny jsou asi taky jen pro koridoráky kde je konkhurenz, akční cenu na jiné tratě zísjat nelze, bo to nikdo ani neřeší, bejt čmoud, řvu, že jsem diškriminován, proč je Pha Ova za stopade a na jih jezdím na full cenu? Dhééé diškrimináciááá......

Ale tohle nevypadá na havárii na trenažéru. Tohle vypadá jako reálné bumbác. Doufám že se to obešlo bez vážnějších zranění.....

Bumbác bylo reálné a všichni v pořádku a naštěstí jela sama. Já jen, že kupovat simulátor za 40 mil. mi příjde postavené na palici. Přece je snažší pokud je porucha na železnici tak zastavím vlak a zavolám dispečerovi co se děje né? Porucha ve stanici snad se dá vyřešit, že vše systém hodí na stůj a řeší se telefonicky. A pokud mi stojí v cestě nějákej "stopořenej" s nákladákem tak je to spíš o psychice a pudu sebezáchovy. Prostě pokud mám 10 vteřin tak zatáhnu všecny brzdy a skáču. Pokud to stihnu. Co tak koněčně stíhat a trestat řidiče a klidně i likvidačně. Jezdíš jak prasisko? Tak papíry do čistírny a na deset let. Jezdíš bez? Tak si tech deset odsedíš. A pokud tě to živí? Tvůj problém. Pěkně kamery na přejezdy a těžce stíhat a pokutovat.

S tím nade mnou se nedá než souhlasit, "fírové" jsou přece Ti poslední co s takovými nehodami na přejezdech něco zmůžou ... vždycky mě rozesměje, jak se všude píše, jak se jim po nehodě dává fouknout, jako by v kabině měli kouzelné tlačítko, které když zmáčknout tak ten vlak úmyslně vyskočí z kolejí a bude to auto (...) náhánět po cestě a podobně. :eek:

Co tak koněčně stíhat a trestat řidiče a klidně i likvidačně. Jezdíš jak prasisko? Tak papíry do čistírny a na deset let. Jezdíš bez? Tak si tech deset odsedíš. A pokud tě to živí? Tvůj problém. Pěkně kamery na přejezdy a těžce stíhat a pokutovat.
Lajk! Ale jsme v Čechách, to by byl přece teror a to se nemůže stát ...

Back
Nahoře